thumbnail
thumbnail
Cloud Consultant

Brabantlaan 1, 5216 TV 's-Hertogenbosch, Nederland

ICT
Sluit over 4 dagen
115
36 Noord-Brabant

Publicatiedatum:

23-11-2022

Sluitingsdatum:

05-12-2022

Begindatum:

02-01-2023

Einddatum:

31-12-2023

Kern van het werk:

De provinciale organisatie is flink in beweging, onder andere door een recente outsourcing van de ICT-dienstverlening waarvan het bewegen naar de Cloud een onderdeel is. De Provincie heeft onderkend dat een Cloud Competence Center (CCC) binnen de organisatie noodzakelijk is om de gehele beweging naar en het gebruik van de Cloud/SaaS en PaaS-diensten te optimaliseren. In de nieuwe rol van Cloud Consultant help je de organisatie de stap richting Cloud te zetten door het geven/organiseren van trainingen, ondersteunen van de business bij Cloud beslissingen en opstellen van gebruikers documentatie/Trainingen/beleid. Omdat de functie nieuw is ga je de ook als vormgever aan de slag. Je ontwikkelt methoden en technieken om opvolgende Cloud Consultants snel op weg te helpen.

Wat ga je doen?

Een Cloud Consultant is veelzijdig inzetbaar en draagt onder andere bij aan ‘het evangeliseren’ van cloudgebruik, het opstellen van businesscases, het vertalen van de klantvraag naar de optimale cloudoplossing en waar nodig het opstellen van documentatie. In de regel is de Cloud Consultant een eerste aanspreekpunt voor de business.

Als Cloud Consultant ben je hands-on en heb je diepgaande kennis van de verschillende cloud concepten, je volgt de ontwikkeling van cloud technologie op de voet –zowel IaaS, PaaS en SaaS. Je hebt kennis van de business behoeften en weet de verbanden te leggen hoe Cloud technologie in de behoeften kan voorzien. Je beschikt over de adviesvaardigheden om proactief zowel business als cloud development teams te adviseren over (nieuwe) cloud technologie. Je draagt nieuwe kennis m.b.t. cloud ontwikkelingen uit naar de organisatie, je bent in staat snel te schakelen tussen business, development teams en externe cloud leveranciers. Je ontwikkelt methoden en technieken om de functie vorm te geven.

Belangrijkste competenties:

 • Resultaatgericht: vooruitdenken, gedrag gericht op het realiseren van vooraf gestelde doelen;
 • Analyserend vermogen: aandacht voor nieuwe informatie en deze effectief toepassen; situaties in een meer omvattend kader plaatsen en/of verbanden leggen met andere informatie;
 • Netwerken: ontwikkelen en onderhouden van contacten en samenwerking;
 • Faciliterend vermogen: je inzetten om met anderen resultaten te bereiken en daarmee bij te dragen aan een gezamenlijk doel;
 • Innoverend vermogen: omzetten van nieuwe en originele ideeën in producten en diensten;
 • Sterke communicator.


Zo maak jij Brabant slimmer:

Door onze organisatie mee te nemen in de Cloud ontwikkeling en te helpen dit zo optimaal mogelijk in te zetten maak jij Brabant slimmer. Je gaat de organisatie leren hoe Cloud in te zetten en waar grenzen zitten aan gebruik. Ook denk je mee met complexe integratie vraagstukken. Je herkent de belangen van anderen en weet hier tactvol  en met overtuigingskracht op in te spelen.

Met wie werk je samen?

Als Cloud Consultant bent je onderdeel van het Cloud Compentence Center (CCC) wat momenteel wordt geformeerd. Je werkt intensief samen met de Lead Cloud Architect, de Cloud/Werkplek architect en de Cloud Analist. De Lead Cloud architect houdt het overzicht over de technische oplossingen en bewaakt de Cloud strategie en Cloud governance. 

Kandidaatomschrijving

Voor een succesvolle invulling van deze functie is diepgaande kennis van de verschillende Cloud concepten en de daarbij horende toepassing etc. – zowel IaaS, PaaS en SaaS noodzakelijk. Daarnaast is kennis van Azure en M365 dienstverlening een must.

 • Je weet hoe je trainingen moet inzetten en documentatie schrijft.
 • Je bent ervaren in stakeholder management en weet de governance en Cloud oplossing op management niveau te vertalen.
 • Je bent in staat om als eerste functionaris deze functie vorm te geven. Je ontwikkelt methoden en technieken om opvolgende cloud consultants snel in te werken.
 • Je beschikt over consultancy vaardigheden en bent in staat om proactief advies te geven rondom Cloud gebruik als wel rondom het inrichten van nieuwe diensten.
 • Je werkt en denkt op HBO-niveau verkregen door opleiding en/of ervaring.
 • Op je CV staan onder andere een Cloud Governance training, Cloud-TCO-training en een Cloud Solution Architect training (Azure / AWS).
 • Ervaring binnen overheid en ervaring binnen een Cloud Competence Center is een pre.

Interviewplanning

We streven er naar de gesprekken te houden in week 50 en/of 51.

Toelichting op rooster

Een werkweek van minimaal 24 uur is bespreekbaar. De provincie werkt met flexibele werktijden en wisselt thuis en op kantoorwerken met elkaar af. Afhankelijk van de afspraken in het team kan er een een vaste kantoordag gelden. Bij de provincie Noord-Brabant zijn we flexibel, en dat verwachten we andersom ook. Het (incidenteel) verrichten van werkzaamheden in de avonden of weekenden kan onderdeel zijn van deze opdracht, en de vergoeding hiervoor wordt geacht in het overeen te komen tarief te zitten. Bij de provincie gaan we uit van het BYOD (Bring Your Own Device) principe.

Dienstencategorie

Andere diensten

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Cloud Consultant die deze organisatie zoekt?