thumbnail
Projectleider overheidsbrede dienstverlening en menselijke maat

Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG)

Nassaulaan 12, 2514 JS Den Haag, Nederland

Project- en Programmamanagement
Sluit over 2 dagen
€115,-
24 Zuid-Holland

Publicatiedatum:

02-08-2022

Sluitingsdatum:

16-08-2022

Begindatum:

16-08-2022

Einddatum:

31-12-2022

Uren per week:

24

Omschrijving van de opdracht

Als projectleider binnen het team Focus op Uitvoering zorg jij voor de inbreng en vertegenwoordiging van het gemeentelijk perspectief in ‘spoor 1 Toekomstbestendige dienstverlening’ van het overheidsbrede programma Werk aan Uitvoering (WaU). Binnen dit spoor wordt een overheidsbrede visie op gezamenlijke dienstverlening ontwikkeld en wordt in kaart gebracht hoe een integrale loketfunctie van de overheid het beste kan worden ingericht. Dit wordt in de tweede helft van 2022 getoetst aan de praktijk door uitvoering van diverse experimenten bij gemeenten en andere uitvoeringsorganisaties. Als projectleider zoek je goede voorbeelden binnen de gemeentelijke dienstverlening en de menselijke maat. Je begeleidt meerdere experimenten, zodat de visie kan worden getoetst aan de praktijk en vice versa en de benodigde kennis en ervaring onderling wordt gedeeld. Dit geldt voor de brede definitie van dienstverlening over alle domeinen heen: van het verstrekken van de paspoorten aan de publieksbalie, dienstverlening op maat binnen wijkteams tot en met informatiepunten digitale overheid bij bibliotheken voor het informeren van inwoners die digitaal niet mee kunnen komen. Je werkt nauw samen met de wereld buiten als binnen de VNG. Vanuit het projectteam wordt nauw samengewerkt met gemeenten, belangenverenigingen van gemeenten en de collega’s bij andere teams binnen VNG en VNG Realisatie. Daarnaast verbind je de initiatieven ook overheidsbreed met andere uitvoeringsorganisaties. Je bent dus breder inzetbaar en houdt overzicht en rapporteert hierover.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden

De werkzaamheden en verantwoordelijkheden bestaan uit:

Actief ophalen van vragen, uitdagingen en voorbeelden van gemeenten binnen de brede definitie van dienstverlening en de menselijke maat;

Inbreng en vertegenwoordiging van het gemeentelijk perspectief in de experimenten die in de 2e helft van 2022 worden georganiseerd voor de 1-loketfunctie vanuit het overheidsbrede programma Werk aan Uitvoering (WaU)

Adviseren over en mede vormgeven van een werkwijze waarbij VNG-breed en met betrokkenheid van gemeentelijke professionals aan de 1-loketfunctie;

Voorbereiden (en uitvoeren) van een impactanalyse op de meeste geschikte vorm(en) voor de 1-loketfunctie voor de overheid brede dienstverlening;

Leggen en onderhouden van contacten rondom dienstverlening vanuit het perspectief van de inwoner; enerzijds met gemeentelijke partijen als NVVB en VDP en anderzijds met landelijke uitvoeringsorganisaties;

Ondersteunen van initiatieven bij gemeenten over integrale overheidsdienstverlening;

Signaleren, volgen en evalueren van ontwikkelingen, verrichten van onderzoek en adviseren over tactische en strategische dienstverleningsvraagstukken bij gemeenten.

Competenties

De functie vereist de volgende competenties, die worden getoetst in de (eventuele) gespreksronde:

 • Resultaatgerichtheid

 • Omgevingsbewustzijn

 • Netwerken

 • Aanspreekbaar

 • Verbindend

 • Integriteit

 • Zelfstandig met oog voor wanneer afstemming nodig is

 • Analytisch

 • Communicatief vaardig (mondeling en schriftelijk)

De Eisen

 • De kandidaat is op de in de profieltekst genoemde datum en tijdstip beschikbaar voor een matchgesprek.

 • De aangeboden kandidaat is beschikbaar voor de functie gedurende de periode en het aantal uur zoals beschreven in de offerteaanvraag.

 • Door de inschrijver is één CV en één motivatiebrief van de aangeboden kandidaat aangeleverd.

De aangeboden kandidaat voldoet aan allegenoemde eisen. Uit het cv en/of de aangeleverde motivatiebrief blijkt minimaal dat de aangeboden kandidaat aantoonbaar (door opleidingen, cursussen, werkervaring, voorbeeldprojecten et cetera.) beschikt over:

 • Minimaal afgeronde WO opleiding en beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring op WO-werk- en denkniveau

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als programmamanager of projectleider op het gebied van de gemeentelijke dienstverlening.

 • Minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van advisering in bestuurlijke complexe omgevingen.

 • Minimaal 3 jaar ervaring, in de afgelopen 5 jaar, met faciliteren van het bereiken van resultaten in de uitvoeringspraktijk waarbij verschillende overheidsorganisaties samenwerken.

 • Minimaal 2 voorbeelden in het CV of motivatie van opdrachten/projecten als adviseur in complexe veranderopgaven op het gebied van dienstverlening in den brede binnen de (gemeentelijke) overheid

 • 2 relevante referenties, die de volgende gegevens bevatten: naam referent, functie, organisatie, e-mailadres en/of telefoonnummer.

De Wensen

 • Per 1 september 2021 distribueert VNG Realisatie alle tijdelijke inhuur overeenkomsten via CTM Solution. Na gunning van de inhuuropdracht wordt de overeenkomst via CTM solutions aangeboden aan de winnende inschrijver.

 • Kandidaat heeft aantoonbare ervaring als projectleider of adviseur met verandertrajecten binnen een maatschappelijke context

 • Kandidaat heeft aantoonbare ervaring als adviseur met samenwerken in een interbestuurlijke omgeving (blijkend uit cv of motivatiebrief)

 • Kandidaat heeft aantoonbare ervaring als adviseur of projectleider binnen de brede (gemeentelijke) dienstverlening.

 • Kandidaat heeft een actueel netwerk binnen gemeenten (incl. vakverenigingen zoals VGS, VDP, VIAG/IMG100.000+), departementen en uitvoeringsorganisaties (blijkend uit cv of motivatiebrief).

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Projectleider overheidsbrede dienstverlening en menselijke maat die deze organisatie zoekt?