thumbnail
thumbnail

Senior adviseur Grondzaken

Archimedeslaan 6, 3584 BA Utrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€120
0-32 Utrecht

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

1 jan 2025

Uren per week:

0-32

Publicatiedatum:

20 nov 2023

Organisatie
Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie. 

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

Team Grondzaken en Bedrijfsvoering (GEB) is sinds 2019 een expertiseteam. Het team is o.a. verantwoordelijk voor alle provinciale aan- en verkopen en het beheer daarvan.

Opdracht
De ontwikkeling van de provinciale opgaven in de afgelopen jaren, zorgt voor een vernieuwde blik op de grondmarkt. Ook het beleidskader vanuit het Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG) geeft hier richting aan. De grote provinciale opgaven zoals de energietransitie, de problematiek rondom stikstof, het terugdringen van CO2, natuurontwikkeling (NNN en Groene Contour) en het afremmen van de bodemdaling, spelen zich grotendeels af op de grond. Naast de opgaven op het gebied van groen en gebiedsontwikkeling werkt de provincie ook aan de opgaven voor het programma Hart van de Heuvelrug en infrastructuur/vervoer.

Gezien de ontwikkelingen op dit moment is  team GEB op zoek naar ervaren senior adviseurs grondzaken die verwervingen in het kader van infrastructuur/vervoer kunnen uitvoeren.

Als senior adviseur grondzaken ben je de 1e verwerver én aanspreekpunt voor zowel de interne opdrachtgever (zijnde ‘Mobiliteit’) als de externe stakeholders, binnen jouw projecten. Je verwerft gronden en eventueel opstallen in complexe gronddossiers voor de provincie. Je voert zelfstandig onderhandelingen aan de keukentafel, je maakt duidelijke afspraken met partijen, je bewaakt de procesvoortgang én het tijdig kunnen beschikken over gronden die voor de uitvoering van het project benodigd zijn. Daarnaast ben je  verantwoordelijk voor de afwikkeling van de gronddossiers. Door je parate kennis van wet- en regelgeving en kennis van het interne grondbeleid ben je een gedegen adviseur voor de opdrachtgever en verantwoordelijke gedeputeerde(n).

Inhoudelijke aansturing vindt plaats door de Coördinator Grondzaken.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een afgeronde opleiding om minimaal hbo bachelor niveau;
2. Minimaal 10 jaar aantoonbare werkervaring als senior adviseur grondzaken/rentmeester;
3. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als senior adviseur grondzaken/rentmeester binnen een overheidsinstelling;
4. Ervaring met het verwerven van objecten ten behoeve van infrastructurele- en binnenstedelijke projecten voor overheidsinstellingen (minnelijke verwerving op basis van de Onteigeningswet);
5. Je bent lid van de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR);
6. Uurtarief maximaal € 120,- exclusief BTW / inclusief reiskosten woon-werkverkeer;

Selectiecriteria (weging, totaal 100 punten)
7. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring In de afgelopen 8 jaar als senior adviseur grondzaken/rentmeester (30 punten);
8. Minimaal 5 jaar werkervaring in de afgelopen 10 jaar als senior adviseur grondzaken/rentmeester bij een overheid (20 punten);
9. Minimaal 2 jaar ervaring met het verwerven van objecten/gronden ten behoeve van infrastructurele- en binnenstedelijke projecten (30 punten);
10. Ervaring met het Vastgoedinformatiesysteem P8 (20 punten).

Competenties

 • Je bent onafhankelijk en deskundig

 • Politiek sensitief

 • Teamplayer

 • Je handelt proactief in een complexe omgeving

 • Omgevingsbewust

 • Overtuigingskracht

 • Betrokken

 • Snel en accuraat kunnen handelen

 • Ruime ervaring in grondverwervingsprojecten

Benodigd aantal professionals
maximaal: 5

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht worden in overleg vervuld.
Is hybride werken mogelijk:  ja

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op vrijdag 8 december 2023. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 6 december 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Voor de zzp'er

 • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.

 • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.

 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Senior adviseur Grondzaken die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.