thumbnail
thumbnail

Energieadviseur (2 professionals)

Samenwerkingsorganisatie de Wolden/Hoogeveen

Raadhuisplein 1, 7901 BW Hoogeveen, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Drenthe

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

1 feb 2025

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

9 feb 2024

Organisatie
Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen geeft met ruim 750 medewerkers uitvoering aan de gemeentelijke taken en verleent diensten aan ongeveer 80.000 inwoners van de twee gemeenten. Dit maakt ons de op één na grootste gemeentelijke organisatie in Drenthe. Daarnaast zijn wij een unieke organisatie door het werken voor 2 heel verschillende gemeenten. We zijn centraal gelegen en goed bereikbaar, zowel met de auto als het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.dewoldenhoogeveen.nl!

Opdracht
De gemeente Hoogeveen werkt aan het Hoogeveens Isolatie Offensief (HIO). Hiermee willen we onze inwoners ondersteunen met het verduurzamen van hun woning. Uiteindelijk willen we dat iedere inwoner van Hoogeveen aanspraak kan maken op een verduurzamingsadvies. Als energieadviseur word je straks het aanspreekpunt van de gemeente Hoogeveen als het gaat om het verduurzamen van woningen. Je geeft inwoners een verduurzamingsadvies met de bijbehorende subsidies en ondersteunt indien nodig ook met het aanvragen van de subsidie. Daarnaast organiseer je informatiesessies en -activiteiten in de verschillende dorpen en wijken. Het HIO zijn we momenteel aan het uitwerken en we verwachten dat dit halverwege 2024 volledig operationeel is.

Een onderdeel van het HIO wordt de doe-het-zelf isolatievouchersubsidieregeling. Woningeigenaren met een woning tot de gemiddelde WOZ-waarde met een geregistreerd of geschat energielabel van D of lager maken aanspraak op een isolatievoucher, dat kan worden ingeruild bij de lokale bouwmarkt. Omdat we onze inwoners goed willen ondersteunen met het verduurzamen van hun woning, is een advies vanuit een energieadviseur, waarbij wordt gekeken welke isolatiemaatregelen wenselijk en zelf uitvoerbaar zijn, verplicht. Als energieadviseur ga je dus langs bij de woningeigenaren die zich hebben aangemeld voor de doe-het-zelf isolatievouchersubsidieregeling en geef je een advies over welke isolatiematerialen men kan aanbrengen. Na het geven van dit advies verstrek je de voucher en een kluswijzer.

Hierbij trekken we samen op met DOC33. DOC33 is hét kennis- en belevingscentrum voor circulair bouwen en verduurzaming van de gebouwde omgeving en maakindustrie. Een innovatief platform voor de regio Zuid- en Oost Drenthe dat kennis en praktijk verbindt op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. De werkzaamheden worden in nauw overleg en samen met DOC33 uitgevoerd.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een aantoonbaar afgerond opleiding op minimaal mbo niveau 4, in de richting van bouw- en/of installatietechniek.
2. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring als adviseur op het gebied van bouw- of installatietechniek of energie;
3. In bezit van een rijbewijs en een auto (benoem dit in het cv).

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
4. Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring als adviseur (20 punten);
5. Aantoonbare werkervaring met het doen van energiescans en warmtebeeld opnames (35 punten);
6. Aantoonbaar werkervaring met het communiceren met inwoners (25 punten);
7. Aantoonbare kennis van energietransitie en aardgasvrij wonen (20 punten).

Competenties

 • Sterk in communicatie; je overtuigt zonder belerend te zijn en bent omgevingsbewust;

 • Zelfstandig kunnen werken in een team waar iedereen veel verantwoordelijkheid heeft;

 • Brede interesse in techniek, innovatie, duurzame energie in de gebouwde omgeving.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 8. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier. 

Benodigd aantal professionals
1-2.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.
Is hybride werken mogelijk:  ja

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op dinsdag 27 februari 2024 van 9.00 uur tot 14.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 23 februari bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Voor de zzp'er

 • De opdrachtgever kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.

 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

 • Bij de SWO De Wolden-Hoogeveen is er altijd de mogelijkheid om flexibel om te gaan met je werkdagen en zijn er mogelijkheden om thuis te werken. Je ontvangt van ons een laptop en indien gewenst een mobiele telefoon in bruikleen.

 • Het overeengekomen tarief is van toepassing voor de gehele duur van de inzet van Professional.
  Aanpassing van het tarief is uitsluitend mogelijk na wederzijds overleg én mits er sprake is van detachering en kan slechts ingaan indien Inlener schriftelijk aan Opdrachtgever heeft bevestigd dat de tariefsaanpassing is goedgekeurd, met dien verstande dat verhogingen van het loon of andere arbeidsvoorwaarden, volgend uit de cao binnen de branche waarin Professional werkzaam is of bepaald door wetgeving, te allen tijde kunnen worden doorberekend.
  Andere verhogingen zijn niet mogelijk aangezien deze als een wezenlijke wijziging gezien worden waarmee de oorspronkelijke uitvraag onrechtmatig wordt (voor meer informatie: zie https://www.pianoo.nl/nl/regelgeving/jurisprudentie/jurisprudentieoverzicht/type-opdracht/wezenlijke-wijziging).

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Hibo Abdi via hibo.abdi@kbenp.nl of via 06 433 634 42

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Energieadviseur (2 professionals) die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.