thumbnail
thumbnail
Manager

De Rede 1, 8251 ER Dronten, Nederland

Sluit over 9 dagen
-
32 Flevoland

Begindatum:

12 jun 2023

Einddatum:

1 okt 2023

Uren per week:

32

Publicatiedatum:

27 mei 2023

Teammanager Gebiedsontwikkeling a.i. te Dronten

De gemeente Dronten zoekt voor de periode tot oktober 2023 een teammanager Gebiedsontwikkeling a.i ter versterking van het management van het team. Er geldt een optie tot verlenging tot 1 januari 2023.

 

Beschrijving:

 

Dronten is een bloeiende gemeente met ruim 43.000 inwoners, verdeeld over de dorpen Biddinghuizen, Swifterbant en Dronten zelf. Kenmerkend is de ruimte: de fysieke ruimte én de ruimte voor elkaar. De gemeente Dronten is een jonge gemeente met lef: een gemeente met een tastbare geschiedenis van pioniers die de ruimte nemen.

Dingen gaan net even anders in Dronten, werkgeluk staat hier heel hoog in het vaandel! De medewerkers werken volgens de visie ‘Dronten op Koers’, waarbij de 4V’s van verbinden, vertrouwen, vakmanschap en vernieuwingskracht centraal staan.

Medio maart 2021 is het nieuwe Huis van de Gemeente opgeleverd, een prachtige inspirerende, open en moderne werkomgeving.

De organisatie Dronten heeft een duidelijke visie op dienend leiderschap en faciliteert vanuit die visie medewerkers in optimaal functioneren en persoonlijke ontwikkeling. Met regelmaat wordt hier aandacht aan besteed tijdens themabijeenkomsten en in collegiaal overleg. Het managementteam (MT) bestaat uit de gemeentesecretaris, directeur en teammanagers van de teams in het sociaal domein, het fysiek domein en van bedrijfsvoering. Gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de sturing in de organisatie. Het MT stuurt collectief en heeft voor haarzelf de eerste stap op dat pad gezet door het regelmatig met elkaar te hebben over inhoudelijke (integrale) onderwerpen en dilemma’s.

Dronten is een lerende organisatie en telt ongeveer 370 medewerkers. De lijnen zijn kort, er wordt snel geschakeld, flexibel gewerkt en innoverend gedacht. Je kiest bewust welke (werk)plek het beste past bij wat je te doen hebt. Kortom: een organisatie waarin ruimte, verantwoordelijkheid en werkgeluk tot volle bloei komen!

Het team Gebiedsontwikkeling

Binnen het team werken ruim 60 vakbekwame medewerkers met veel passie aan de opgaven op het brede beleidsterrein van het fysieke domein.

Het team is onderverdeeld in de clusters Ruimtelijke Ontwikkeling, Grondzaken, Economische Zaken, Projecten en Beleidsadvies. Dronten gaat groeien en daar zit ook meteen een belangrijke inhoudelijke opgave voor het team Gebiedsontwikkeling. De fysieke en sociale infrastructuur zal gaan meegroeien.

 

 

De rol van jou als Teammanager a.i. in Dronten

De groeiambitie van de gemeente is hoog! Recentelijk is besloten om in te zetten op een groei naar de 60.000 inwoners. Daarvoor moet er veel gebeuren, zowel op fysiek als op sociaal gebied. Naast de vele opgave(n) bouwen we immers ook aan een samenleving

In het kader van deze groeiambitie zal de huidige teammanager zich de komende maanden voor een belangrijk deel van zijn tijd gaan richten op het opzetten van een programmaorganisatie. Om deze reden zoeken wij een ervaren manager voor de versterking van het huidige teammanagement voor de periode tot in ieder geval oktober 2023. Samen met de tweede (startende) leidinggevende in het team geef je directe sturing aan het team.

Als teammanager a.i. ben je mede integraal verantwoordelijk voor de resultaten en ontwikkeling van een aantal clusters. Je zorgt voor een context waarin medewerkers het maximale uit zichzelf kunnen halen. Je coacht op talenten, ambities en kwaliteiten van medewerkers, stimuleert “eigenaarschap” en je ondersteunt medewerkers bij het zoeken naar interne en externe verbinding. Belangrijke opgave voor jou is mede de samenhang binnen het team te brengen, zorgdragen voor een juiste programmering en prioritering en inhoudelijk integraal en opgavegericht te werken.

Aan het team is onlangs een beginnend leidinggevende toegevoegd; Het coachen van deze persoon zal tevens tot je taken behoren.

Je bent verder een stevige gesprekspartner voor bestuur en management en werkt vanuit de bedoeling. Als manager kun je van dit team zelfstandigheid, enige zelfsturing en eigen verantwoordelijkheid verwachten. Je levert – op uitzonderingen en complexe dossiers na – geen inhoudelijke bijdragen aan producten. Je legt verantwoording af aan de teammanager van Gebiedsontwikkeling.

Welke persoonlijke kwaliteiten breng jij mee?

 • Herken jij jezelf in de volgende kernkwaliteiten: Leiderschap, verbindend vermogen, dienstverlener en teamspeler (samenwerking over grenzen heen).
 • Jij communiceert van nature open en transparant en je stelt open vragen om de verbinding te maken.
 • Je kan uitstekend delegeren en observeren. Daarbij analyseer je snel en neem je beargumenteerde beslissingen.
 • Je staat stevig in je schoenen en durft besluiten te nemen.
 • Tenslotte sta je positief in het leven en weet je mensen te raken door jouw inspirerende manier van doen.

Wat heb je nodig?

 • Minimaal HBO werk-/denkniveau
 • Je deelt de passie voor teamontwikkeling
 • Je hebt meerdere jaren ervaring als integraal manager opgebouwd
 • Je hebt affiniteit met beleid en dienstverlening binnen bij voorkeur het fysieke domein, daar heb je ook meerjarige ervaring in opgebouwd
 • Je inspireert door voorbeeldgedrag en geeft handen en voeten aan organisatie-waarden en principes
 • Je bent bestuurlijk/politiek sensitief goed onderlegt en hebt ervaring in het inzetten van deze kwaliteit

Wat doet Dronten voor jou?

De functie is tijdelijk en ter versterking. Het aantal uren bedraagt 32-36 uur waarbij plaats onafhankelijk werken in nadere afstemming tot de mogelijkheden behoort

De periode geldt van juni tot 1 oktober met een mogelijke verlenging tot 1 januari 2024.

Het uurtarief is marktconform; als indicatie geldt de gemeentelijke functieschaal 12-13.

 

 

 

 

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Manager die deze organisatie zoekt?