thumbnail
thumbnail

Secretaris en Projectleider Weerbare Sierteelt

Verdilaan 7, 2671 VW Naaldwijk, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€104,65
28 tot 32 Zuid-Holland

Begindatum:

1 mrt 2024

Einddatum:

1 mrt 2025

Uren per week:

28 tot 32

Publicatiedatum:

9 feb 2024

Organisatie
Bouw mee met de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is de gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt de gemeente Westland haar inwoner ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente.

Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit Concern control en eenheid Bureau gemeentesecretaris.

Opdracht
Binnen de aanpak ‘Weerbare Sierteeltsector’ werken overheidsinstanties en bedrijven uit de sierteeltsector samen om te komen tot preventieve en repressieve maatregelen tegen ondermijnende criminaliteit. Sinds januari 2022 is de aanpak onderdeel van de Mainportaanpak van ministerie JenV. In de aanpak Weerbare Sierteeltsector zijn de volgende partijen vertegenwoordigd: de gemeenten Westland, Katwijk, Aalsmeer en Uithoorn, Politie (Den Haag en Amsterdam), Openbaar Ministerie (Den Haag en Amsterdam), RIEC Den Haag en RIEC Amsterdam-Amstelland, Douane Schiphol en Royal FloraHolland. De positie in deze vacature maakt onderdeel van uit van het Operationeel Coördinatie Team (OCT), een klein team van circa 10 professionals die de aanpak coördineert. De secretaris – projectleider heeft een verbindende rol in het OCT en het bredere netwerk en bevordert en bewaakt de samenhang in de activiteiten en de resultaten. Voorbereiding, coördinatie en procesbewaking van de besluitvorming in de Sierteelttafel en van het afleggen van verantwoording aan de Sierteelttafel en partners/subsidieverstrekkers als het Ministerie van Justitie en Veiligheid zijn belangrijke bestuurlijke onderdelen van de functie. Daarnaast is er een operationele rol weggelegd m.b.t. de werkstroom Toezicht, controle, onderzoek en handhaving.

Wat ga je doen

 • Als secretaris ondersteun je de Sierteelttafel (is de stuurgroep aanpak Weerbare Sierteelt) en bereid je de vergaderingen voor.

 • Je zit het vooroverleg van de Sierteelttafel voor, bestaande uit  vertegenwoordigers vanuit de partnerorganisaties.

 • Samen met de programmamanager ben je verantwoordelijk voor het maken van de jaarplannen, het sturen op de uitvoering ervan en het afleggen van verantwoording aan de stuurgroep en de subsidieverstrekkers.

 • Als projectleider is jouw aandachtsgebied de samenwerking met de partners op operationeel niveau om de gezamenlijke informatiepositie in de aanpak te verstevigen en effectief optreden te bevorderen.

 • Je coördineert samen met projectleider Toezicht, controle, onderzoek en handhaving de integrale controles en zit de regiegroep integrale controles voor.

 • Je bent voorzitter van de veiligheids-informatietafels en bevordert daarin het delen van informatie tussen publieke en private partners in de aanpak van ondermijning in de sierteeltsector.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Uurtarief maximaal € 104,65 (schaal 11) inclusief reiskosten woon-werk, fee Flextender en excl. BTW;
2. Minimaal een afgeronde opleiding op hbo bachelor niveau in de richting van bestuurskunde;
3. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als secretaris binnen een gemeentelijke instelling of veiligheidsregio;
4. Aantoonbare werkervaring op het gebied van weerbare Sierteelt;

Gunningscriteria (weging)
5. Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 7 jaar als programma- en stuurgroep-secretaris binnen een gemeentelijke instelling of veiligheidsregio (35 punten);
6. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar met de aanpak van ondermijnende criminaliteit (25 punten);
7. In bezit van een aanvullende opleiding in de richting van crisismanagement of risicomanagement (10 punten);
8. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van weerbare Sierteelt (20 punten);
9. Detavast constructie: kandidaat is bereid om bij wederzijds goedvinden na 1040 uur kosteloos bij opdrachtgever in dienst te treden (minimaal 1040 uur) (10 punten).

Competenties

 • Kennis van de sierteeltsector en de private spelers daarbinnen is een pré;

 • Je hebt affiniteit met regievoering en procesmanagement;

 • Je bent netwerker en in staat om draagvlak en commitment te organiseren om concrete resultaten te boeken;

 • Je bent communicatief vaardig, stressbestendig en in staat te relativeren;

 • Je bent pragmatisch en resultaatgericht, hebt een actieve houding en een gezonde dosis humor;

 • Je kunt zowel zelfstandig als in een team goed uit de voeten;

 • Je kunt je bewegen in een politiek-bestuurlijke omgeving.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: maandag tot vrijdag

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op vrijdag 16 of maandag 19 februari 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 15 februari 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Voor de zzp'er

 • De gemeente zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.

 • Het aantal te declareren uren mag het maximum van 1620 uur per jaar niet overschrijden. Er geldt een terugbetalingsverplichting voor het teveel gedeclareerde.

 • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.

 • ‘Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi)’.

 • De voertaal binnen de gemeente is Nederlands (in taal en geschrift), er word geacht dat de kandidaat hieraan kan participeren.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Hibo Abdi via hibo.abdi@kbenp.nl of via 06 433 634 42

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Secretaris en Projectleider Weerbare Sierteelt die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.