thumbnail
thumbnail

Verkeerskundig adviseur en juridisch wegbeheerder

Bogaardplein 15, 2284 DP Rijswijk, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Zuid-Holland

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

1 mrt 2024

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

9 sept 2023

Organisatie
Rijswijk is een groeigemeente in de directe nabijheid van grote steden als Den Haag en Delft, maar koestert zijn eigenheid. De stad is modern én historisch maar ook druk én rustig, grijs én groen. Rijswijk biedt een interessante werkomgeving in het ‘stedelijke hart’ van de Randstad. Rijswijk heeft een overzichtelijke schaal met veel dynamiek en complexe stedelijke opgaven. Ideaal om je werkervaring te verdiepen én te verbreden.

Werken voor Rijswijk betekent werken voor een veelzijdige stad in een dynamische regio die altijd in beweging is. Jouw ideeën en kennis kunnen we goed gebruiken. Samen met bewoners, ondernemers en partners bouwen we aan een inclusieve stad waar ruim 55.000 inwoners, ondernemers en bezoekers van Rijswijk prettig én gezond kunnen wonen, werken én meedoen. Kortom: ‘De verantwoordelijkheid om het fantastisch te doen voor Rijswijk’, dat is onze missie. Daarbij handelen we naar onze kernwaarden: toewijding, betrokkenheid, betrouwbaarheid en deskundigheid.

Wij zijn een toegankelijke organisatie met ongeveer 470 medewerkers verdeeld over 35 teams in 4 domeinen. We hebben een prettige en informele werksfeer waarin collega’s uit verschillende delen van de organisatie elkaar gemakkelijk weten te vinden. Binnen de menselijke maat van Rijswijk kun je écht een verschil maken voor Rijswijk en is jouw werk goed zichtbaar. Niet alleen binnen de organisatie, maar ook daarbuiten!

Team
Als verkeerskundig adviseur/juridisch wegbeheerder ben je onderdeel van het team Mobiliteit en Parkeren. Dit team is een dynamisch team met 15 zowel jonge als ervaren verkeerskundigen, projectleiders en beleidsadviseurs in een mix van vaste mensen en inhuur. Alle onderdelen van de mobiliteitsketen zijn ondergebracht in één team. Variërend van onder meer de mobiliteitsstrategie, advisering bij de grote binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen, verkeersregie, deelmobiliteit en de fiets, tot aan het beleid voor parkeren en de uitvoering van de parkeerregulering.

Je werkt nauw samen met team Stadsbeheer. Stadsbeheer is verantwoordelijk voor het beheer en de (her)inrichting van de openbare buitenruimte van o.a. woonwijken, parken, infrastructuur en bedrijventerreinen. Hier valt ook het ingenieursbureau onder, dat zorgt voor het uitwerken van ontwerpen, het aanbesteden van werken, begeleiden van de aannemer tijdens de uitvoering.

Functie
Jouw rol in het team Mobiliteit en Parkeren is gericht op het operationele juridisch wegbeheer (bereikbaarheids-overleggen, verkeersmaatregelen en Verkeersbesluiten). Je werkt nauw samen met de Verkeersregisseur en de planner van infraprojecten. Jullie vormen een team dat erop gericht is grip te houden op het verkeer. Afstemming over omleidingen en werkzaamheden op de relatief korte termijn is georganiseerd binnen het WegBeheerdersOverleg (WBO). In het WBO hebben ook de hulpdiensten, OV maatschappijen en handhavers zitting en dat zijn belangrijke partners voor jouw werk. De verkeersregisseur zit dit overleg voor.  

Daarnaast vragen we je mee te denken over de langere termijn. Er staat bij ons een aantal forse bouwopgaven en grote infrastructurele projecten op te planning. Deze hebben een forse invloed op de bereikbaarheid van de stad en beïnvloeden elkaar. Je denkt mee in de strategische planning & organisatie, het inventariseren van knelpunten, het bepalen van de verkeerskundige impact en het meedenken in oplossingen. Aanvullend ondersteun je je collega’s op het gebied van verkeersveiligheid, waaronder de toepassing van “Duurzaam Veilig”. Je denkt mee met projecten en helpt bij klachten en meldingen van inwoners/bedrijven. Je toetst bouwplannen en verkeersontwerpen op basis van verkeersveiligheid en doorstroming.

Opdracht
Je krijgt een afwisselde opdracht met een uitdaging. Je werkt aan verschillende RO- en infrastructuur projecten in de stad, geeft adviezen en toetst aan verkeerstechnische uitgangspunten. Daarnaast ga jij bij onze gemeente het juridisch wegbeheer optimaliseren. Je taken bestaan uit:

- Het zorgdragen voor het juridisch wegbeheer waaronder:
a. Het zorgdragen voor/organiseren van verkeersbesluiten;
b. Het deelnemen aan het wegbeheerdersoverleg;
c. Toetser omleidingsplannen/BLVC plannen (Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie) bij bouw- en infrastructuur projecten;
d. Het adviseren/toetsen van tijdelijke verkeersmaatregelen bij projecten in de stad;
- Het inbrengen en toetsen van verkeerskundige uitgangspunten bij procedures van omgevingsvergunningen en bestemmingsplannen en (infrastructuur) projecten;
- Het adviseren van management en bestuur over verkeerskundige vraagstukken op straatniveau;
- Het adviseren bij klachten/verzoeken van bewoners en wensen van bestuur op het gebied van bereikbaarheid en verkeersveiligheid

Vereisten / knock-outcriteria
1. ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten;
2. Afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
3. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als verkeerskundig adviseur;

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
4. Aantoonbare werkervaring met het realiseren van procesverbetering binnen een gemeente in de afgelopen 5 jaar (duidelijk weergegeven in het cv middels een toelichting) (10 punten);
5. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 12 jaar als verkeerskundig adviseur (30 punten);
6. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als adviseur specifiek op het gebied van juridisch wegbeheer (40 punten);
7. Aantoonbare kennis van het regionaal verkeerssysteem (20 punten).

Competenties
- Goed kunnen organiseren;
- Houdt makkelijk het overzicht;
- Stressbestendig en conflicthantering;
- Inlevingsvermogen en communicatief vaardig;
- Doelgericht/koersvast/duidelijk;
- Kan goed zelfstandig werken.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 10. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: ma t/m vr.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op dinsdag 26 september 2023. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 25 september  2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Voor de zzp'er
De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.

‘Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi)’.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 / sybren.hindriks@kbenp.nl of met Hibo Abdi via 06 43 36 34 42 / hibo.abdi@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Sybren Hindriks
Sybren Hindriks
Opdracht Adviseur
Opdracht Adviseur Hibo Abdi
Hibo Abdi
Opdracht Adviseur

Ben jij de Verkeerskundig adviseur en juridisch wegbeheerder die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.