thumbnail
thumbnail
Senior beleidsadviseur Versterking Lokaal Bestuur / Democratie in Actie

Nassaulaan 12, 2514 JS Den Haag, Nederland

Sluit over 11 dagen
105
16 Zuid-Holland

Begindatum:

19 jun 2023

Einddatum:

31 dec 2023

Uren per week:

16

Publicatiedatum:

26 mei 2023

Organisatie
Wij zijn de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De vereniging heeft als doel om de lokale overheid te versterken, zodat gemeenten hun inwoners optimaal kunnen bedienen. Dat dragen we in ons hart en daar werken we iedere dag met veel bevlogenheid aan. 342 gemeenten bepalen onze en dus ook jouw agenda. Vaak wordt die beïnvloed door de dagelijkse actualiteit, maar altijd vanuit het belang van onze leden. We zijn een lerende organisatie, we stellen ons continu de vraag waar we staan en wat we kunnen verbeteren.

Team Lokale Democratie en Veiligheid
Je gaat werken binnen het team Lokale Democratie en Veiligheid. Dit team beslaat 2 verschillende clusters.

Binnen het cluster Lokale democratie word aan diverse thema’s rondom democratie gewerkt zoals digitale democratie, democratie en jongeren, uitdaagrecht, burgerparticipatie, burgerfora, lokale media en nog vele andere gelinieerde onderwerpen. Er word tevens veel samengewerkt met de diverse beroeps- en belangenverenigingen waaronder de vereniging van Raadsleden en BZK.

Omschrijving van de opdracht
Je gaat samen met collega’s binnen het cluster Lokale democratie in de komende maanden vorm en inhoud geven aan het nieuwe programma Versterking Lokaal Bestuur, als opvolger van Democratie in Actie. Daarbij adviseer je de directie en de bestuurders over het beleid en de uitvoering van de thema’s Versterking Lokale democratie. Binnen het reeds bestaande netwerk van Democratie in Actie zal je verder gaan werken aan de strategische vraagstukken. Tevens zal je samen met collega’s een pilot opzetten waarbij gemeenten die willen starten, of al gestart zijn, met burgerfora onderzoeken hoe zij ondersteund kunnen/willen gaan worden.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden
Taken senior beleidsadviseur

 • Je bent mede vormgever van het nieuwe programma Versterking Lokaal Bestuur, als opvolger van Democratie in Actie

 • Je stelt strategische adviezen op voor wat betreft de uitvoering van de lopende activiteiten op het terrein van democratische versterking

 • Je versterkt de bestuurlijke inzet en betrokkenheid bij het onderwerp versterking lokale democratie;

 • Je ontwikkelt een visie over het ondersteuningsnetwerk voor gemeenten voor de komende jaren;

 • Je adviseert over de uitvoering van deze activiteiten met de beroeps- en belangenverenigingen

Resultaat van de opdracht
Het programma Versterking Lokaal Bestuur is opgebouwd en van start gegaan en heeft samen met de beroeps-en belangenvereniging diverse activiteiten uitgevoerd om het Lokaal bestuur binnen gemeenten te versterken. Er is een visieplan opgesteld hoe gemeenten ondersteund kunnen worden in de komende jaren met betrekking tot het verder versterken van het Lokaal bestuur. En er zijn strategische adviezen besproken en opgesteld voor de uitvoering van democratisch versterking. Daarnaast is er een rapportage van de uitkomst van de pilot over burgerfora opgesteld.

Eisen

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding in de richting van openbaar bestuur, bestuurskunde.

 • De kandidaat heeft aantoonbare netwerk binnen de verschillende gemeenten op het gebied van Lokaal bestuur.

 • Minimaal 3 jaar werkervaring als adviseur met het opzetten van een nieuw programma op het terrein van lokaal bestuur

 • Aantoonbare kennis met het begrip burgerfora en weet hoe gemeenten hiermee werken

 • We gaan uit van gebruik van eigen telefoon en laptop.

Wensen

 • De aangeboden kandidaat heeft werkervaring in de rol van adviseur / project leider met het leiden, vormgeven van en ontwikkelen van een programma o.b.v. Lokaal bestuur.

 • De aangeboden kandidaat heeft werkervaring in de rol van adviseur met het opstellen strategische adviezen op het terrein van Lokale democratie.

 • Minimaal 3 jaar werkervaring als adviseur of beleidsmedewerker met het ontwikkelen van een visie.

 • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare kennis en/of werkervaring met burgerfora.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Senior beleidsadviseur Versterking Lokaal Bestuur / Democratie in Actie die deze organisatie zoekt?