Bekijk de opdracht ook op opdrachtinformatiemanagement.nl voor aanvullende ondersteuning binnen het vakgebied Informatiemanagement.
thumbnail
thumbnail
Teammanager Projecten Informatievoorziening

Tweelingstraat 2, 2312 LX Leiden, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
130
32 Zuid-Holland

Begindatum:

19 jun 2023

Einddatum:

31 dec 2023

Uren per week:

32

Publicatiedatum:

15 mei 2023

Inleiding
De gemeente Leiden verzorgt sinds 1 januari van dit jaar de bedrijfsvoering voor de eigen gemeente en de drie buurgemeenten Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude via een nieuwe centrumregeling. De gemeente Leiden heeft de taak overgenomen van de gemeenschappelijke regionale uitvoeringsorganisatie Servicepunt71, die per 1 januari is stopgezet. Vanuit het cluster Interne Dienstverlening en Advisering (IDA) levert de gemeente Leiden alle bedrijfsvoeringsdisciplines, waaronder de informatievoorziening. In de IV-organisatie zijn sinds 2020 alle informatievoorzienings-rollen ondergebracht, zoals functioneel beheer, informatiemanagement, databeheer, informatiebeheer & archivering, en de regie op de in 2020 voor een groot deel uitbestede ICT. In totaal bestaat de IV-organisatie uit vijf teams met ruim 200 medewerkers onder leiding van de regionale CIO en bedient zij zo’n 2500 medewerkers in de regio.

Door de overgang naar Leiden is de bedrijfsvoeringsorganisatie in beweging en wordt gewerkt aan een nieuwe managementstructuur, die aansluit bij de Leidse managementstructuur. Parallel daaraan wordt gewerkt aan de verdere verbetering en doorontwikkeling van de IV-organisatie. Door het vertrek van een teammanager en de lopende reorganisatie van de managementstructuur is de Gemeente Leiden op zoek naar een interim Teammanager Projecten Informatievoorziening.

Functieomschrijving
De teammanager maakt deel uit van het MT-IV, rapporteert aan de CIO, geeft leiding aan 20 medewerkers en een lopend projectenportfolio van ca. 40 projecten. De teammanager is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de projectuitvoering en voor het strategisch- en uitvoerend portfoliomanagement. De projectuitvoering staat momenteel onder druk: met name door leveringsproblemen bij interne- en externe leveranciers lopen teveel projecten uit en worden ze duurder.

Daarnaast speelt de teammanager een belangrijke rol bij de doorontwikkeling van de hele IV keten. De IV teams zijn in de periode 2019-2021 samengebracht vanuit de gemeentelijke organisaties en zijn sindsdien bezig om de kwaliteit van de informatievoorziening te versterken, zowel op inhoud als op samenwerking. Multidisciplinaire teams werken aan verbeteringen gericht op drie doelen: “IV doet het gewoon”, “Business en IV werken samen steeds beter” en “We doen onze projecten goed, snel en soepel”. De teammanager is (mede-) eigenaar van deze doelen.

Eisen

 1. Minimaal vijf jaar ervaring in projectmanagement en/of portfoliomanagement

 2. Minimaal drie jaar ervaring als leidinggevende in een vergelijkbare context

 3. Minimaal drie jaar ervaring in gemeentelijke organisaties

 4. WO werk/denkniveau

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

  Vind jouw volgende opdracht

  Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

  Kies een opdracht
  Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
  Neem contact op met onze opdracht adviseur.
  Opdracht Adviseur Jan de Vries
  Jan de Vries
  opdracht adviseur
  ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

  Ben jij de Teammanager Projecten Informatievoorziening die deze organisatie zoekt?

  Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
  Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.