Spui 70, 2511 BT Den Haag, Nederland
Organisatie van de regio Haaglanden
De Gemeenschappelijke Regeling H9 Servicebureau jeugdhulp Haaglanden (hierna: SbJH) coördineert en beheert jeugdhulp voor negen samenwerkende gemeenten in de regio Haaglanden. De volgende taken worden uitgevoerd in het kader van de Jeugdwet:
ondersteuning bij regionaal te contracteren jeugdhulp;
coördineren van communicatie in de regio over de jeugdhulp;
bijdragen aan de verbetering van de opgedragen uitvoeringsprocessen;
contractbeheer en contractmanagement;
afwikkelen van het opgedragen declaratie- en betalingsverkeer;
bijdragen en adviseren bij de verantwoordingscyclus door het opstellen van adequate managementinformatie en informatie voor de planning- en controlcyclus;
namens de gemeenten onderhandelen met de Jeugdhulpaanbieders om de voorwaarden en eisen van de overeenkomsten te harmoniseren.
De samenwerking van gemeenten in de regio bestaat naast de gemeenschappelijke regeling ook uit een netwerksamenwerking. Het programmabureau Jeugdhulp Haaglanden, dat samen met het team van (coördinerend) beleidsmedewerkers van de 9 gemeenten, onze beleidsmatige en op consensusgerichte netwerksamenwerking faciliteert en regiobrede projecten en processen trekt en ondersteunt.
Opdracht
De 9 samenwerkende gemeenten in de regio Haaglanden, de aanbieders van jeugdhulp, het Programmabureau jeugdhulp Haaglanden en het SbJH bereiden op dit moment de nieuwe inkoop per 2027 voor. Gemeenten hebben hiertoe de uitgangspunten bestuurlijk vastgesteld. Deze zijn voor een belangrijk deel gebaseerd op het kader van de vastgestelde Regiovisie Jeugdhulp Haaglanden en de doelstellingen uit de Landelijke Hervormingsagenda Jeugd . Dit biedt een nieuwe kans om de gewenste hervorming in de jeugdhulpketen samen in te richten. Voor de vernieuwing van de regionale contracten wordt met ingang van januari 2025 een projectorganisatie ingericht onder leiding van een tweetal projectleiders, die onderling nauw samenwerken. Gezien de omvang en complexiteit van de opdracht is gekozen voor een tweetal projectleiders, die ervaring hebben bij zowel aanbieders als ook bij gemeenten. Het succesvol invulling geven aan het ingezette regionale inkoopbeleid is de kern van je functie en draagt bij aan de belangrijke strategische opgave rondom de jeugdzorg in onze regio.
Samen met inhoudelijke experts uit verschillende disciplines, aangesloten gemeenten, Servicebureau en Programmabureau werk je aan het fundament van een toekomstbestendige jeugdzorg. Je bent dé spil in een uitdagend proces waarbij samenwerking met aanbieders en gemeenten cruciaal is voor een goed resultaat. Vanuit de opgestelde strategie houdt je zicht op de integraliteit van de inkoop op de verschillende segmenten van Jeugdhulp. Je belangrijkste taken zijn:
Inrichting van een effectieve projectorganisatie
Opstellen en bewaken van de projectplanning en bestuurlijke planning
Realiseren van draagvlak bij gemeenten en aanbieders
Inrichting risicomanagementproces
Financiële kaders bewaken
Het resultaat van het project moet zijn een geslaagde gunning (of herziening) van de brede jeugdhulp (verdeeld over segmenten), uiterlijk op 1 juli 2026.
De complexiteit van de opdracht bestaat er onder andere uit dat op het brede veld van jeugdhulp verschillende deelopdrachten worden uitgezet in vooralsnog vijf segmenten. Deze deelopdrachten moeten op elkaar worden afgestemd en in partnerschap met aanbieders worden ontwikkeld en in contracten worden vertaald. Gezien de grote mate van verwevenheid van de regionale jeugdhulp en de lokale toegang tot die hulp en de verbinding met bestaanszekerheidsdomeinen is er veel afstemming met gemeenten nodig.
Jouw missie
Als projectleider ben jij verantwoordelijk voor:
Het ontwikkelen van een inkoopstrategie per segment, gericht op realisatie van de inhoudelijke doelstellingen
Het aansturen van een proces gericht op tijdige regionale besluitvorming over de inkoop of doorontwikkeling van de jeugdhulp
Het realiseren van kostenbesparingen om de regionale jeugdzorg financieel houdbaar te maken
Het verbinden van stakeholders en het meenemen van alle betrokken partijen in dit dynamische proces.
Vereisten / knock-outcriteria
1. Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding op het gebied van inkoop:
2. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider inkoop/ inkoper Sociaal Domein binnen een overheidsorganisatie;
3. Een maximum uurtarief van €130,00 exclusief BTW en inclusief Fee Flextender en Reiskosten woon-/ werkverkeer;
4. Aantoonbare werkervaring met (het aansturen van) complexe inkoop en aanbestedingstrajecten benoem minimaal 2 referentie trajecten;
Gunningscriteria te beoordelen door Flextender (weging, totaal 100 punten)
5. Aantoonbare werkervaring met strategische projecten in de jeugdhulp, benoem dit duidelijk in het cv (25 punten);
6. Aantoonbare werkervaring binnen intergemeentelijke samenwerking (20 punten);7. Beschikbaar per 20 januari 2024, voor 30 – 32 uur per week (15 punten);
8. Minimaal 10 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider inkoop/ inkoper Sociaal Domein binnen een overheidsorganisatie (35 punten);
- Meer dan 10 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider inkoop/ inkoper Sociaal Domein (35 punten);
- Tussen de 7 en 10 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider inkoop/ inkoper Sociaal Domein (25 punten);
- Tussen de 5 en 7 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider inkoop/ inkoper Sociaal Domein (15 punten);
- Tussen de 3 en 5 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider inkoop/ inkoper Sociaal Domein (5 punten);
- Minder dan 3 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider inkoop/ inkoper Sociaal Domein (0 punten).
Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.
Competenties
- Een projectleider die zowel daadkrachtig als verbindend is;
- Een projectleider die weet hoe samenwerkingsgericht te opereren in netwerken;
- Een projectleider die de professionals laat excelleren;
- Een projectleider die in staat is processen effectief en transparant in te richten.
Beoordeling
Stap 1: Beoordeling CV’s op minimumeisen
Flextender beoordeelt de CV’s op de minimumeisen in het bovengenoemd profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.
Stap 2: Selectie tien (10) CV’s die aan de organisatie worden voorgelegd
Flextender beoordeelt de CV’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.
De tien (10) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.
Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de CV’s van de kandidaten die door Flextender zijn geselecteerd in onderlinge vergelijking op de volgende criteria.
Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten.
Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.
De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste drie kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.
Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.
De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.
Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,50 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.
Benodigd aantal professionals
2.
CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.
Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: hybride, in overleg.
Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op dinsdag 7 en woensdag 8 januari de eerste ronde en maandag 13 en dinsdag 14 januari tweede ronde .De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk maandag 6 januari bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.
Overige informatie
De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.
Meer informatie
Vragen kunnen ingediend worden tot maandag 23 december 2024, 09:00 uur. De vragen en bijbehorende antwoorden worden op gepubliceerd op maandag 30 december 2024 onze website. Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.
De reactietermijn van deze inhuuropdracht duurt tot donderdag 2 januari 2025, 09.00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.