thumbnail
thumbnail
Consulent Sociaal domein (Wmo)

(Talentenregio) Gemeente Oldebroek

Raadhuisplein 1, 8096 CP Oldebroek, Nederland

Sociaal Domein
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
32 Gelderland

Publicatiedatum:

15-03-2023

Sluitingsdatum:

23-03-2023

Begindatum:

01-04-2023

Einddatum:

01-07-2023
Gemeente Oldebroek zoekt meerdere WMO-Consulenten
1 voor 32 uur 
2 voor 24 uur

Zet jij je met hart & ziel in voor de inwoners van de gemeente Oldebroek? Ben je een natuurlijke samenwerker en in staat om verder te kijken dan je eigen vakgebied? Dan zoeken we jou om ons Sociaal Team te versterken!
Hier ga je werken
Gemeente Oldebroek is volop in beweging! Met elkaar werken we aan een organisatie die aansluit bij de samenleving en de mogelijkheden van deze tijd. Samen werken aan een sterke en leefbare samenleving. Die samenleving geven we met elkaar vorm; inwoners en gemeente. Het gemeentehuis is modern ingericht en biedt alle voorzieningen die jij nodig hebt! Je krijgt de ruimte voor eigen initiatief en om eigen verantwoordelijkheid te nemen. We ondersteunen en faciliteren elkaar waar dat kan. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden Dienstverlenend, Eigenaarschap, Verbindend, Flexibiliteit en Vakbekwaam.

Het team
Het Sociaal Team is een multidisciplinair team met ongeveer 40 medewerkers. Het team richt zich op vragen van inwoners met het doel hen zo optimaal mogelijk te laten participeren in de samenleving. Daarbij streven we naar een integrale aanpak middels 1 kwalitatief hoogwaardige toegang. Met het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) wordt nauw samengewerkt. De werkzaamheden van het team kenmerken zich door zelfstandigheid in het afhandelen van enkelvoudige en meervoudige complexe vragen. In het Sociaal Team werken collega’s van de gemeente samen met medewerkers van onder meer Plangroep, DeltaWonen en Icare. Per 1 maart 2021 zijn de Sociaal Werkers vanuit Mee Veluwe en Stimenz in gemeentelijke dienst gekomen. Er wordt intensief samengewerkt met het Platform Informele Ondersteuning (PIO).

Dit ga je doen
Als Wmo-consulent met als aandachtsgebied dagbesteding en begeleiding behandel en onderzoek je de binnenkomende Wmo meldingen.
Je voert een keukentafelgesprek met de inwoner waarna je tot een besluit komt, hierover rapporteer je.
Je beoordeelt hulpvragen van personen met een begeleidingsvraag  (ten gevolg van psychiatrische problematiek, psychosociale problemen, verward gedrag, lvb-problematiek, verslaving);
Je kijkt of eigen/ en of voorliggende oplossingen mogelijk zijn;
Je indiceert begeleiding, dagbesteding en hulp bij het huishouden.
Je maakt een gespreksverslag/ ondersteuningsplan en rapporteert
Je bent casemanager voor een aantal inwoners
Je evalueert tussentijds het effect van de ingezette hulp en stelt  waar nodig bij;
Je werkt samen met collega’s Participatiewet, Sociaal werkers, CJG

Wat neem je mee
Je hebt een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur social work, MWD/ SPH. Je hebt aantoonbare ervaring in en kennis van het vakgebied. Daarnaast heb je kennis van de relevante wet- en regelgeving en de sociale kaart. Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
Je hebt het vermogen de eigen kracht en zelfregie bij inwoners te stimuleren, bent ondernemend, dienstverlenend, daadkrachtig, creatief en je hebt doorzettingsvermogen. Je kunt oplossingsgericht werken en kan een integrale aanpak hanteren. Je bent in staat signalen om te zetten in aanbod en hebt vaardigheden om zelfstandig, planmatig en gestructureerd te werken. Je bent een teamspeler met overtuigingskracht en hebt een resultaatgerichte instelling.
Kennis en ervaring met Civision Samenlevingszaken is een pré. 

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Consulent Sociaal domein (Wmo) die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.