thumbnail
thumbnail
Beheermanager met hart voor recreatie en spelen

Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
24 Overijssel

Begindatum:

15 jun 2022

Einddatum:

15 jun 2023

Uren per week:

24

Publicatiedatum:

5 mei 2022
Dit zijn wij
In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 130.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe.
De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken. Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.
Zwolle is een stad in een regio die hard op weg is om de vierde economische topregio van Nederland te worden met innovatieve bedrijven die bijdragen aan onze maatschappelijke opgaven. De komende jaren staat er veel te gebeuren, waarbij we jouw inbreng en ideeën goed kunnen gebruiken.
Als je voor Zwolle werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. En de ruimte om positief tegendraads en soms wat rebels te zijn. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Zwolle voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én stad. 

Afdeling Wijk- en Beheermanagement
Als gemeente werken we samen met inwoners, ondernemers en organisaties aan een mooie stad, waarin voor iedereen een plek is en waarin mensen op een fijne manier kunnen wonen, werken en verblijven. Wij maken de komende jaren een flinke schaalsprong en ontwikkelen met zorg voor behoud van kwaliteit van de bestaande stad. Het is onze missie om Zwolle zo in te richten dat inwoners met plezier wonen, werken en verblijven in Zwolle. Hiermee dragen wij bij aan het buitengeluk van onze inwoners.

De afdeling Wijk- en Beheermanagement bestaat uit circa 35 medewerkers. Binnen de afdeling werken de teams intensief samen aan leefbare en vitale wijken en voeren de regie op het integraal beheer van de stad. De eerste contacten met inwoners over het gebruik van de buitenruimte en initiatieven vanuit inwoners beginnen op deze afdeling. Vandaaruit worden verbindingen gelegd naar andere afdelingen binnen het fysieke domein en partners in de stad.

De visie voor het beheer van de buitenruimte is vastgesteld. Het gebruik van de buitenruimte staat voorop. Toekomstbestendig, samen en op maat zijn de uitgangspunten. Zwolle is rijk aan groen- , natuur- en recreatiegebieden. We zijn er zuinig op. Ook nu onze stad sterk groeit, hechten we veel waarde aan een aantrekkelijke buitenruimte en een natuurrijk buitengebied met recreatief-medegebruik van agrarische gronden. Samen werken we aan buitengeluk!

Beheercluster
De gemeentelijke organisatie neemt steeds meer de vorm aan van een netwerkorganisatie. We werken met clusters over afdelingsgrenzen heen. Een cluster is opgebouwd uit een beheermanager die de regie voert, beheer- en vaktechnische adviseurs die de inhoudelijke kennis inbrengen en operationeel beheerders die zorg dragen voor het goed laten verlopen van het dagelijks onderhoud en het inventariseren van de staat van de stad.

Onder het beheercluster Paars vallen de thema’s Grondstoffen, Recreatie & Spelen, Dierenwelzijn.

We zoeken een tijdelijke beheermanager specifiek voor het onderdeel Recreatie, spelen en dierenwelzijn. We doen veel in Zwolle aan het ‘fijn verblijven’ in de buitenruimte. Weides met dieren, ruimte om te picknicken, recreatieplassen, zonnige ontmoetingsplaatsen, speeltuinen en wandel- en fietspaden die leiden naar onze prachtige waterrijke buitengebieden. Als beheermanager heb je oog voor de lange termijn ontwikkelingen op het gebied van recreatie en spelen en het dierenwelzijn in de stad.

Dit ga je doen
Als beheermanager ben je strategisch adviseur van het bestuur en opdrachtgever voor het beleid op het gebied van recreatie & spelen en dierenwelzijn. Je  bent goed op de hoogte van de (landelijke) ontwikkelingen en weet trends en ontwikkelingen goed te vertalen naar Zwolle. Daarmee draag je zorg voor strategische beleidsontwikkeling op je vakgebied. Je stuurt als beheermanager het proces  binnen het cluster aan  op integraliteit, maar verbindt deze ook met belangrijke bestuurlijke speerpunten en andere vakdisciplines. Daarbij stuur je de medewerkers van het cluster functioneel aan. Je bent ook sparring partner voor de adviseur die zich bezighoudt met het speelbeleid, pilots rondom inclusief spelen en onderzoek naar een skatepark.
Voor dierenwelzijn bewaak je de ingezette koers en ondersteun je de vakbekwame adviseur bij bestuurlijke en financiële processen.
De beheermanager is budgetverantwoordelijk en heeft daarmee ook een rol in de gemeentelijke beleidscyclus. Verder ben je verantwoordelijk voor de afstemming van het cluster met de omgeving ( in- en extern) en zorg je voor verbinding en informatie tussen cluster, afdelingshoofd,  netwerkteam fysiek domein, directie en bestuur. Ook zorg je voor de integrale afstemming binnen de organisatie.

Dit ben jij
Wij zoeken een energieke en creatieve collega op HBO/WO werk- en denkniveau met ruime werkervaring in een grootstedelijke omgeving als beheermanager op het gebied van recreatie, spelen en dierenwelzijn. Je hebt een sterk analytisch vermogen en haalt energie uit het verbinden van strategische vraagstukken met advies en uitvoering. Je maakt je snel een nieuwe werkomgeving eigen en weet prioriteiten te stellen.  Je hebt oog voor de verschillende belangen, bent een verbinder en in staat een afweging te maken in het belang van de stad. Koersvast, maar ook wendbaar als dat beter is voor Zwolle. Je bent goed financieel onderlegd. Vanzelfsprekend kun je goed samenwerken, weet je anderen te inspireren en ben je in staat om verschillende partijen aan elkaar te verbinden. Je Door je bestuurlijke gevoeligheid ben je een goede sparringpartner voor de collega’s van je cluster, het bestuur, management en samenwerkingspartners.  Je vindt het een uitdaging om je in een dynamisch speelveld te bewegen. Competenties als overtuigingskracht, besluitvaardigheid en omgevingsbewustheid zijn op jouw lijf geschreven.

 

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Beheermanager met hart voor recreatie en spelen die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.