thumbnail
Jurist bezwaar en beroep (omgevings)vergunningen

Wassenaar

Johan de Wittstraat 45, 2242 LV Wassenaar, Nederland

Juridisch
Deze inhuuropdracht is verlopen
€100
32 uur (of 2 x 16) Zuid-Holland

Publicatiedatum:

23-07-2022

Sluitingsdatum:

08-08-2022

Begindatum:

15-08-2022

Einddatum:

15-12-2022

Uren per week:

32 uur (of 2 x 16)

Organisatie
Veelzijdig, open en uitdagend!

Dat is werken bij Wassenaar. Tel daarbij op dat we de ambitie hebben om een eigentijdse, vernieuwende en professionele organisatie te zijn en je snapt meteen dat we jou hard nodig hebben.

Wassenaar ligt midden in het groen aan de Zuid-Hollandse kust, direct naast de bestuurlijke hoofdstad Den Haag. Het is een uniek stukje Nederland, waar zo’n 26.000 mensen wonen. Om de ambitieuze doelstellingen van onze eigentijdse gemeente waar te maken, zijn wij op zoek naar enthousiast talent. Ben jij op zoek naar een boeiende baan? Spreekt onze werkcultuur met de kernwoorden veelzijdig, open en uitdagend jou aan? Dan leren we je graag beter kennen.

De juristen van de Wassenaar werken vanuit de eenheid juridische ondersteuning. Zij adviseren en ondersteunen het college en alle andere eenheden van de organisatie bij tal van juridische vraagstukken.

Opdracht
Als jurist bezwaar en beroep vergunningen ben je verantwoordelijk voor de juridische advisering en begeleiding op een breed gebied van vergunningverlening, zoals omgevingsvergunningen, drank en horeca-vergunningen, evenementenvergunningen en parkeervergunningen. Je adviseert het bestuur en management, en ondersteunt de medewerkers van andere eenheden.

Het hoofdonderdeel van de werkzaamheden omvat het voeren van bezwaar- en beroepsprocedures. Je bent hierbij verantwoordelijk van begin tot eind: van het opbouwen en compleet maken van het procesdossier, het schrijven van verweerschriften, vertegenwoordiging ter zitting en het voeren van

informeel overleg. Belangrijkste werkgebied is het omgevingsrecht, maar ook andere werkgebieden kunnen aan de orde komen. Ook de advisering van collega’s bij de verlening van complexere omgevingsvergunningen behoort tot de werkzaamheden.

Je kunt snel inspringen in (complexe) dossiers en vragen, snel tot de kern komen en dit in begrijpelijke taal, kort en bondig, verwoorden. Je bent in staat de “voors en tegens” en de risico’s uiteen te zetten. Je bent toegankelijk en een sparringpartner voor collega’s.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding;
2. Een maximaal uurtarief van €100,00 per uur incl. reiskosten/fee Flextender, exclusief BTW;

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
3. Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding in juridische richting (30 punten);
4. Aantoonbare werkervaring binnen een gemeentelijke organisatie in de afgelopen 3 jaar (30 punten);
5. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als jurist omgevingsrecht bij een gemeentelijke instelling (10 punten);
6. Aantoonbare werkervaring met gerechtelijke procedures, het schrijven van verweerschriften en het optreden als verweerder in alle instanties in de afgelopen 3 jaar (10 punten);
7. Aantoonbare kennis van de Wabo, Awb en overige relevante wet- en regelgeving in de afgelopen 3 jaar (10 punten);
8. Aantoonbare werkervaring in het bijdragen aan proces- en kwaliteitsverbeteringen (10 punten).

Competenties

  • Je bent klant-, resultaat- en kwaliteitsgericht;

  • Je denkt en werkt in oplossingen en/of mogelijkheden;

  • Je bent in staat je dossiers snel eigen te maken;

  • Je bent accuraat;

  • Je bent sociaal- en communicatief vaardig, zowel mondeling, als schriftelijk;

  • Je bent creatief in het vinden van oplossingen en past dit ook toe;

  • Je kan goed zelfstandig werken, maar je weet ook snel verbinding te maken met je collega’s binnen en gesprekspartners buiten de organisatie en werkt graag samen;

  • Je bent organisatie- en bestuurlijk sensitief en werkt graag samen.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 10/11.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

Benodigd aantal professionals
De opdracht is voor in totaal 32 uur per week . Invulling door meerdere professionals, bijvoorbeeld 2 x 16 uur in de combinatie van senior/minder ervaren is mogelijk.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente Wassenaar zijn gepland op 10/11/12 augustus 2022 (week 32). De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk dinsdag 9 augustus 2022 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Jurist bezwaar en beroep (omgevings)vergunningen die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.