thumbnail
thumbnail

Junior Beleidsmedewerker Wmo

Verdilaan 7, 2671 VW Naaldwijk, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€88,15
32 tot 36 Zuid-Holland

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

1 jun 2024

Uren per week:

32 tot 36

Publicatiedatum:

12 feb 2024

Organisatie
Bouw mee met de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is de gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt de gemeente Westland haar inwoner ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente.

Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit Concern control en eenheid Bureau gemeentesecretaris.

Cluster Beleid
De collega’s die werkzaam zijn binnen dit cluster signaleren en initiëren ontwikkelingen in de maatschappij, om deze vervolgens te vertalen naar visie en strategie om de doelen te bereiken. Het gaat daarbij om alle beleidsdomeinen van de gemeente, denk aan economie, ruimte, veiligheid, gezondheid, onderwijs, zorg, sociale basis, etc. Het cluster beheert hierbij de middelen en voert op hoofdlijnen regie op de realisatie. Collega’s werken op interactieve manier met stakeholders in de maatschappij, binnen de gemeentelijke organisatie en het bestuur. Het cluster bestaat uit 3 teams: team Economie Ruimte en Mobiliteit, team Veiligheid en Duurzaamheid en team Samenleving.

Opdracht
De vraag naar Wmo ondersteuning groeit binnen onze gemeente. Er is behoefte aan meer ondersteuning en meer maatwerk. Tegelijkertijd moeten we bewuste keuzes maken omdat door de krapte op de arbeidsmarkt en de groeiende vraag naar zorg door de vergrijzing, de Wmo onder druk staat. Samen met onze maatschappelijke partners, zowel binnen de gemeente als in de regio, hebben we die puzzel te leggen. Dat vraagt om een goede afstemming, solide contracten met onze partners en heldere beleidsregels. Wil je daar een belangrijke rol in spelen? Dan is deze functie misschien iets voor jou.

Als Junior Beleidsmedewerker Wmo:   

 • Je bent verantwoordelijk voor beleidsontwikkeling op het gebied van Wmo. In de regio ben je namens onze gemeente het aanspreekpunt in de regionale samenwerking en werk je nauw samen met collega’s op dit gebied. Je beheert de contracten met organisaties die hulp bieden in de huishouding en je helpt bij het opstellen van subsidieaanvragen.  

 • Je hebt een belangrijke rol in het adviseren van de wethouder, het College en de Raad. 

 • Je bent contactpersoon voor de Regiotaxi, zowel intern als extern, handelt meldingen af, bent contactpersoon voor de ASDW.

 • Jouw werkdag bestaat uit het deelnemen aan een regionaal overleg, je stelt een subsidieaanvraag op, je gaat op werkbezoek bij een partner die hulp biedt in de huishouding en met een collega leg je de laatste hand aan de beantwoording van een aantal vragen van de gemeenteraad.

De bovenstaande werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met je collega’s van het cluster Beleid en andere teams. Samenwerking is van belang mede gelet op de tijdelijke aard van de opdracht. De uitgevoerde werkzaamheden dienen goed overdraagbaar te zijn. I.v.m. de herverdeling van werkzaamheden kunnen feitelijke werkzaamheden enigszins afwijken van hierboven genoemde werkzaamheden.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Uurtarief maximaal € 88,15 inclusief reiskosten woon-werk, fee Flextender en excl. BTW;
2. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
3. Aantoonbare werkervaring op met de Wmo;
4. Aantoonbare werkervaring met advisering op en ontwikkeling van beleid binnen het sociaal domein;
5. Beschikbaar uiterlijk per 1 maart 2024 voor 32 tot 36 uur per week;

Gunningscriteria (weging)
6. Aantoonbare werkervaring met het coördineren van samenwerking tussen verschillende zorgaanbieders, welzijnsorganisaties en/of andere stakeholders (35 punten);
7. Aantoonbare werkervaring met het beheren van contracten (25 punten);
8. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring binnen het sociaal domein van een gemeente (20 punten);
9. Aantoonbare werkervaring met doelgroepenvervoer b.v. een regiotaxi (10 punten);
10. Aantoonbare werkervaring met het opstellen van subsidieaanvragen (5 punten);
11. Aantoonbare werkervaring met de WMO in de afgelopen 5 jaar in een 100.000+ gemeente (5 punten).

Competenties

 • Resultaatgericht;

 • Teamspeler;

 • Zeer goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden;

 • Politiek sensitief;

 • Tactvol;

 • Stressbestendig;

 • Energiek.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Maandag tot vrijdag  

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland dinsdag 20 februari van 9.00u tot 11.00u. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 19 februari 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Voor de zzp'er

 • De gemeente zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.

 • Het aantal te declareren uren mag het maximum van 1620 uur per jaar niet overschrijden. Er geldt een terugbetalingsverplichting voor het teveel gedeclareerde.

 • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.

 • ‘Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi)’.

 • De voertaal binnen de gemeente is Nederlands (in taal en geschrift), er word geacht dat de kandidaat hieraan kan participeren.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Junior Beleidsmedewerker Wmo die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.