Bekijk de opdracht ook op opdrachtinformatiemanagement.nl voor aanvullende ondersteuning binnen het vakgebied Informatiemanagement.
thumbnail
thumbnail
Adviseur informatiebeheer voor Teamswork Microsoft 365

Purmerend

Purmersteenweg 42, 1441 DM Purmerend, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
24 - 32 Noord-Holland

Begindatum:

9 jan 2023

Einddatum:

-

Uren per week:

24 - 32

Publicatiedatum:

22 nov 2022

Omschrijving van de opdracht

Organisatie
De gemeente Purmerend is per 1 januari 2022 gefuseerd met gemeente Beemster. Deze nieuwe gemeente is volop in ontwikkeling op het gebied van woningbouw, (integrale) onderwijshuisvesting, bereikbaarheid en economie. Bij gemeente Purmerend werken we volgens de “Purmerendse methode”, hierin staan onze inwoners centraal. Dat betekent dat we bij alles wat we doen onszelf de vraag stellen: wat is hiervan de bijdrage aan de inwoners of bedrijven van Purmerend? Het betekent ook dat we denken in kansen en mogelijkheden. Creativiteit, een informele aanpak en in verbinding staan met je collega’s vinden we belangrijk.

Team Documentaire Informatievoorziening (DIV) zorgt ervoor dat het ‘geheugen’ van de organisatie op orde is én blijft. Het is een deskundig team dat zich inzet om de ambities van gemeente Purmerend omtrent informatiebeheer waar te maken. We spelen in op maatschappelijke opgaven, zoals digitalisering en veranderende wetgeving, om als team toekomst bestendig te zijn. Zo wordt er gewerkt aan de omslag naar volledig digitaal werken en het realiseren van de bijpassende opslag en beheer. Dit laatste zien wij niet alleen als een technisch inhoudelijke verandering, het vraagt ook een andere werkstijl. We werken op de spil tussen wat er vakinhoudelijk nodig is om informatie te beheren én hoe we het onze collega’s zo makkelijk mogelijk maken om met informatie om te gaan.

Wat ga je doen
In het project ‘Teamswork’ worden verschillende tools van Microsoft 365 (M365) gefaseerd uitgerold. In de afgelopen tijd zijn er al verschillende tools in gebruik genomen, zo kunnen collega’s al gebruik maken van de Chat functie, Whiteboard, Forms en is online vergaderen via Microsoft Teams mogelijk. Momenteel wordt met behulp van verschillende disciplines intern en extern nagedacht over het vormgeven van het samenwerken in het onderdeel Teams in Microsoft Teams. Het verder uitrollen van M365 betekent een nieuwe manier van samenwerken, kennis delen en communiceren.  Dit brengt met zich mee dat documenten gedeeld worden in M365. De vraag is of en op welke wijze we het informatiebeheer conform wettelijke vereisten in M365 kunnen inregelen. Op zo’n manier dat het uitlegbaar, toepasbaar en duidelijk is voor al onze collega’s.

Jij stelt in overleg met verschillende collega’s beleid op over het informatiebeheer in M365 passend in ons informatielandschap. Dit omvat beleidskeuzes voor het management ICT/DIV en het opstellen van een uitvoeringsplan. Jij maakt opties en keuzes inzichtelijk en werkt resultaatgericht. Je werkt nauw samen met de projectleider M365, recordmanagers DIV, adviseur informatiebeheer ICT, CISO, privacyfunctionarissen en adviseurs van CIO Office. Bij het opstellen van beleid houd je vanzelfsprekend rekening met de vereisten van de Archiefwet, de Woo en de AVG. Bovenal sta je in verbinding met collega’s vanuit de gehele organisatie. Dit om telkens opnieuw te toetsen of de stap die gezet wordt, aansluit bij wat er nodig en werkbaar is in de organisatie. M365 is een platform van en voor al onze colega’s. Jij zorgt ervoor dat je de juiste collega’s betrekt bij deze organisatie brede ontwikkeling.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Aantoonbare werkervaring als Informatieadviseur en/of Recordmanager bij de overheid;  
2. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau;
3. Aantoonbare werkervaring met projectmatig werken (benoem dit duidelijk in het cv.);
4. Aantoonbare werkervaring met beleidsadvisering.

Gunningscriteria (weging)
5. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau in de richting van Digitaal informatiebeheer (20 punten);
6. Aantoonbare kennis van de Wet-en-regelgeving op het gebied van Informatiebeheer én Archivering, opgedaan door relevante werkervaring of een afgeronde vakopleiding in de afgelopen 5 jaar (benoem dit duidelijk in het cv.) (25 punten);
7. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als Informatieadviseur en/of manager bij de (lokale) overheid (benoem dit duidelijk in het cv.) (25 punten);
8. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met beleidsadvisering (benoem dit duidelijk in het cv.) (20 punten);
9. Aantoonbare werkervaring met Microsoft 365 (benoem dit duidelijk in het cv.) (10 punten).

Competenties

  • Analytisch;

  • Samenwerkingsgericht en communicatief sterk;

  • Zelfstandig;

  • Flexibel;

  • Verantwoordelijk.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 10. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier. 

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: werkdagen en tijden worden in overleg afgestemd. Werkzaamheden worden voornamelijk vanuit het stadhuis te Purmerend vervult. Thuiswerken is in overleg mogelijk (heeft niet de voorkeur).

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn op dinsdag 6 december 2022 tussen 13.30 uur en 17.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 2 december 2022 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Adviseur informatiebeheer voor Teamswork Microsoft 365 die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.