thumbnail
thumbnail

Projectleider Microsoft

De Eenhoorn 4 8932 NX Leeuwarden

Deze inhuuropdracht is verlopen
115,00
24 Friesland

Begindatum:

1 feb 2023

Einddatum:

1 aug 2023

Uren per week:

24

Publicatiedatum:

25 jan 2023
Deze opdracht is exclusief te vinden op Opdracht Overheid.

Opdrachtbeschrijving
Wij zijn met grote spoed op zoek naar een Projectleider Microsoft voor onze opdrachtgever ROC Friese Poort. Op dit moment bevindt het ROC Friese Poort zich in een fusietraject met het Friesland College. Vanaf het nieuwe schooljaar, startend op 1 september 2023, zal de gefuseerde organisatie verdergaan onder de naam 'Firda' en haar volledige systeemlandschap moeten hebben gefuseerd. Onderdeel van het fusietraject is ook de migratie van de bestaande Microsoft-omgevingen van het ROC Friese Poort en Friesland College naar een nieuwe MS365-tenant voor het nieuw te vormen Firda.

Wij zijn dringend op zoek naar een Projectleider die de implementatie, integratie en migratie van Microsoft kan overnemen van de huidige Projectleider die deze werkzaamheden tijdelijk waarneemt. Op dit moment wordt hard gewerkt aan een Plan van Aanpak en Projectplan. Vanaf februari begint de daadwerkelijke uitvoering van het Microsoft-project.

Werkzaamheden binnen deze rol bestaan o.a. uit:

 • Aansturing van het projectteam

 • Advisering omtrent de inrichting van de Microsoft tenant

 • Voorleggen van belangrijke keuzes tijdens de inrichting (en later tijdens de migratie) aan het College van Bestuur


Ben jij de kandidaat die wij zoeken? Schrijf je in via de knop op deze pagina, of neem direct contact op met Thomas Baak via 06-14921489 of thomas.baak@kbenp.nl


Eisen aan de kandidaat

 • Heeft 5 jaar ervaring met de techniek en implementatie van Microsoft Technologie bij grote organisaties

 • Werkt aantoonbaar op basis van Agile Scrum-principes

 • Heeft kennis van en ervaring met:

  • Azure

  • Microsoft 365

  • Koppelingen / integraties met systemen binnen en buiten Microsoft, waaronder Power BI en DWH-integraties

  • Azure Active Directory (AAD)

 • Eerdere ervaring bij een onderwijsorganisaties is een pré (maar niet verplicht)

Over ROC Friese Poort
Het opleiden van wendbare vakmensen, die weten wat ze waardevol vinden in het leven. Daar staan we als ROC Friese Poort voor. Vanuit vestigingen in Dokkum, Drachten, Emmeloord, Leeuwarden, Sneek en Urk bieden wij middelbaar beroepsonderwijs (mbo) aan zo’n 15.000 jongeren en volwassenen. Voor bedrijven en instellingen verzorgen we een breed scala aan opleidingen en trainingen, ook op maat. Ons onderwijs maken we met zo’n 1.600 bevlogen collega’s. Zij waarderen het werken bij ROC Friese Poort met een 7,6. Onder andere vanwege de prettige werksfeer, de ontwikkelingsmogelijkheden en onze maatschappelijke betrokkenheid. Trots zijn we op de solide onderwijskwaliteit en de positieve beoordelingen van onze studenten, ouders en het werkveld.

Bij ROC Friese Poort heb je een rol met maatschappelijke betekenis. Of je nu voor de klas staat of achter de schermen werkt, bij ROC Friese Poort draag je eraan bij dat studenten 

groeien in hun vak én als mens. Want les is bij ons zoveel meer! Alle collega’s van ROC Friese Poort zorgen samen voor waardevol, wendbaar en inspirerend middelbaar beroepsonderwijs. 


Algemene context Informatievoorziening en digitalisering
ROC Friese Poort investeert in flexibel onderwijs. Het raakt de manier waarop processen (zowel logistiek als administratief), systemen en digitale toepassingen zijn ingericht en in de praktijk worden gebruikt in het onderwijs en de bedrijfsvoering. We zijn een organisatie die voorop wil lopen op dit gebied. Dit betekent dat we hierin ook tegen uitdagingen aanlopen die we graag gezamenlijk in ketensamenwerking met verschillende afdelingen aangaan.

Het informatie- en applicatie landschap is opgebouwd uit een aantal kernsystemen die gezamenlijke een sterk integraal en gekoppelde architectuur vormen. De kernsystemen, met aanvullende gekoppelde modules, zijn op hoofdlijnen een Student Informatie Systeem, Logistiek en roostering systeem, Microsoft 365 als ecosysteem, zowel technisch voor koppelingen als ook voor samenwerken en leeromgeving. Dit geheel is aangevuld met portalen die dit voor de eindgebruiker toegankelijk maken. In de bedrijfsvoering zijn ook enkele kernsystemen voor Finance en HRM. Tot slot is er nog een datawarehouse van waaruit data ontsloten wordt tot waardevolle (stuur)informatie. De ‘klantreis’ van de gebruikers, medewerkers en studenten, begint op de website van de organisatie. Met de CRM functionaliteit kunnen we relevante informatie over de student verzamelen en benutten voor ons onderwijs.  De samenhang en integraliteit wordt geborgd door steeds meer te werken vanuit enterprise architectuur.

Dit geheel aan ontwikkelingen en de huidige informatievoorziening zal voorbereid moeten worden op een voorgenomen fusie tussen ROC Fries Poort en ROC Friesland College. Beide ROC’s zullen geïntegreerd moeten worden. Hiervoor wordt een meerjarenplanning en ‘roadmap’ opgesteld. Deze integratie uitdaging zal komende jaren het projectportfolio van beide organisatie gaan beheersen. Hiervoor zijn voor de belangrijkste onderdelen van de informatievoorziening, gerelateerd aan de kernsystemen situationeel, projectleiders en aanvullende expertise nodig die dit gezamenlijk met het management en medewerkers (regie organisatie) van de ROC’s voor elkaar krijgen.

Voor meer informatie over de gefuseerde ROC's, bezoek vooral de website: https://www.firda.nl/

Documenten:

  Vind jouw volgende opdracht

  Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

  Kies een opdracht
  Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
  Neem contact op met onze opdracht adviseur.
  Opdracht Adviseur Jan de Vries
  Jan de Vries
  opdracht adviseur
  ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

  Ben jij de Projectleider Microsoft die deze organisatie zoekt?

  Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
  Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.