thumbnail
thumbnail

Senior Projectleider Omgevingsplan

Bogaardplein 15, 2284 DP Rijswijk, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€150
16 Zuid-Holland

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

1 nov 2024

Uren per week:

16

Publicatiedatum:

1 apr 2024

Organisatie
Rijswijk is een groeigemeente in de directe nabijheid van grote steden als Den Haag en Delft, en koestert zijn eigenheid. Rijswijk groeit. Het aantal inwoners steeg in zes jaar tijd van 49.000 in 2016 naar 57.000 in 2022. De groei gaat na 2022 door.  De stad is modern én historisch maar ook druk én rustig, grijs én groen. Rijswijk biedt een interessante werkomgeving in het ‘stedelijke hart’ van de Randstad. Rijswijk heeft een overzichtelijke schaal met veel dynamiek en complexe stedelijke opgaven.

De ambtelijke organisatie telt ca. 500 interne medewerkers en ongeveer 200 externe medewerkers. Rijswijk is een organisatie die wordt getypeerd door een familiaire sfeer, korte lijnen, veel ruimte voor zelfstandigheid en eigen initiatief. We kennen binnen de gemeentelijke organisatie vier kernwaarden: Toewijding, Betrokkenheid, Betrouwbaarheid en Deskundigheid die leidend zijn in ons dagelijks handelen.  

Met de groei van de stad zal ook de organisatie een schaalsprong moeten doormaken. Zodanig dat we als organisatie in de pas lopen met de ontwikkeling die Rijswijk als stad doormaakt. En we garant blijven staan voor een goede uitvoering van onze taken.

Opdracht
Op basis van realistische ambities en doelen, gericht op het allereerst realiseren van dat wat minimaal nodig is om goed te kunnen werken met de Omgevingswet, zijn binnen onze gemeente projecten gestart op verschillende sporen. Eén van die sporen is het opstellen van het Omgevingsplan Rijswijk. Om van het omgevingsplan van rechtswege te komen tot één uniform en integraal Omgevingsplan Rijswijk, dat uiterlijk per 31 december 2031 vastgesteld dient te zijn, hebben wij een transitiestrategie vastgesteld. Inmiddels is er ook gestart met het opstellen van een Basisregeling, op basis van de uitgangspunten die onze raad hiervoor heeft vastgesteld. Streven is om deze Basisregeling, na een proces van participatie en inspraak, in de eerste helft van 2025 te laten vaststellen.

Om sturing te geven het proces om te komen tot een Basisregeling voor het omgevingsplan en om een strategie te bepalen voor de opvolgende gebiedsgewijze uitrol daarvan, zoekt de gemeente een enthousiasmerende en verbindende Projectleider Omgevingsplan met ervaring met het instrument omgevingsplan. Gedurende de looptijd van het project geef je sturing aan het projectteam en het externe bureau dat ons adviseert, waarbij je gebruik maakt van de kennis en ervaring die je zelf binnen het vakgebied ruimtelijke ordening hebt opgedaan. Binnen dit project werk je intensief samen met betrokken adviseurs en medewerkers, binnen en buiten de organisatie.

Ben jij die energieke en ervaren projectleider die een belangrijke bijdrage gaat leveren aan het opstellen van het Omgevingsplan Rijswijk? Overzie je het geheel en kun je er van A tot Z verantwoordelijk voor zijn? Dan zoeken wij jou!

Vereisten/knock-out criteria
1. Maximum uurtarief van € 150,- inclusief btw en inclusief Fee Flextender en reiskosten woon- en werkverkeer;
2. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de Ruimtelijke Ordening of Stedenbouw;
3. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 7 jaar als projectleider binnen het werkveld Ruimtelijke Ordening;
4. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring binnen een gemeente of overheidsinstelling.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
5. Minimaal 7 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als projectleider binnen het werkveld Ruimtelijke Ordening (35 punten);
6. Aantoonbare werkervaring als projectleider voor het gemeentelijke Omgevingsplan (40 punten);
7. Aantoonbare werkervaring met het begeleiden en aansturen van extern partijen (25 punten).

Competenties
Voor deze opdracht is het van belang dat je de volgende competenties bezit:

  • Communicatief vaardig;

  • Planmatig en resultaatgericht kunnen werken;

  • Stressbestendig;

  • Teamspeler en klantgericht;

  • Goede beheersing van Nederlandse taal in woord en geschrift;

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 11a. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland in de week van 8 april 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op 8 april 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Voor de zzp'er
De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Hibo Abdi via hibo.abdi@kbenp.nl of via 06 433 634 42

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
Opdracht Adviseur
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Senior Projectleider Omgevingsplan die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.