thumbnail

Technische security consultant

Wassenaar

Johan de Wittstraat 45, 2242 LV Wassenaar, Nederland

Informatiemanagement ACTIEF

Publicatiedatum:

14-01-2022

Sluitingsdatum:

25-01-2022

Begindatum:

14-02-2022

Einddatum:

14-08-2022

Uren per week:

36 uur
Geen maximum
36 uur Zuid-Holland

Organisatie
Veelzijdig, open en uitdagend!

Dat is werken bij Wassenaar. Tel daarbij op dat we de ambitie hebben om een eigentijdse, vernieuwende en professionele organisatie te zijn en je snapt meteen dat we jou hard nodig hebben.

Wassenaar ligt midden in het groen aan de Zuid-Hollandse kust, direct naast de bestuurlijke hoofdstad Den Haag. Het is een uniek stukje Nederland, waar zo’n 26.000 mensen wonen. Om de ambitieuze doelstellingen van onze eigentijdse gemeente waar te maken, zijn wij op zoek naar enthousiast talent. Ben jij op zoek naar een boeiende baan? Spreekt onze werkcultuur met de kernwoorden veelzijdig, open en uitdagend jou aan? Dan leren we je graag beter kennen.

Jouw unit
De unit Informatie- & datamanagement (I&D) faciliteert de collega’s in hun werk als het gaat om de inrichting van de ICT infrastructuur (niet alléén de werkstations!) en de omgang met de daarbinnen verwerkte data (archief, beveiliging, privacy en de link naar landelijke voorzieningen). Ook wordt vanuit de unit meegewerkt aan de vormgeving van de digitale dienstverlening aan inwoners, bedrijven en maatschappelijke instellingen.

I&D is in een gastheerschapsconstructie ondergebracht bij de gemeente Wassenaar. Middels een dienstverleningsovereenkomst (DvO) neemt de gemeente Voorschoten deze diensten ook af.

Opdracht
In jouw rol als technische security consultant zet jij jouw kennis en kunde in om de collega’s van de unit I&D te adviseren en te ondersteunen bij werkzaamheden die betrekking hebben op de security en networking infrastructuur. De gemeente Wassenaar maakt gebruik van de normenkader BIO (Baseline Informatiebeveiliging Overheid). De operationele informatiebeveiligingsfunctionarissen voeren in opdracht van de CISO maatregelen in vanuit het actieplan informatieveiligheid. Voor 2022 staat onder andere de vervanging / implementatie van next-gen firewalls (Onprem en Cloud), de vervanging van de Endpoint protection, de aansluiting bij een SIEM/SOC dienst, de verdere hardening van diensten en de verdere inrichting van netwerksegmentatie op de agenda. Een ambitieuze agenda waar jij uitgebreid de kans krijgt om je deskundigheid in te zetten. Dit doe je niet alleen. Je werkt hierin nauw samen met de CISO en de operationele informatiebeveiligingsfunctionarissen.

- Je zet je deskundigheid in bij de verdere verhoging van de digitale weerbaarheid en de versterking van de veilige infrastructuur van de gemeenten Voorschoten en Wassenaar.
- Je adviseert de operationele informatiebeveiligingsfunctionarissen en onze CISO over de security aspecten van de infrastructuur. Na goedkeuring van deze adviezen implementeer je      de security maatregelen en functionaliteit.
- Je ondersteunt bij het oplossen van 2e lijns-incidenten.
- Je analyseert security bulletins van onze CERT en van ICT leveranciers. Je adviseert de CISO over het handelingsperspectief.
- Je voert op een gestructureerde wijze de noodzakelijke changes door.
- Je neemt deel aan security projecten, zoals de next-gen firewall, Endpoint protection, SIEM/SOC, hardening en netwerksegmentatie.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Minimaal een afgeronde HBO bachelor opleiding.
2. Aantoonbare werkwerkervaring in een technische security rol de afgelopen 3 jaar.

Gunningscriteria te beoordelen door Flextender  (weging, totaal 100 punten)
3. Minimaal een afgeronde HBO bachelor opleiding in een ICT richting (20 punten).
4. Een aantoonbare CISSP certificering (20 punten).
5. Een aantoonbare Cisco CCNP certificering (15 punten).
6. Een aantoonbare Fortinet NSE4 (of hoger) certificering (15 punten).
7. Aantoonbare werkervaring met het beheren van Sophos UTM en Sophos Endpoint protection (10 punten).
8. Aantoonbare werkervaring met scripting talen (zoals bijvoorbeeld een Powershell). (Duidelijk benoemen in het cv om welke scripting taal het gaat) (10 punten).
9. Aantoonbare werkervaring met het implementeren van Endpoint protection in de afgelopen 3 jaar (10 punten).

Competenties
De kandidaat dient over de volgende competenties te beschikken:
- Je hebt er plezier in om collega’s te adviseren en te ondersteunen. Je bent daarin communicatief vaardig en in staat om complexe zaken zowel mondeling als schriftelijk helder uit te leggen en te rapporteren.
- Je bent een echte teamspeler: de functie vraagt o.a. flexibiliteit, het vermogen om kennis te delen, en competenties als kunnen verbinden, plannen en organiseren om als team optimaal te functioneren.
- Je bent analytisch sterk, je hebt overtuigingskracht, je kunt goed samenwerken en je bent vaardig in mondelinge communicatie.
- Gevoel voor humor.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 9. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo– Do - Vr.

Planning
De gesprekken bij de gemeente Wassenaar zijn gepland op maandag 31 januari 2022 van 09.00 uur tot 16.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 28 januari 2022 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Overige informatie
De gemeente Wassenaar zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.

Meer informatie
Vragen kunnen ingediend worden tot dinsdag 18 januari 2022, 09.00 uur. De vragen en bijbehorende antwoorden worden op donderdag 20 januari 2022 gepubliceerd op onze website. Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.

De reactietermijn van deze aanvraag duurt tot dinsdag 25 januari 2022: 09.00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek je droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je opnemen. Na (telefonisch) contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Technische security consultant die deze organisatie zoekt?