thumbnail
thumbnail
Procesmanager Mobihubs

Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle, Nederland

Project- en Programmamanagement
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
24 Overijssel

Publicatiedatum:

18-03-2023

Sluitingsdatum:

27-03-2023

Begindatum:

17-04-2023

Einddatum:

17-04-2024

De uitdagingen
De Mobiliteit transitie is ingezet. We maken een flinke schaalsprong, bouwen ruim 1000 huizen per jaar en anticiperen op maatschappelijke en technische ontwikkelingen. Mobiliteit gaat al lang niet meer alleen over asfalt, maar over het handelen vanuit het STOMP-principe (Stappen, Trappen, Openbaar vervoer, MAAS en personenvervoer), veiligheid en verhogen van kwaliteit van leven. Hoe gaan we slimmer en schoner van deur tot deur reizen? Hoe vangen we de bezoekers op in een mobihub en zorgen we voor een goed netwerk aan OV en deelmobiliteit. Onlangs is de nieuwe mobiliteits- en omgevingsvisie vastgesteld. Een goede richtlijn voor jou en de achttien collega’s van het team Mobiliteit om creatieve oplossingen te vinden voor complexe parkeer- en mobiliteitsvraagstukken. Samen gaan we voor een goed evenwicht tussen toegankelijkheid, gezondheid, meer ruimte in de openbare ruimte, buitengeluk en bereikbaarheid.

Dit ga je doen
We staan aan de vooravond van de introductie van een Mobihubsstrategie voor de stad. Vragen komen dan naar boven zoals: waar, moet wat voor een soort hub met welke grootte komen? Hoe kunnen we de stad meer openbare ruimte teruggeven door het parkeervraagstuk en autoluw maken ook mee te nemen in de hubs? Welke voorzieningen aan deelmobiliteit, energie, winkels etc moeten we in een hub meenemen?  Welke rolneming moeten we aangaan met betrekking tot de exploitatie, beheer en financiering van deze voorzieningen? Als procesmanager mag jij het Hubteam aansturen. Dit kennisteam van interne adviseurs en experts gaan in de projecten, gebieden en voor beleid voor de totale stad adviseren. Jij hebt het inzicht en de ervaring om te bepalen waar we kwalitatief en kwantitatief voldoende expertise hebben en waar we te kort komen. Je doet voorstellen voor eventuele externe ondersteuning, houdt het overzicht, prioriteert en stuurt het team aan. 

Het grotere geheel
Analytisch als je bent, maak je verschillende aspecten en samenhang van het onderwerp snel inzichtelijk. Je verzamelt complete informatie en legt verbanden tussen gegevens. We werken steeds meer integraal en door de afdelingen heen. Je snapt het organisatie- en stadsbelang en neemt mensen hierin mee. In alles wat je doet, overzie je het grotere geheel.

Van proces tot project
Aan de voorkant schets je scenario’s en benoem je korte en langer termijneffecten. Je stemt af en hakt knopen door. Dat resulteert in een procesmatige aanpak voor het gewenste resultaat. Als het nodig is, stel je een (bestuurlijke) notitie op of zorg je voor passende besluitvorming.

Eén team, meer taken
We zijn één team, maar waaieren uit binnen de organisatie om ons werk te doen. Jij vindt het belangrijk dat we elkaar blijven vinden en ontmoeten. Je levert een actieve bijdrage in bijeenkomsten om bij te praten, ervaringen te delen en elkaar te inspireren. Samen denken we ook na over de doorontwikkeling van ons team en de afdeling.

Dit ben jij
Je hebt een Hbo of academisch werk- en denkniveau en ervaring met het managen van processen in een politieke en bedrijfsmatige, complexe omgeving. Affiniteit en ervaring met mobiliteit is een pré. Je hebt strategisch inzicht, ziet het grote geheel en herkent belangen, gevoeligheden, standpunten, overtuigingen en waarden. Het is de kunst om zaken bespreekbaar te maken en wederzijds begrip te creëren. Je brengt je standpunten krachtig en goed onderbouwd naar voren. Soms bewegen mensen mee, soms krijg je tegenwind. Je geeft ruimte aan meningen en denkbeelden maar weet vooral ook te volharden en je doelen te halen. Het lukt je steeds weer om tot een geaccepteerd resultaat te komen.

Eisen

 • Akkoord procedure en inhuurvoorwaarden (o.a. all- in tariefstelling wat betreft reiskosten woon-werk)

 • De kandidaat heeft minimaal een afgeronde HBO opleiding

 • Minimaal 4 jaar aantoonbare ervaring als procesmanager binnen de (rijks) overheid

 • Indien van toepassing: Het betreft tijdelijke invulling van een reguliere functie bij de gemeente. De opdracht leent zich daarom niet voor invulling op zzp-basis. Eventueel geïnteresseerde zzp'ers kunnen zich op detacheringsbasis ( = met loonuitbetaling) laten aanbieden door een bureau. Doorleenconstructies zijn nadrukkelijk niet toegestaan. Indien blijkt dat dit criterium niet naar waarheid is ingevuld wordt de opdracht per direct beëindigd.

Wensen

 • De kandidaat heeft minimaal 4 jaar aantoonbare ervaring als procesmanager binnen de (rijks) overheid

 • De kandidaat heeft aantoonbare affiniteit met mobiliteit

 • De gesprekken vinden plaats op 31 maart tussen 13:00 en 15:00. Hier graag rekening mee houden. De gesprekken vinden niet op een ander moment plaats.

 • De kandidaat beschikt over onderstaande competenties. Dit kan samen met kennis vertrouwen en ervaring worden getoetst in een
  persoonlijk gesprek.

  • Leidinggevende capaciteiten

  • Bestuurlijke ervaring, inzicht en sensitiviteit

  • Analytisch

  • Inzicht en ervaring bij het leiden en overzien van complexe processen

  • Communicatief vaardig / stijlflexibiliteit

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Procesmanager Mobihubs die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.