thumbnail
thumbnail
Senior BI Specialist

Markt 11, 6811 CG Arnhem, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 105,00
32 - 40 uur Gelderland

Begindatum:

2 jan 2024

Einddatum:

31 dec 2024

Uren per week:

32 - 40 uur

Publicatiedatum:

9 nov 2023

Omschrijving van de opdracht
Gelderland, de mooiste provincie van Nederland! Elke dag werken we in de grootste provincie van Nederland samen met 1500 medewerkers om Gelderland mooi, schoon, welvarend en gaaf te houden van en voor ons allemaal. We doen dit met veel inzet, motivatie, kennis en kunde en uiteraard samen met allerlei organisaties en andere partijen. Samen zoeken we telkens naar nieuwe passende oplossingen voor complexe maatschappelijke opgaven zoals energietransitie, mobiliteit of milieu. Dit maakt ons werk uitdagend, interessant en zinvol.

De afdeling Informatievoorziening en Automatisering (I&A) van de provincie Gelderland is erop gericht om de klantgerichte benadering van de provincie te ondersteunen met IT hulpmiddelen. De afdeling zorgt ervoor dat elke medewerker van de provincie zich m.b.v. ict-middelen onbelemmerd kan richten op de uitvoering van zijn of haar kerntaak en adviseert de provinciale organisatie bij het automatiseren van processen en bij het samenstellen en beheren van data- en/of gegevensverzamelingen.

De interne organisatie wordt hierop voorzien van oplossingen die de werkprocessen ten behoeve van de buitenwereld, burgers, bedrijven en andere overheden ondersteunen. Tevens worden er informatiesystemen ingezet om naast de traditionele kanalen, de dienstverlening en informatieverstrekking ook op digitale wijze aan te kunnen bieden.

Het I&A cluster Business Intelligence is met ca. 10 medewerkers verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en beheren van managementinformatie en rapportages voor de hele organisatie. Bij deze werkzaamheden wordt het cluster regelmatig aangevuld met externe Business Intelligence specialisten.

De meeste medewerkers werken 50-50 op kantoor- of thuis locatie. We verwachten dat de senior BI specialist 2 dagen per week op kantoor in Arnhem aanwezig is. De rest van de tijd kan er vanaf een andere locatie/thuis gewerkt worden.

Voor het cluster zijn wij op zoek naar een senior Business Intelligence specialist die tijdelijk ons team komt versterken.

Als senior BI specialist ga je aan de slag met het ontwikkelen en onderhouden van BI oplossingen. Dat kan zijn voor elke domein waarin de provincie actief is. De werkzaamheden worden deels zelfstandig, in projectverband of in een SCRUM team uitgevoerd.

Taken en verantwoordelijkheden
Je taken bestaan met name uit het:

 • uitvoeren van informatie analyses en opstellen van datamodellen en specificaties;

 • ontwikkelen van ETL toepassingen, Data Marts, Rapportages en Dashboards op basis van de specificaties en een vaste (datawarehouse) architectuur;

 • ontwikkelen van analytics faciliteiten;

 • opstellen en onderhouden van documentatie;

 • (mee) uitvoeren van beheertaken.

Beschikbaarheid
Externe is inzetbaar vanaf 2 januari 2024 tot en met 31 december 2024 voor minimaal 32 uur en maximaal 40 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd met 4 maal een periode van 6 maanden.

Afhankelijk van de beschikbaarheid van externe, is een gefaseerde start en/of latere startdatum mogelijk, mits externe uiterlijk 5 februari 2024 inzetbaar is voor minimaal 32 uur en maximaal 40 uur per week.

De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

Eisen

 • U voegt een CV van maximaal 5 pagina's A4 toe. Indien het CV (incl. figuren, tabellen, voorblad en inhoudsopgave) langer is dan het toegestane aantal A4's, wordt deze enkel voor het toegestane aantal A4's beoordeeld, waarna de overige A4's buiten de beoordeling worden gehouden. Het CV is in het Nederlands gesteld en bij voorkeur in PDF-formaat. In het CV dient te allen tijde een vermelding van de functienaam, start- en einddatum (MAAND EN JAAR) van de werkzaamheden en aantal gewerkte uren per week te zijn vermeld.

  NB. Het CV dient louter ter verificatie van de bij de eisen en wensen gegeven antwoorden. Daarnaast dient u bij alle eisen en gunningscriteria kwaliteit de antwoorden/beschrijvingen in het bijbehorende veld "toelichting" van de applicatie in te vullen. Verwijzingen naar ALLEEN het CV en/of andere documenten bij de toelichting op de eisen en de gunningscriteria kwaliteit ZAL leiden tot uitsluiting.

  Externe is de afgelopen twee jaar niet in loondienst geweest van provincie Gelderland.

 • Externe beschikt aantoonbaar over een afgeronde HBO opleiding of academische opleiding in de richting van (Bedrijfs-)informatica, Bedrijfskunde of (Bedrijfs-)Economie of over minimaal een afgeronde HBO opleiding in een vergelijkbare afstudeerrichting.

  Benoem de naam van het opleidingsinstituut, de plaats, de afstudeerrichting en het afstudeerjaar. Indien sprake is van een vergelijkbare afstudeerrichting dan graag aangeven waarom deze richting vergelijkbaar is met de richting van (Bedrijfs-)informatica, Bedrijfskunde of (Bedrijfs-)Economie.

 • Externe heeft aantoonbaar ervaring (opgedaan in de periode 2016 - heden) met minimaal vier business intelligence / datawarehouse projecten.

  Benoem en beschrijf concreet (geen abstracte termen) in uw toelichting minimaal vier projecten die aantonen dat u aan de gevraagde ervaring in deze eis voldoet.

 • Externe beschikt aantoonbaar over minimaal 7 jaar ervaring in het IT-vakgebied waarvan minimaal 4 jaar ervaring (opgedaan in de periode 2016 - heden) met het uitvoeren van informatie analyses voor Business Intelligence vraagstukken.

  Benoem en beschrijf concreet (geen abstracte termen) in uw toelichting de ervaring waaruit blijkt dat u aan deze eis van minimaal 7 jaar ervaring in het IT-vakgebied én minimaal 4 jaar ervaring met het uitvoeren van informatie analyses voor Business Intelligence vraagstukken voldoet.

 • Externe beschikt aantoonbaar over minimaal 5 jaar ervaring (opgedaan in de periode 2016 - heden) met het realiseren van ETL programmatuur (Microsoft SQL Server T-SQL en/of SSIS).

  Benoem en beschrijf concreet (geen abstracte termen) in uw toelichting de ervaring waaruit blijkt dat u aan deze eis van minimaal 5 jaar werkervaring voldoet.

 • Externe beschikt aantoonbaar over minimaal 3 jaar ervaring (opgedaan in de periode 2016 - heden) met het zelfstandig realiseren van rapporten en dashboards in Microsoft Power BI.

  Benoem en beschrijf concreet (geen abstracte termen) in uw toelichting de ervaring waaruit blijkt dat u aan deze eis van minimaal 3 jaar werkervaring voldoet.

Gunningscriteria

 • Externe beschikt aantoonbaar over ervaring (opgedaan in de periode 2016 - heden) met het realiseren van rapporten met Microsoft SQL Server Reporting Services (SSRS).

 • Externe heeft aantoonbaar ervaring met het ontwikkelen van data en analyse toepassingen in Microsoft Azure, aan te tonen met praktijkvoorbeelden.

 • Externe heeft aantoonbaar ervaring met dimensioneel modelleren, aan te tonen met praktijkvoorbeelden.

 • Externe beschikt aantoonbaar over een Microsoft Business Intelligence certificering (bijvoorbeeld MSCA, MSCE, Data engineer, Power BI ) behaald in 2014 of later, aan te tonen met het cursusinstituut en het jaar waarin het certificaat is behaald.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Senior BI Specialist die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.