thumbnail
thumbnail

Implementatie Coördinator

Nassaulaan 12, 2514 JS Den Haag, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
110
24 Zuid-Holland

Begindatum:

1 mrt 2024

Einddatum:

31 dec 2024

Uren per week:

24

Publicatiedatum:

2 feb 2024

Organisatie
Wij zijn de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De vereniging heeft als doel om de lokale overheid te versterken, zodat gemeenten hun inwoners optimaal kunnen bedienen. Dat dragen we in ons hart en daar werken we iedere dag met veel bevlogenheid aan. 342 gemeenten bepalen onze en dus ook jouw agenda. Vaak wordt die beïnvloed door de dagelijkse actualiteit, maar altijd vanuit het belang van onze leden. We zijn een lerende organisatie, we stellen ons continu de vraag waar we staan en wat we kunnen verbeteren. Die vraag stellen we ook aan jou!

Over het ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd
Het Ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd (OZJ) bouwt mee aan een lerend jeugdstelsel dat kinderen en jongeren in Nederland helpt gelukkig en veilig op te groeien. Het OZJ ondersteunt initiatieven in het hele land die bijdragen aan vernieuwing en verbetering van de jeugdhulp, en helpt mee aan kennisuitwisseling, samenwerking en innovatie.

We zijn een lerend team, dat werkt vanuit een ‘groei-mindset’. Onze ambitie is ‘Elke dag beter’. Dat geldt zowel voor onszelf als de jeugdsector, waaraan we lessen en ervaringen doorgeven. We stellen ons daarom continu de vraag waar we staan, wat we kunnen verbeteren en of we met de goede dingen bezig zijn. Meer informatie over het OZJ is hier te vinden.

Omschrijving van de opdracht
Het doel van dit project is om ervoor te zorgen dat (centrum)gemeente of regio’s in staat zijn om jongvolwassenen tussen 16 en 27 jaar (ook wel 16-27 genoemd) met een passend volgtraject uit te laten stromen uit een (residentiele) jeugdvoorziening. Een vervolgtraject waarmee deze jongeren de kans krijgen om op een verantwoorde wijze door te groeien naar zelfstandigheid en dat daarom gebaseerd is op alle terreinen van de big 5; Support, wonen, werk en school, inkomen en welzijn.

Als implementatie coördinator 16-27 ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en opzetten en implementeren van het betreffende project die samen met de projectleider en ambassadeur 16-27 worden uitgezet in de deelnemende regio. Je werkt in en volgt de staande projectstructuur. Je weet de inzichten die verworven worden in de regio’s om de doelen te behalen te vertalen naar praktische uitvoerbare stappen en zoekt actief samenwerking binnen de betrokken regio op.

Je hebt bewezen ervaring in het uitvoeren van operationele deelprojecten en het adviseren van projectleiding in het concretiseren en operationaliseren van deelprojecten.

Werkzaamheden

 • Je zorgt samen met de projectleiding ervoor dat inzichtelijk is welke randvoorwaarden er nodig zijn in de betrokken regio alvorens er kan worden gestart met de aanpak;

 • Je adviseert de projectleiding in te nemen stappen om het project ‘uitstroom jongvolwassenen uit (residentiële) voorzieningen’ in de betrokken regio operationeel uitvoerbaar te maken.

 • Je zorgt voor een stakeholders analyse en een bijbehorend plan hoe deze stakeholder betrokken kunnen worden.

 • Je ben verantwoordelijk voor de voorbereiding die getroffen moet worden op met de betrokken regio op te trekken.

 • Je onderhoud contacten binnen de regio en zorgt dat er in de operatie afspraken worden gemaakt over de vervolg stappen;

 • Je zoekt afstemming met de projectleider om te zorgen dat de operationele afspraken in de lijn liggen met de strategische keuzes en afspraken die met de regio zijn gemaakt.

 • Veel van de werkzaamheden worden in samenspraak of gezamenlijk uitgevoerd met de projectleider en ambassadeur van het programma;

 • Je neemt deel aan de leerstructuur van OZJ

Eisen

 • Kandidaat beschikt over een afgeronde HBO-opleiding;

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in project- en procesmanagement

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring het in het publieke domein

 • Kandidaat heeft aantoonbare werkervaring in het brede jeugddomein en het werken met verschillende stakeholders

 • Kandidaat heeft werkervaring in het werken met de overgang 16-27

 • Kandidaat heeft minimaal 10 jaar aantoonbare werkervaring in forensische jeugdzorg, justitiële inrichtingen of ministerie van justitie en spreek deze taal.

 • Kandidaat is recent (binnen de afgelopen 2 jaar) werkzaam geweest binnen het sociaal domein in regio Zuidholland in een rol als zorgmarinier, proces regisseur en of adviseur in strategisch beleid rondom veiligheidsaspecten.

 • Kandidaat heeft werkervaring met Multi probleemgezinnen

 • We gaan uit van gebruik van eigen telefoon en laptop

Gunningscriteria

 • De voorgestelde kandidaat heeft een aantoonbaar werkervaring op het gebied van project- of procesmanagement

 • Heeft aantoonbare werkervaring binnen het Sociale Domein.

 • Heeft aantoonbare werkervaring met de overgang 16-27.

 • Heeft een werkervaring in het Sociale Domein. (gemeenten, maatschappelijke organisatie en zorgaanbieders die werken aan gezondheid, welzijn en veiligheid op basis van onder meer de Jeugdwet, WMO en particiaptiewet).

 • Kandidaat heeft aantoonbare werkervaring met de cultuur in de Rotterdamse gemeente.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Hibo Abdi via hibo.abdi@kbenp.nl of via 06 433 634 42

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Implementatie Coördinator die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.