thumbnail
thumbnail

Senior Adviseur Asiel en Migratie

Nassaulaan 12, 2514 JS Den Haag, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
105
36 Zuid-Holland

Begindatum:

1 jul 2023

Einddatum:

31 dec 2023

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

24 mei 2023

Organisatie
Wij zijn de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De vereniging heeft als doel om de lokale overheid te versterken, zodat gemeenten hun inwoners optimaal kunnen bedienen. Dat dragen we in ons hart en daar werken we iedere dag met veel bevlogenheid aan. 342 gemeenten bepalen onze en dus ook jouw agenda. Vaak wordt die beïnvloed door de dagelijkse actualiteit, maar altijd vanuit het belang van onze leden. We zijn een lerende organisatie, we stellen ons continu de vraag waar we staan en wat we kunnen verbeteren.

Asiel en Migratie
Binnen de Directie Inclusieve Samenleving (Team Bestaanszekerheid) van de VNG is een programma ingericht voor Asiel en Migratie. Doel van dit programma is om samen met gemeenten en ketenpartners de implementatie van de flexibiliseringsagenda asielketen te bevorderen. De VNG werkt samen met gemeenten, rijk en stakeholders om de asielketen te verbeteren. Als senior adviseur ben je vanuit de VNG de spin in het web, en heb je namens gemeenten een initiërende en coördinerende rol.

Omschrijving van de opdracht
Als senior adviseur Asiel en Migratie ben je in staat de verbinding te leggen en contacten te onderhouden met gemeenten, de betrokken departementen, uitvoeringsorganisaties en andere betrokken stakeholders. Hierin geef je procesmatig en inhoudelijk strategisch advies aan bestuurders en directie. Je werkt nauw samen met andere betrokken collega’s op het terrein van vreemdelingen, integratie, inburgering en woonvoorzieningen.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden

 • In je rol als senior adviseur asiel en migratie ben je verantwoordelijk voor de voorbereiding van bestuurlijke overleggen.

 • Je bepaalt de agenda en zorgt voor onderliggende stukken. Tevens zorg je dat de (programma)directeur goed is voorbereid op het overleg.

 • Je werkt aan het versterken van de algemene VNG-inzet op het thema asiel en migratie. Hiervoor bouw je een gemeentelijk netwerk op en onderhoud je dat netwerk.

 • Je neemt deel aan (ambtelijke) overleggen met rijk en ketenpartners, levert een bijdrage aan VNG-publicaties, annoteert managers/directeuren/bestuurders en neemt deel aan externe overleggen namens VNG.

 • Je ontwikkelt een ondersteuningsaanbod en communicatiemiddelen voor gemeenten.

 • Je bent eerste aanspreekpunt bij de VNG voor vragen van onze leden. Dat betekent dat de vragen over asiel en migratie die worden gesteld via het Klant Contact Centrum (KCC) door jou worden beantwoord en afgehandeld.

Resultaat

 • Bestuursadviezen op thema’s op gebied van asielopvang tot integratie;

 • Goede samenwerkingsstructuur met landelijke partijen en ketenpartners;

 • Webinars en bijeenkomsten voor kennisdeling, het opstellen en delen van FAQ’s en het ontwikkelen van handreikingen voor gemeenten.

Eisen

 • Afgeronde HBO-WO opleiding

 • Minimaal 5 jaar werkervaring als senior (beleids)adviseur of projectleider gerelateerd aan sociaal domein en/of wonen

 • Minimaal 5 jaar werkervaring als adviseur met het werken met diverse stakeholders in bestuurlijk complexe omgeving (voorbeelden benoemen)

 • We gaan uit van gebruik van eigen telefoon en laptop.

Gunningscriteria

 • De aangeboden kandidaat beschikt over een professioneel netwerk op het gebied van asiel en migratie bij voorkeur op landelijk niveau.

 • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare werkervaring als adviseur met het werken met diverse stakeholders in bestuurlijk complexe omgeving met verschillende belangen en met maatschappelijk gevoelige onderwerpen.

 • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare werkervaring in rol van senior (bestuurs-)adviseur of projectleider of soortgelijk

 • De aangeboden kandidaat heeft werkervaring op het gebied van asiel en migratie in de rol van senior (bestuurs-)adviseur of projectleider of soortgelijk.

 • De aangeboden kandidaat heeft werkervaring bij een gemeente.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
Opdracht Adviseur
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Senior Adviseur Asiel en Migratie die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.