thumbnail
thumbnail

Beleidsadviseur Civiel

Samenwerkingsorganisatie de Wolden/Hoogeveen

Raadhuisplein 1, 7901 BW Hoogeveen, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
32-36 Drenthe

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

-

Uren per week:

32-36

Publicatiedatum:

22 mrt 2024

Organisatie
Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen (SWO) geeft met ruim 900 medewerkers uitvoering aan de gemeentelijke taken en verleent diensten aan ongeveer 80.000 inwoners van de twee gemeenten. Dit maakt ons de op één na grootste gemeentelijke organisatie in Drenthe. Daarnaast zijn wij een unieke organisatie door het werken voor 2 heel verschillende gemeenten. We zijn centraal gelegen en goed bereikbaar, zowel met de auto als het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.werkenbijdeswo.nl

Opdracht
In jouw rol tijdelijke rol van beleidsadviseur Civiel bij team Openbare Ruimte ben jij voor de gemeente De Wolden en de gemeente Hoogeveen verantwoordelijk voor het beheer van de openbare ruimte en de inrichting van de leefomgeving. Deze functie biedt veel afwisseling, waarbij geen werkdag er hetzelfde uitziet. Onderstaand een aantal taken en werkzaamheden die je kunt verwachten in deze functie:

 • Je stelt kaders op voor de ontwikkeling van de openbare ruimte, de civieltechnische ontwikkelingen en het maken van nieuw beleid.

 • Je signaleert maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van wegen, civiele kunstwerken, openbare verlichting, kabels en leidingen, schouwsloten en gladheidsbeheersing, brengt deze onder de aandacht van betrokken afdelingen en/of het bestuur.

 • Je neemt het initiatief voor een brede afstemming tussen beleid, werkvoorbereiding (beheer) en uitvoering. We vragen je hierin als pionier verbeteringen te initiëren en implementeren, waarbij je in staat bent om medewerkers te enthousiasmeren met als doel de bestaande processen te verbeteren.

 • Budgetbeheerder (verantwoordelijkheid dragen voor input tijdens de P&C-cyclus voor de disciplines wegen, civiele kunstwerken, openbare verlichting, kabels en leidingen, schouwsloten en gladheidsbeheersing).

Een belangrijk onderdeel is het afwegen van diverse belangen, waarbij je het gezamenlijk belang herkent en in het oog houdt. Je hebt een belangrijke stem in de ontwikkeling van de openbare ruimte.

Jouw focus zijn thema’s als :  

 • Riolering

 • Openbaar groen

 • Verhardingen

 • Civiele kunstwerken

 • Openbare verlichting

 • Gladheidsbestrijding

Jouw profiel

 • minimaal HBO werk- en denkniveau hebt;

 • minimaal 3 tot 5 jaar ervaring hebt op het gebied van civiele techniek en het opstellen van collegevoorstellen;

 • minimaal 2 jaar ervaring hebt met budgetbeheer, -bewaking en bijbehorende rapportages;

 • samenwerkt vanuit een betrokken, positieve en oplossingsgerichte houding en de verbinding legt tussen beleid, (werk)voorbereiding en uitvoering;

 • resultaatgericht bent, anderen enthousiasmeert met jouw voorstellen en (nieuwe) ideeën;

 • je integraal werkt en denkt en in staat bent om verschillende belangen af te wegen;

 • kunt communiceren op allerlei niveaus en met verschillende collega’s (van wethouder tot de medewerker buitendienst)

 • politiek sensitief bent. Je kunt wensen van de wethouder(s) vertalen naar beleid en weet tijdig te informeren en af te stemmen;

 • denkt in kansen en mogelijkheden, maar ook vernieuwing komt brengen met gevoel voor de organisatie.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
2. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als beleidsadviseur. 

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
3. Een afgeronde civieltechnische opleiding (20 punten);
4. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van openbare ruimte (30 punten);
5. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar bij een overheidsorganisatie (10 punten).
6. Aantoonbare werkervaring met integraal werken, benaderen en het afwegen van verschillende belangen. Aantoonbaar gemaakt doormiddel van een voorbeeld/project (10 punten);
7. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van civiele techniek (20 punten);
8. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met het opstellen van collegevoorstellen (10 punten);

Competenties

 • Ondernemend/proactief;

 • Doortastend;

 • Omgevingsbewustzijn;

 • Communicatief sterk;

 • Teamspeler.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 10. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier. 

Benodigd aantal professionals
2

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.
Is hybride werken mogelijk:  ja

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op 9 april of 10 april tussen 14.00 en 17.30 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk 5 april. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Voor de zzp'er

 • De opdrachtgever kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.

 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

 • Bij de SWO De Wolden-Hoogeveen is er de mogelijkheid om flexibel om te gaan met je werkdagen en zijn er mogelijkheden om thuis te werken. Je ontvangt van ons een laptop en indien gewenst een mobiele telefoon in bruikleen.

 • Het overeengekomen tarief is van toepassing voor de gehele duur van de inzet van Professional.
  Aanpassing van het tarief is uitsluitend mogelijk na wederzijds overleg én mits er sprake is van detachering en kan slechts ingaan indien Inlener schriftelijk aan Opdrachtgever heeft bevestigd dat de tariefsaanpassing is goedgekeurd, met dien verstande dat verhogingen van het loon of andere arbeidsvoorwaarden, volgend uit de cao binnen de branche waarin Professional werkzaam is of bepaald door wetgeving, te allen tijde kunnen worden doorberekend.
  Andere verhogingen zijn niet mogelijk aangezien deze als een wezenlijke wijziging gezien worden waarmee de oorspronkelijke uitvraag onrechtmatig wordt (voor meer informatie: zie https://www.pianoo.nl/nl/regelgeving/jurisprudentie/jurisprudentieoverzicht/type-opdracht/wezenlijke-wijziging).

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Hibo Abdi via hibo.abdi@kbenp.nl of via 06 433 634 42

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
Opdracht Adviseur
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Beleidsadviseur Civiel die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.