thumbnail
thumbnail
Project Manager

PGGM N.V.

Noordweg Noord 150, 3704 JG Zeist, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
24 Utrecht

Begindatum:

4 dec 2023

Einddatum:

7 feb 2025

Uren per week:

24

Publicatiedatum:

17 nov 2023

Omschrijving van de opdracht

 • De CV's van kandidaten worden beoordeeld op de benoemde punten in de beoordelingscriteria.

 • Het niveau van de kandidaat is Senior.

 • 5 CV's komen op de shortlist en krijgen de status 'ingediend bij klant' na 1 werkdag. Overige kandidaten komen op de reservelijst.

 • PGGM wenst geen rechtstreeks contact m.b.t. deze aanvraag - mocht je vragen hebben dan graag schakelen met de Inhuurdesk! 

Senior Projectmanager platform-migratie
24 uur per week. Voorkeur startdatum 1-12-2023/15-12-2023

Jouw klus
Eén van onze administratiesystemen om het pensioen van deelnemers moet per 1-1-2025 worden overgezet naar de nieuwe Cloud-oplossing van de leverancier. Binnen dit ‘pensioenplatform’ wordt bijna de volledige pensioenadministratie van één van onze fondsen uitgevoerd. Het is daarmee de basis voor de dienstverlening die wij dagelijks uitvoeren voor dit fonds. Het platform draait hierbij niet volledig standalone, maar maakt tevens gebruik van meerdere connecties met andere applicaties binnen het IT-landschap van PGGM.

De migratie moet gerealiseerd zijn per 1-1-2025 om tijdig klaar te zijn voor de implementatie van het nieuwe Pensioencontract. Om deze tijdslijnen te halen is het nodig dat er goede afspraken met de leverancier worden gemaakt over de tijdigheid en kwaliteit van de leveringen en zal de realisatie hiervan scherp moeten worden gemonitord. Daarbij moeten de verschillende interfaces met applicaties binnen PGGM ook tijdig worden aangepast en moet het geheel werkend zijn aangetoond voor de transitiedatum. Onderdeel van het project is ook te zorgen dat de medewerkers van de pensioenadministratie kunnen werken met het systeem, procesbeschrijvingen zijn aangepast en ISAE beheersmaatregelen zijn ingericht en getest. Waar mogelijk moeten verbeteringen in efficiency zijn doorgevoerd.

Binnen het gehele traject zul je nauw samenwerken met de Product Owner van het platform binnen PGGM.

Gezien de aard van de klus zijn twee aspecten cruciaal als het aankomt bij het aanbieden van een kandidaat:

 • Bewezen ervaring met platform migraties (naar de cloud)

 • Bewezen ervaring met het samenwerken met externe leveranciers

Jouw rol
Als projectmanager bij PGGM Pensioenbeheer begeleid je ingewikkelde projecten in een hoog geautomatiseerde omgeving. In de rol van projectmanager ben je een bruggenbouwer tussen opdrachtgever, product owners, DevOps teams, gebruikers, interne afdelingen en leveranciers en zorg je voor de optimalisatie van de hele keten. Je acteert hierbij in een complexe omgeving en houdt de focus op het resultaat. Hierbij komt het aan op vindingrijkheid, daadkracht, organisatietalent en de gave om mensen met elkaar te verbinden.

Dit doe je ook:

 • Je zorgt ervoor dat businessprojecten op een betrouwbare en voorspelbare manier verlopen en zoekt daarbij bewust de scherpte op.

 • Je reduceert effectief de complexiteit van je projecten en creëert helderheid voor alle betrokkenen.

 • Je stuurt je projecten op proces en inhoud.

 • Je bent sparringpartner voor je projectleden en stakeholders (seniormanagementniveau).

Jouw afdeling
Jij gaat als Senior Projectmanager werken binnen het Project Management Team (PMT) van het domein Pensioenbeheer. Het PMT richt zich op het voeren van uitstekend projectmanagement om de strategie van PGGM optimaal te kunnen implementeren in een professionele omgeving. Het portfolio van het PMT biedt een grote verscheidenheid aan uitdagende opdrachten. Waarden als vakmanschap, vernieuwing en samenwerking staan bij ons hoog in het vaandel.

Jouw profiel
Jouw persoonlijke managementstijl kenmerkt zich door een sterk ontwikkelde combinatie van denken, voelen en daadkracht. Jij kent en herkent de onderstromen in een organisatie en weet hierop gericht actie te ondernemen. Dat je daarbij de juiste snaar raakt is geen toeval: jij beheerst verschillende communicatiestijlen, waaruit je moeiteloos de meest passende kiest. Bovendien ben je bijzonder organisatiesensitief, bruis je van positieve energie én weet je knopen door te hakken. Allemaal redenen waarom projectmanagement en stakeholdermanagement bij jou in goede handen zijn.

Dit neem je mee:

 • 5-10 jaar ervaring als senior Projectmanager, waarbij je concrete ervaring hebt met projectmanagement in een ‘Agile’ omgeving, inclusief het regievoeren over het werk dat naar de DevOps teams gaat.

 • Ervaring met projecten – als projectmanager of consultant – in een sterk geautomatiseerde omgeving, waardoor je goed in staat bent om de samenhang tussen architectuur, informatiemanagement, ontwerp en kwaliteit van deliverables ten behoeve van IT realisatie te beoordelen en daar op te sturen.

 • Daadkracht en verantwoordelijkheidsgevoel.

 • Je hebt een kritisch houding en kunt ‘productief lastig’ zijn, ook naar de directie.

 • Ervaring binnen de pensioensector is een pré

 • De professionals ontvangen geen laptop en telefoon meer vanuit PGGM. De leverancier dient dit te verzorgen voor zijn of haar medewerkers

 • De kosten voor de screening bij start opdracht zijn voor de leverancier. De kosten bedragen €178 voor de Pre-Employment Screening en voor de Verklaring omtrent Gedrag (VOG) €33,85.

Eisen

 • Als leverancier heb je kennis genomen van de leveranciersvoorwaarden die van toepassing zijn voor een opdracht bij PGGM. Deze zijn terug te vinden op www.inhuurdeskpggm.nl

 • Het tarief waarvoor de kandidaat wordt aangeboden is een all-in tarief, inclusief o.a. reiskosten & onze MSP-fee van €1,98

 • Het is een opdracht van 24 uur, hiermee gaat de kandidaat akkoord

Wensen

 • Dit betreft een ZZP'er - Dit betreft een ZZP- doorleenconstructie

 • De kandidaat beheerst de Nederlandse- en Engelse taal vloeiend in woord en geschrift

 • Graag toelichten. Alleen ja/nee wordt beoordeeld met 0 punten. De kandidaat heeft een afgeronde HBO- of WO-opleiding.

 • Alleen ja/nee wordt beoordeeld met 0 punten. De kandidaat heeft minimaal 5 jaar relevante werkervaring

 • Alleen ja/nee wordt beoordeeld met 0 punten. Kandidaat heeft een soort gelijk project gedaan.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Project Manager die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.