thumbnail
Eenheidsmanager SBC

Samenwerkingsorganisatie de Wolden/Hoogeveen

Raadhuisplein 1, 7901 BW Hoogeveen, Nederland

Overig
Deze inhuuropdracht is verlopen
€125
32 Drenthe

Publicatiedatum:

04-05-2022

Sluitingsdatum:

16-05-2022

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

-

Uren per week:

32

Organisatie
Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen geeft met ruim 750 medewerkers uitvoering aan de gemeentelijke taken en verleent diensten aan ongeveer 80.000 inwoners van de twee gemeenten. Dit maakt ons de op één na grootste gemeentelijke organisatie in Drenthe. Daarnaast zijn wij een unieke organisatie door het werken voor 2 heel verschillende gemeenten. We zijn centraal gelegen en goed bereikbaar, zowel met de auto als het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.dewoldenhoogeveen.nl!

Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen (SWO) bestaat uit de eenheden Dienstverlening, Fysieke Leefomgeving, Dienstverlening & Activering en het Strategisch beleidscentrum. Daarnaast zijn er een tweetal ondersteunende eenheden: Advies & Services en Advies & Control.

Op dit moment vinden verkenningen plaats op een aantal verbeteringen in de organisatie. Of en in welke mate dit impact heeft op de eenheid SBC kan nog niet worden vastgesteld. De vaste eenheidsmanager is recent met pensioen gegaan. Ter overbrugging heeft de organisatie op dit moment behoefte aan de inzet van een interim eenheidsmanager die leiding gaat geven aan de eenheid Strategisch Beleidscentrum.

Het strategisch beleidscentrum richt zich vanuit haar rol samen met andere eenheden op grote maatschappelijke opgaven, vragen met grote bestuurlijke betrokkenheid en het adviseren over de te varen bestuurlijke koers van de gemeenten. Ruim 40 beleidsadviseurs en projectleiders maken onderdeel uit van SBC. Het SBC vervult samen met andere eenheden een belangrijke rol bij het uitrollen van programmasturing binnen de SWO. Ruim 40 beleidsadviseurs en projectleiders maken onderdeel uit van SBC.

Opdracht
In deze tijdelijk rol ben je verantwoordelijk voor de dag/dagelijkse aansturing van het SBC. Je geeft op inspirerende en coachende wijze leiding binnen de eenheid, waarbij je het beste in de leidinggevenden naar boven haalt. Wij verwachten dat je niet handelt vanuit hiërarchie, maar leiderschap toont en ervoor zorgt dat de gewenste resultaten worden bereikt door het scheppen van een werkklimaat waarbinnen medewerkers hun talenten ten volle kunnen inzetten en daarin ook worden uitgedaagd om te groeien en te leren. Voor jou betekent leidinggeven: verbinden, spiegelen, coachen, verantwoordelijkheid geven, aanspreken op, richting geven aan en waar nodig doorpakken.

Wat vragen wij van je?
Je bent een stevige gesprekspartner met meerjarige managementervaring in een politiek-bestuurlijke context. Je bent energiek, gedreven en hebt lef. Je stijl is inspirerend, prikkelend en mét een gezonde dosis humor. Je denkt altijd in mogelijkheden, weet kansen te creëren en je behaalt je resultaten door samenwerking.  Je staat voor je team wanneer dit nodig is. Je bent toegankelijk en in staat om te verbinden.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
2. Aantoonbare werkervaring met gemeentelijk financiën;
3. Minimaal 3  jaar aantoonbare werkervaring als leidinggevende binnen een politiek bestuurlijke organisatie;

Gunningscriteria  (weging, totaal 100 punten)
4. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met strategisch advisering van bestuurders (30 punten);
5. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als leidinggevende binnen een gemeente of provinciale overheid (30 punten);
6. Aantoonbare werkervaring met (het aansturen van meerdere programma managers)  met programmasturing (noem hiervan minimaal 2 voorbeelden in het cv) (30 punten);
7. Uurtarief maximaal €125,- exclusief BTW/inclusief reiskosten woon-werkverkeer en fee Flextender (10 punten). 

Competenties

  • Natuurlijk leiderschap (gezag, overwicht);

  • Sterk organiserend vermogen;

  • Verantwoordelijk;

  • Empathisch;

  • Samenwerkend en verbindend;

  • Analytisch en strategisch sterk;

  • Bestuurlijk en maatschappelijk sensitief.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,75 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier. 

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: In overleg.  

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op donderdag 19 mei 2022 en vrijdag 20 mei 2022. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 17 mei 2022 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Overige informatie

  • De opdrachtgever kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.

  • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek je droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je opnemen. Na (telefonisch) contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Eenheidsmanager SBC die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.