thumbnail
thumbnail

Consulent Jeugd

Wijdemeren

Rading 1, 1231 KB Loosdrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€80
32 Noord-Holland

Begindatum:

1 sept 2024

Einddatum:

-

Uren per week:

32

Publicatiedatum:

3 jul 2024

Organisatie
Wij zijn #WijvanWijdemeren! Met ongeveer 200 mensen zetten wij ons in voor ruim 25.000 inwoners. We zijn een uitdagende werkgever die continue in ontwikkeling is. Kenmerkend zijn de prettige informele werksfeer, de korte lijnen en de diverse ontwikkelingsmogelijkheden. Omdat we relatief klein zijn, weten collega’s elkaar snel te vinden en kun je nog echt een verschil maken. Ook schakel je regelmatig tussen diverse rollen. Zo organiseer, adviseer én voer je vaak ook uit. Het verder ontwikkelen van onze organisatie staat de komende jaren bij ons centraal. Ons doel? Binnen de mogelijkheden zo goed mogelijk aansluiten bij de behoeften van onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Onze kernwaarden zijn: eigenaarschap, eigentijds en vernieuwend, inclusief, benaderbaar en professioneel.

Wijdemeren is een schitterende groene gemeente in Gooi & Vecht tussen Amsterdam en Utrecht. De dorpen die samen de gemeente vormen, liggen tussen prachtige wateren en ongeëvenaard natuurschoon waaronder de Loosdrechtse Plassen. De combinatie van natuur en kleine dorpen dichtbij de Randstad geeft precies weer hoe het werken bij ons is: afwisselend!  

Omschrijving van de opdracht
Als medewerker sociaal wijkteam, specialisatie Jeugd, pak je vragen van ouders en jongeren op en ben je regievoerder bij de gezinnen met complexe problemen. Het kan gaan om bijvoorbeeld opvoedvragen, hulp bij kind problematiek of  complexe echtscheidingen. Je werkt nauw samen met onze maatschappelijke samenwerkingspartners zoals scholen, huisartsen, welzijnsinstellingen, maatschappelijk werk, vrijwilligersorganisaties, wijkagenten en met Jeugd en Gezin, Veilig Thuis, de Jeugdbescherming en de Raad voor de Kinderbescherming. Wekelijks heb je een aanmeld- en casuïstiekoverleg. In deze rol wordt je ook ingezet als praktijkondersteuner HA. Als praktijkondersteuner Jeugd richt jij je op de doelgroep kinderen en jongeren. Je beantwoordt vragen op het gebied van geestelijke gezondheidszorg en jeugdhulpverlening en je biedt jongeren met psychische en/of psychosociale problemen de juiste begeleiding vanuit de huisartsenpraktijk. Als de jongere doorverwezen moet worden, zorg je ervoor dat de jongere snel op de juiste plek terecht komt. Daarbij bied je indien nodig kortdurende hulp.

Je dagelijkse werkzaamheden zijn:

 • het afleggen van huisbezoeken waarbij je samen met gezinnen kijkt welke ondersteuning nodig is;

 • het behandelen van jeugd-, opvoed- en veiligheidsvraagstukken;

 • het opstellen van ondersteuningsplannen en de rapportage hierover;

 • het indiceren en organiseren van maatwerkvoorzieningen;

 • de regie voeren over ondersteuning aan gezinnen met complexe problemen;

 • de goede verbindingen leggen met de voorliggende voorzieningen en samenwerkingspartners;

 • Werkzaamheden als praktijkondersteuner huisarts, daarbij ook het bieden van kortdurende hulp.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Aantoonbare afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van jeugd of Social Work, SPH of MWD;
2. In het bezit van een SKJ registratie (vermeld het nummer en de verloopdatum in het cv);
3. Aantoonbare werkervaring van werken met gezinssystemen;
4. Aantoonbare werkervaring in het inzetten van adequate interventies (benoem duidelijk in het cv waar deze ervaring is opgedaan);
5. In het bezit van een rijbewijs B en auto (maak dit duidelijk aantoonbaar in het cv);
6. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar als jeugdconsulent binnen het sociaal domein.

Gunningscriteria (weging)
7. Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar als jeugdconsulent binnen het sociaal domein (30 punten);
8. Aantoonbare werkervaring als praktijkondersteuner (20 punten);
9. Aantoonbare werkervaring met het stellen van diverse indicaties binnen de jeugdwet (maak dit duidelijk aantoonbaar in het cv met een voorbeeld) (30 punten);
10. Aantoonbare werkervaring met/ kennis van de systemen I-samenleving én Civison (10 punten);
11. Beschikbaar per 1 september 2024 voor minimaal 32 uren per week (5 punten);
12. Maximum uurtarief van € 80,- exclusief btw en inclusief Fee Flextender en reiskosten woon- en werkverkeer (5 punten).

Competenties

 • Verantwoordelijkheid;

 • Analytisch vermogen;

 • Oordeelsvorming;

 • Klantgericht;

 • Kwaliteitsgericht.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 9. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht geen fee in rekening bij de winnende leverancier.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

De gemeente Wijdemeren hanteert hybride werken als formele werkvorm. Richtlijn hierbij is een verdeling van 50/50 betreffende thuiswerken en op kantoor werken. Digitaal vergaderen vindt plaats via MS Teams. Als afspraken naar mening van de opdrachtgever het best live/ op kantoor plaats vinden, wordt van inschrijver verwacht dat hij daartoe bereid is en haar/zijn agenda voldoende flexibel is.

Planning
De gesprekken bij de gemeente Wijdemeren zijn gepland op donderdag 18 juli 2024, in de ochtend. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 16 juli 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Voor de zzp´er

 • De gemeente Wijdemeren vraagt om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

 • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.

 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

 • We vergoeden geen parkeerkosten en reiskosten aan de inhuur kandidaat die voor Wijdemeren komt werken. In de marktuitvraag van Flextender wordt gesteld dat het geoffreerde uurtarief inclusief de reiskosten woon-werkverkeer, werk-werkverkeer én parkeerkosten is.

 • Het aangeboden uurtarief is van toepassing op de gehele loopduur van de opdracht (inclusief verlengingen).

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Hibo Abdi via 06 43 36 34 42 / hibo.abdi@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Hibo Abdi
Hibo Abdi
Opdracht Adviseur

Ben jij de Consulent Jeugd die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.