thumbnail
thumbnail

Senior BI specialist (2x)

Markt 11, 6811 CG Arnhem, Nederland

Sluit over 40 dagen
€ 105,00
32 - 40 uur Gelderland

Begindatum:

1 okt 2024

Einddatum:

30 jun 2024

Uren per week:

32 - 40 uur

Publicatiedatum:

11 jul 2024

Omschrijving van de opdracht
Gelderland, de mooiste provincie van Nederland! Elke dag werken we in de grootste provincie van Nederland samen met 1500 medewerkers om Gelderland mooi, schoon, welvarend en gaaf te houden van en voor ons allemaal. We doen dit met veel inzet, motivatie, kennis en kunde en uiteraard samen met allerlei organisaties en andere partijen. Samen zoeken we telkens naar nieuwe passende oplossingen voor complexe maatschappelijke opgaven zoals energietransitie, mobiliteit of milieu. Dit maakt ons werk uitdagend, interessant en zinvol.

De afdeling Informatievoorziening en Automatisering (I&A) van de provincie Gelderland is erop gericht om de klantgerichte benadering van de provincie te ondersteunen met IT hulpmiddelen. De afdeling zorgt ervoor dat elke medewerker van de provincie zich m.b.v. ict-middelen onbelemmerd kan richten op de uitvoering van zijn of haar kerntaak en adviseert de provinciale organisatie bij het automatiseren van processen en bij het samenstellen en beheren van data- en/of gegevensverzamelingen.

De interne organisatie wordt hierop voorzien van oplossingen die de werkprocessen ten behoeve van de buitenwereld, burgers, bedrijven en andere overheden ondersteunen. Tevens worden er informatiesystemen ingezet om naast de traditionele kanalen, de dienstverlening en informatieverstrekking ook op digitale wijze aan te kunnen bieden.

Het I&A/Data cluster Business Intelligence is met ca. 10 medewerkers verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en beheren van managementinformatie en rapportages voor de hele organisatie. Bij deze werkzaamheden wordt het cluster regelmatig aangevuld met externe Business Intelligence specialisten.

De meeste medewerkers werken 50-50 op kantoor- of thuis locatie. We verwachten dat de senior BI specialist 2 dagen per week op kantoor in Arnhem aanwezig is. De rest van de tijd kan er vanaf een andere locatie/thuis gewerkt worden.

We zijn begonnen met de migratie van ons DWH/BI platform naar Microsoft Fabric. Voor het cluster zijn wij op zoek naar twee senior Business Intelligence specialisten die tijdelijk ons team komen versterken. De senior BI specialisten moeten zowel het on-premise deel (mee) kunnen beheren als mee kunnen werken in de nieuwe Azure omgeving (migratie, ontwikkeling, beheer).

We zoek dan ook all-round BI specialisten die zich snel in kunnen werken op de bestaande (on-premise) omgeving en zelfstandig noodzakelijke wijzigingen kunnen realiseren. En daarnaast ook kunnen werken met MS Fabric.

Verantwoordelijkheden
Als senior BI specialist ga je aan de slag met het ontwikkelen en onderhouden van BI oplossingen. Dat kan zijn voor elk domein waarin de provincie actief is. De werkzaamheden worden deels zelfstandig, in projectverband of in een SCRUM team uitgevoerd.

Je taken bestaan met name uit het:

 • (mee) uitvoeren van beheertaken en realiseren van wijzigingen op de bestaande on-premise ETL toepassingen en informatieproducten (SSRS / Power BI);

 • mee uitvoeren van de migratie naar Azure;

 • uitvoeren van informatie analyses en opstellen van datamodellen en specificaties;

 • ontwikkelen van nieuwe ETL toepassingen, Data Marts, Rapportages en Dashboards op basis van de specificaties in MS Fabric.

 • opstellen en onderhouden van documentatie.

Beschikbaarheid
Externe is inzetbaar vanaf 1 oktober 2024 tot en met 30 juni 2025 voor 32 - 40 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd met 4 maal een periode van 6 maanden. Afhankelijk van de beschikbaarheid van externe, is een gefaseerde start en/of latere startdatum mogelijk, mits externe uiterlijk 4 november 2024 inzetbaar is voor 32 - 40 uur per week. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

Eisen

 • U voegt een CV van maximaal 5 pagina's A4 toe. Indien het CV (incl. figuren, tabellen, voorblad en inhoudsopgave) langer is dan het toegestane aantal A4's, wordt deze enkel voor het toegestane aantal A4's beoordeeld, waarna de overige A4's buiten de beoordeling worden gehouden. Het CV is in het Nederlands gesteld en bij voorkeur in PDF-formaat. In het CV dient te allen tijde een vermelding van de functienaam, start- en einddatum (MAAND EN JAAR) van de werkzaamheden en aantal gewerkte uren per week te zijn vermeld. NB. Het CV dient louter ter verificatie van de bij de eisen en wensen gegeven antwoorden. Daarnaast dient u bij alle eisen en gunningscriteria kwaliteit de antwoorden/beschrijvingen in het bijbehorende veld "toelichting" van de applicatie in te vullen. Verwijzingen naar ALLEEN het CV en/of andere documenten bij de toelichting op de eisen en de gunningscriteria kwaliteit ZAL leiden tot uitsluiting. Externe is de afgelopen twee jaar niet in loondienst geweest van provincie Gelderland.

 • Externe beschikt aantoonbaar over een afgeronde HBO opleiding of academische opleiding in de richting van (Bedrijfs-)informatica, Bedrijfskunde of (Bedrijfs-)Economie of over minimaal een afgeronde HBO opleiding in een vergelijkbare afstudeerrichting. Benoem de naam van het opleidingsinstituut, de plaats, de afstudeerrichting en het afstudeerjaar. Indien sprake is van een vergelijkbare afstudeerrichting dan graag aangeven waarom deze richting vergelijkbaar is met de richting van (Bedrijfs-)informatica, Bedrijfskunde of (Bedrijfs-)Economie.

 • Externe heeft aantoonbaar ervaring (opgedaan in de periode 2016 - heden) met minimaal vier business intelligence / datawarehouse projecten. Benoem en beschrijf concreet (geen abstracte termen) in uw toelichting minimaal vier projecten die aantonen dat u aan de gevraagde ervaring in deze eis voldoet.

 • Externe beschikt aantoonbaar over minimaal 7 jaar ervaring in het IT-vakgebied waarvan minimaal 4 jaar ervaring (opgedaan in de periode 2016 - heden) met het uitvoeren van informatie analyses voor Business Intelligence vraagstukken. Benoem en beschrijf concreet (geen abstracte termen) in uw toelichting de ervaring waaruit blijkt dat u aan deze eis van minimaal 7 jaar ervaring in het IT-vakgebied én minimaal 4 jaar ervaring met het uitvoeren van informatie analyses voor Business Intelligence vraagstukken voldoet.

 • Externe beschikt aantoonbaar over minimaal 5 jaar ervaring (opgedaan in de periode 2016 - heden) met het realiseren van ETL programmatuur (Microsoft SQL Server T-SQL en/of SSIS). Benoem en beschrijf concreet (geen abstracte termen) in uw toelichting de ervaring waaruit blijkt dat u aan deze eis van minimaal 5 jaar ervaring voldoet.

 • Externe heeft aantoonbaar minimaal 3 jaar ervaring (opgedaan in de periode 2018 - heden) met het zelf ontwikkelen van data en analyse toepassingen in Microsoft Azure Data Factory en/of Synapse en/of MS Fabric, aan te tonen met praktijkvoorbeelden. Benoem en beschrijf concreet (geen abstracte termen) in uw toelichting de ervaring waaruit blijkt dat u aan deze eis van minimaal 3 jaar werkervaring voldoet.

Wensen

 • Externe beschikt aantoonbaar over ervaring (opgedaan in de periode 2016 - heden) met het zelf realiseren van rapporten met Microsoft SQL Server Reporting Services (SSRS), aan te tonen met praktijkvoorbeelden. Externe heeft tenminste 5 jaar ervaring met het zelf realiseren van rapporten met Microsoft SQL Server Reporting Services (SSRS) (10 punten) Externe heeft 3 tot 5 jaar ervaring met het zelf realiseren van rapporten met Microsoft SQL Server Reporting Services (SSRS) (6 punten) Externe heeft 1 tot 3 jaar ervaring met het zelf realiseren van rapporten met Microsoft SQL Server Reporting Services (SSRS) (2 punten) Externe heeft minder dan 1 jaar ervaring met het zelf realiseren van rapporten met Microsoft SQL Server Reporting Services (SSRS) (0 punten) (30%)

 • Externe beschikt aantoonbaar over een Microsoft Azure certificering DP-500 en/of DP-600, behaald in 2019 of later, aan te tonen met de naam van het cursusinstituut en het jaar waarin het certificaat is behaald. Externe beschikt over de Microsoft Azure certificering DP-500 en/of DP-600, behaald in 2019 of later (10 punten) Externe beschikt niet over de Microsoft Azure certificering DP-500 en/of DP-600, behaald in 2019 of later (0 punten) (25%)

 • Externe beschikt aantoonbaar over ervaring (opgedaan in de periode 2016 - heden) met het zelf realiseren van rapporten / dashboards met Microsoft Power BI, aan te tonen met praktijkvoorbeelden. Externe heeft tenminste 5 jaar ervaring met het zelf realiseren van rapporten / dashboards met Microsoft Power BI (10 punten) Externe heeft 3 tot 5 jaar ervaring met het zelf realiseren van rapporten / dashboards met Microsoft Power BI (6 punten) Externe heeft 1 tot 3 jaar ervaring met het zelf realiseren van rapporten / dashboards met Microsoft Power BI (2 punten) Externe heeft minder dan 1 jaar ervaring met het zelf realiseren van rapporten / dashboards met Microsoft Power BI (0 punten) (25%)

 • Externe heeft aantoonbaar ervaring (opgedaan in de periode 2016 - heden) met het zelf dimensioneel modelleren, aan te tonen met praktijkvoorbeelden. Externe heeft tenminste 4 jaar ervaring met het zelf dimensioneel modelleren (10 punten) Externe heeft 3 tot 4 jaar ervaring met het zelf dimensioneel modelleren (6 punten) Externe heeft 2 tot 3 jaar ervaring met het zelf dimensioneel modelleren (2 punten) Externe heeft minder dan 2 jaar ervaring met het zelf dimensioneel modelleren (0 punten) (20%)

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 / britt.emmen@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Britt Emmen
Britt Emmen
Opdracht Adviseur

Ben jij de Senior BI specialist (2x) die deze organisatie zoekt?