thumbnail
thumbnail
Adviseur Ecologie / projectmedewerker (24 - 32 uur per week)

Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU)

Archimedeslaan 6, 3584 BA Utrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
75
24-32 Utrecht

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

31 aug 2023

Uren per week:

24-32

Publicatiedatum:

17 mrt 2023

Introductie
We zijn met steeds meer mensen in ons kleine land. Zo voeren we de druk op het milieu, onze omgeving en elkaar steeds verder op. Een goede omgevingsdienst is daarom onmisbaar voor elke gemeente. Wij zijn een proactieve, klantgerichte kennisorganisatie met een breed aanbod aan producten en diensten. Met elkaar zorgen we voor een gezonde, veilige en duurzame leefomgeving.

Organisatie
De Omgevingsdienst regio Utrecht (ODRU) ondersteunt vijftien gemeenten bij de uitvoering van hun milieu- en omgevingstaken. Welke taken dat allemaal zijn, kun je hier zien. We doen ons werk met 160 vaste collega’s en een groot aantal inhuurkrachten. Wil je meer weten over de ODRU? Bekijk dan dit animatiefilmpje en ons jaar 2021 in vogelvlucht. Hoe de organisatie is ingericht zie je hier.

Hoe is het om bij de ODRU te werken?
Vier collega’s vertellen je graag met hoeveel plezier zij bij de ODRU werken.

Afdelingsinformatie
De afdeling Expertise en Advies bestaat uit drie clusters. Deze clusters omvatten samen veel disciplines: Bodem, Archeologie, Geluid, Luchtkwaliteit, Externe Veiligheid, Asbest, Ecologie en Juridische zaken. Vanuit de afdeling wordt bijgedragen aan een grote verscheidenheid aan producten, diensten en projecten. Vanuit de clusters wordt bijgedragen aan een grote verscheidenheid aan producten, diensten en projecten. De discipline Ecologie bestaat uit 4 inhoudelijk adviseurs.

Wat ga je doen?
Deze uitvraag betreft een combinatie van werkzaamheden. Deels ga je aan de slag als adviseur Ecologie (50%). Je voert voor klanten de gemeentelijke taken uit die voortvloeien uit de voor het vakgebied relevante wet- en regelgeving. Je levert vakspecialistisch advies met betrekking tot ruimtelijke ontwikkelingen en vergunningaanvragen en stelt ecologische (beleids)adviezen op voor gemeenten op het betreffende vakgebied. Je bent bekend met Aerius-berekeningen en volgt de nieuwste ontwikkeling op het vakgebied ten behoeve van de visie-, beleids- en productontwikkeling. De ODRU voert geen provinciale taken (Wet Natuurbescherming) uit. Daarnaast ga je aan de slag als projectmedewerker (ca. 50%).

Voor het realiseren van diverse projecten, zoeken we naar een enthousiaste, communicatief sterke projectmedewerker met een goed organiserend vermogen. Binnen onze afdeling lopen veel verschillende projecten. Denk daarbij aan de voorbereiding op de Omgevingswet, het stimuleren van de sanering van asbestdaken, het organiseren van regionale (netwerk)bijeenkomsten en het invoeren van data in belangrijke milieu informatiesystemen. Voor deze projecten hebben we jouw hulp nodig.

Ben je nog pas geleden gestart als adviseur Ecologie en heb je interesse in deze opdracht? Geef dan in je persoonlijke motivatie aan hoe je vanuit jouw werkgever gedurende de looptijd van de opdracht wordt ondersteund in je inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling.

Wil je bijdragen aan een betere leefomgeving met jouw specialistische kennis? Reageer op deze uitvraag

Wat zijn de vereisten/ knock-outcriteria?
De aanvraag wordt alléén in behandeling genomen als alle eisen met ‘ja’ zijn beantwoord.

 1. Geschreven motivatie door de kandidaat in correct Nederlands. Het cv en motivatiebrief dienen in één document te worden toegevoegd.

 2. De kandidaat heeft minstens een afgeronde hbo-opleiding in het vakgebied. Dit blijkt uit het CV.

Wat zijn de gunningscriteria (weging)?
Wat zijn onze wensen? (Per wensvraag 100 punten te verdelen en wegen in totaal voor 80% mee) Beide gunningscriteria wegen even zwaar mee.

 1. Aantoonbare ervaring met opstellen van ecologische adviezen voor ruimtelijke plannen en vergunningaanvragen (Blijkend uit het cv) (ja 100 punten, nee 0 punten);

 2. Aantoonbare kennis van Aerius (Blijkend uit het cv) (ja 100 punten, nee 0 punten);

 3. Aantoonbare ervaring als adviseur Ecologie (Blijkend uit het cv) (ja 100 punten, nee 0 punten);

 4. Aantoonbare ervaring als projectmedewerker (Blijkend uit het cv) (ja 100 punten, nee 0 punten);

 5. Aantoonbare kennis en/of werkervaring met werken met milieutechnische data (Bodem, geluid, Lucht, Ecologisch) (Blijkend uit het cv) (ja 100 punten, nee 0 punten);

Over welke competenties beschik jij?

 • Communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk

 • Proactief

 • Resultaatgerichtheid

 • Deskundig

Wat krijg je?

 • Een tijdelijke opdracht voor 6 maanden met de optie tot verlenging.

 • Uurtarief is inclusief de reiskosten van woon-werkverkeer. Als het voor het uitvoeren van de opdracht noodzakelijk is om met de auto of OV te reizen, dan vergoedt de ODRU maximaal €0,30 (bruto) per kilometer.

 • Een aantrekkelijke opdracht in een collegiale, informele werkomgeving.

 • Een mooie en goed te bereiken werkomgeving in het Huis voor de Provincie in Utrecht.

 • De mogelijkheid om, in overleg, je werk deels vanuit huis te doen.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Adviseur Ecologie / projectmedewerker (24 - 32 uur per week) die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.