Begindatum:
4 aug 2025Einddatum:
31 dec 2025Uren per week:
32Publicatiedatum:
11 jul 2025Introductie Wil jij inwoners helpen grip te krijgen op hun financiele situatie en werken aan duurzame oplossingen? Als regisseur schuldhulpverlening bij Gemeente Arnhem begeleid je inwoners van aanmelding tot nazorg, met een focus op vroegsignalering, preventie en maatwerk. Je gaat werken in een nieuw team, waar je ruimte krijgt om mee te bouwen aan de vooruitgang van het team. Wil jij je inzetten voor een financieel stabiel Arnhem? Solliciteer nu.
Wat ga je doen? Als regisseur schuldhulpverlening begeleid je inwoners met financiele uitdagingen van begin tot eind. De Arnhemse aanpak richt zich op preventie, vroegsignalering en het bieden van maatwerkoplossingen, waarbij schulphulpverlening onderdeel is van een bredere aanpak rondom werk, inkomen en welzijn. Arnhem voert de schuldhulpverlening sinds januari 2025 uit in eigen beheer, zodat onze inwoners snel en effectief geholpen kunnen worden.Je coordineert het volledige traject van aanmelding tot nazorg, met als doel duurzame oplossingen te realiseren en inwoners op maat te coachen naar financiele stabiliteit. Dit doe je door middel van een integrale aanpak, waarin vroegsignalering en samenwerking met ketenpartners een cruciale rol spelen waarin wij naast de inwoner staan en stress sensitief werken. Je komt gaat werken in een team dat per 1 januari 2025 van start is gegaan. We benaderen ons werk met vertrouwen en openheid richting inwoners. Omdat het team nieuw is, liggen werkwijzen en processen nog niet volledig vast. Het geeft jouw werkplezier om verder mee te bouwen aan de vormgeving van dit team.
De belangrijkste werkzaamheden die jij hebt:
- Intakegesprekken voeren: je beoordeelt aanvragen en brengt de financiele en bredere leefsituatie van inwoners in kaart en coacht hen op maat.
- Toetsen en beoordelen volgens de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs): Je bewaakt de kaders, signaleert knelpunten in de wet- en regelgeving en draagt verbetering aan.
- Schuldregeling en budgetbeheer: je stelt ondersteuningsplannen op en begeleidt inwoners bij het treffen van betalingsregelingen en budgetbeheer met schuldeisers.
- Je beheert je eigen caseload en bent verantwoordelijk voor zowel proces- als casusregie.
- Vroegsignalering: je bezoekt inwoners met betalingsachterstanden en biedt hulp voordat de situatie verslechtert. Dankzij de Arnhemse aanpak werk je hierbij samen met woningcorporaties, zorgverzekeraars en energiebedrijven om inwoners proactief te ondersteunen.
- Nazorg en duurzame begeleiding: Je zorgt ervoor dat inwoners financieel stabiel blijven door coaching en gerichte ondersteuning.
- Samenwerking in de wijk: Je werkt nauw samen met bewindvoerders, wijkteams en ketenpartners en neemt deel aan multidisciplinaire overleggen.
- Huisbezoeken en spreekuren: Je houdt regelmatig spreekuren in de wijk om laagdrempelige toegang tot hulp te bieden en inwoners persoonlijk te begeleiden.
Wie zijn wij? Wij zijn het cluster Werk & Inkomen, een groot team van 330 professionals. Onze afdeling bestaat uit zes gebiedsteams, het bedrijfsbureau, bureau nieuwkomers, en vanaf 1 januari 2025 ook schuldhulpverlening. Samen streven we naar een allesomvattende werkwijze die zelfstandigheid bevordert, de juiste ondersteuning aan inwoners biedt en efficient samenwerkt met onze partners. Vanaf 1 januari 2025 beheert gemeente Arnhem zelf de schuldhulpverlening. We dragen de verantwoordelijkheid voor ongeveer 800 lopende dossiers en maandelijks circa 1000 nieuwe aanmeldingen voor vroegsignalering verwerken. Het team bestaat uit 27 regisseurs schuldhulpverlening die gebiedsgericht werken waarbij Arnhem verdeelt is in 4 gebieden en 11 medewerkers schuldhulpverlening. Het team schuldhulpverlening heeft korte lijnen met de andere teams binnen werk en inkomen en met de beleidsmakers rondom bestaanszekerheid. Omdat het aantal aanmeldingen snel toeneemt zoeken meerdere (ongeveer 5) nieuwe regisseurs schuldhulpverlening.