Begindatum:
15 aug 2025Einddatum:
14 aug 2026Uren per week:
28 - 36Publicatiedatum:
15 jul 2025Wat ga je doen
Vanuit de programmalijn Data & Informatievoorziening (Data&IV) werk je in een team dat producten bouwt voor de inhoudelijke programmalijn Natuurmaatregelen; IV Natuurmaatregelen. Data&IV ondersteunt de inhoudelijke programmalijnen en bouwt daarnaast aan een data-infrastructuur voor natuurdata.Voor Natuurmaatregelen is begin 2025 een extern georganiseerde pilot afgerond voor het standaardiseren en registreren van natuurherstelmaatregelen in natuurgebieden. Met de lessen die hieruit geleerd zijn wordt een doorontwikkeling omgeving ontwikkeld voor de beheerders van natuurgebieden en de organisaties die het beheer uitvoeren. In de doorontwikkeling omgeving kan een beheerder herstelmaatregelen invoeren met eigen systemen. Het IV Natuurmaatregelen team zorgt voor het koppelen met de relevante databronnen, dat de uitvoeringsstatus van een maatregelen bijgehouden kan worden, op basis van geo-locatie geregistreerd kan worden waar de herstelmaatregelen uitgevoerd moet worden en dat er datasets gegenereerd kunnen worden voor landelijke rapportages. Binnen het IV Natuurmaatregelen team werk je samen met een inhoudelijk specialist, informatieanalist, fullstack developer, UX-designer en product owner. Op de korte termijn komen er ook een tester en functioneel beheerder bij. Het is een nieuw op te zetten team waarvoor we T-shaped mensen zoeken die meerdere technische skills met zich meebrengen. Je moet met een brede blik kunnen kijken maar ook met je handen in de klei kunnen zitten en zelf maken, een echte start-up mindset. Voor deze rol zijn we op zoek naar mensen met ervaring in (solution) architectuur en affiniteit met data engineering en back-end development. Binnen het Agile IV Natuurmaatregelen team ben jij de aangewezen expert als het gaat over data en architectuur. Je werkt o.a. (meta)datamodel(en) en data catalogus toepassingen uit en stemt hierin af met de data steward van Data&IV. Je vertaalt de technische en functionele requirements naar een (solution)architectuur en bouwt en onderhoudt deze voor Natuurmaatregelen en communiceert over de infrastructuur en het uitwisselen van data met het datateam van Data&IV. Je automatiseert processen met behulp van Agile DevOps principes en zet met het team testscenario's op. We werken zoveel mogelijk platform agnostisch en open source zodat we vendor lock-in vermijden.De werkwijze die jullie samen met het datateam opzetten wordt de blueprint voor andere tooling die we in-house en met externen opzetten. Zo bouw je mee aan onze cloud-native infrastructuur voor een beter ontsluiting van natuurdata.
Verantwoordelijkheden:
Wie zijn wij
BIJ12 is de uitvoeringsorganisatie voor de 12 provincies en brengt kennis en informatie bijeen over het landelijk gebied en de fysieke leefomgeving in Nederland. BIJ12 zorgt voor uniformiteit in informatievoorziening en de uitvoering van provinciale regelingen. Hieraan wordt gewerkt vanuit 4 units: Faunazaken en ACSG (Advies Commissie Schade Grondwater)Natuurinformatie en Natuurbeheer (NiNb)GBO voor het beheer van gezamenlijke informatiesystemenStikstof en Natura 2000 Achtergrond Verbeterprogramma VHR-monitoring
BIJ12 is opdrachtnemer van het Verbeterprogramma VHR-monitoring (VVM). Hierin wordt gewerkt aan de noodzakelijke en urgente verbeteringen in het landelijk stelsel van natuurmonitoring, informatievoorzieningen en rapportage, die voortkomen uit de gezamenlijke informatiebehoefte van Programma Natuur (PN), Programma stikstofreductie en natuurverbetering (PSn) en wet-en regelgeving. De uitvoering daarvan is een opgave voor Provincies en Rijk gezamenlijk. De activiteiten in dit programma zijn georganiseerd langs drie inhoudelijke programmalijnen, die voortkomen uit de verschillende vormen van monitoring: Natuurmaatregelen, Omgevingscondities en Doelbereik. Iedere programmalijn kent een projectteam. Ieder projectteam coordineert de activiteiten en werkt samen met vertegenwoordigers en experts van de deelnemende organisaties aan de resultaten van het programma. Naast de drie programmalijnen is in 2024 de start gemaakt met de programmalijn Data en Informatievoorziening. ContextHet programma bestrijkt de periode 2024-2030 en is gericht op versterking van bestaande en nieuwe instrumenten voor natuurmonitoring en op verbetering van de samenwerking tussen de partijen die samen invulling geven aan de keten van natuurinformatie.
Aantal uur per week: 28 - 36 uur (deels op locatie van kantoor BIJ12 in Utrecht, deels thuis)
Verlengingsopties van 2 maal 12 maanden.
Verlenging vindt plaats op basis van verder gelijkblijvende contractuele voorwaarden (waaronder het uurtarief).
Gezien de werkzaamheden is het niet mogelijk voor ZZPers om zich in te schrijven op deze uitvraag.