thumbnail
thumbnail

Projectleider Kindcentrum Vreeswijk

Nieuwegein

Stadsplein 1, 3431 LZ Nieuwegein, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
20 -24 Utrecht

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

1 jun 2024

Uren per week:

20 -24

Publicatiedatum:

17 nov 2023

Organisatie
Nieuwegein is een jonge, levendige stad met historische accenten. Een complete stad met veel ruimte en groen, uitstekende voorzieningen en moderne woningen. Nieuwegein ligt centraal gelegen en heeft eigen aansluitingen op de doorgaande autowegen A27, A2 en A12 en beschikt over efficiënt openbaar vervoer, waaronder een sneltramverbinding met de buurgemeenten IJsselstein en Utrecht. In deze complete stad ligt voor de Gemeente Nieuwegein ook een taak in het verduurzamen van de stad.

Opdracht
Jij bent de trekker van het project Kindcentrum Vreeswijk in Nieuwegein. Dit kindcentrum is gepland op een stuk grond dat recentelijk is aangekocht van een marktpartij. Het aangekochte pand ligt naast een stuk grond dat eigendom is van de gemeente. Op deze grond is momenteel tijdelijke huisvesting geplaatst voor de kinderopvang, BSO en internaat die eerder in het gebouw was gehuisvest.

Het gebied wordt her ontwikkeld voor enerzijds een kindcentrum (school met kinderopvang en gymzaal) en anderzijds woningbouw. Voor deze herontwikkeling is een stedenbouwkundig plan gemaakt en de bijbehorende grondexploitatie is goedgekeurd door de gemeenteraad. Het stedenbouwkundig plan moet worden herijkt, hier gaan collega’s van het Ruimtelijk Domein mee aan de slag. Jouw opdracht wordt de realisatie van het kindercentrum met gymzaal. Voor het kindcentrum ligt er een goedgekeurd raadsbesluit waarbij een budget beschikbaar is gesteld voor realisatie van het kindcentrum met sportvoorziening. Met het schoolbestuur is afgesproken dat de gemeente bouwheer wordt. Met de aankoop van het pand waar dit moet kopen kan nu concreet worden gestart met het maken van een plan en de realisatie daarvan voor het kindcentrum.

Dit betekent dat je:

 • Het project vormgeeft vanaf het begin (opstellen programma van eisen), om na goedkeuring van de stuurgroep te starten met de ontwerpfase. Hierbij zoek je de afstemming met diverse stakeholders intern en extern (omwonenden, verenigingen, scholen, etc.);

 • Een spin in het web bent. Vanuit jouw rol zorg je voor een goede samenwerking met onder meer het Ruimtelijk Domein, bewaak je de kaders en heb je een aanjagende rol. Je maakt afspraken met schoolbestuur en kinderopvang over demarcatie en huurcontracten (voor de kinderopvang);

 • Een adviserende rol hebt. De gemeente overweegt dit project te realiseren in de vorm van modulair bouwen. Als projectleider onderzoek je dit en geef je een weloverwogen advies over de uitvoeringsvorm;

 • Zorgdraagt voor het inrichten van de projectadministratie, aanbesteding, de vergunningsprocedure, het bestuurlijk proces, de interne coördinatie en de uitvoering van het projectplan;

 • De voortgang van het proces controleert, toetst en bewaakt. Je houdt de planning, resultaten, kwaliteit, wet- en regelgeving en de budgetten nauwlettend in de gaten;

 • Zorgt voor bestuurlijke afstemming met zowel het gemeentebestuur, als het schoolbestuur en het bestuur van de kinderopvang;

 • Je helder communiceert, zowel in woord als schrift. Je zorgt voor verslagen en je stelt college- en raadsvoorstellen op. 

Als projectleider krijg je energie van de trekkersrol. Jij zorgt voor de externe afstemming met alle betrokkenen, zoals bewoners en verenigingen. Ook maak je slim gebruik van de expertise van je collega’s en partijen die, binnen de diverse fasen in het proces, een adviserende en/of uitvoerende rol hebben. 

We zoeken een proactieve, innovatieve en resultaatgerichte projectleider. Je hebt gevoel voor de politieke context waarin je werkt en weet collega’s en diverse partijen te motiveren. Anderen ervaren jou als een sterke gesprekspartner met overtuigingskracht en uitstekende (schriftelijke en verbale) communicatieve vaardigheden. In deze rol is het van belang dat je ook analytisch en financieel sterk bent onderlegd.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Afgeronde opleiding in de richting van Bouwkunde, Civiele Techniek, of Technische Bedrijfskunde op minimaal Hbo bachelor niveau;
2. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als senior projectleider huisvesting in de afgelopen 5 jaar.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
3. Minimaal 6 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als senior projectleider huisvesting (40 punten);
4. Aantoonbare werkervaring met bestuurlijk complexe huisvestingstrajecten  (benoem dit duidelijk in het cv) (15 punten);
5. Aantoonbare werkervaring in het overleggen met gebruikers (scholen, bewoners, sportverenigingen, etc) (benoem dit duidelijk in het cv) (5 punten);
6. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in een politiek-bestuurlijke context (ervaring met schrijven raads- en collegevoorstellen, overleg met wethouders, etc.) (benoem dit duidelijk in het cv) (5 punten);
7. Aantoonbare werkervaring met aanbestedingen, contracten en onderhandelingen (5 punten);
8. Aantoonbare werkervaring als senior projectleider op het gebied van primair onderwijs (benoem dit duidelijk in het cv) (30 punten);
a. 0 tot 3 jaar aantoonbare werkervaring als senior projectleider (0 punten);
b. 3 tot 6 jaar aantoonbare werkervaring als senior projectleider (10 punten);
c. 6 tot 10 jaar aantoonbare werkervaring als senior projectleider (20 punten);
d. Meer dan 10 jaar aantoonbare werkervaring als senior projectleider (30 punten).

Competenties

 • Proactieve, resultaatgerichte projectleider;

 • Innovatief;

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden;

 • Weet om te gaan met tegenstrijdige belangen;

 • Analytisch;

 • Projectmatige vaardigheden/integraal werken.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 11. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: In overleg.

Planning
De fysieke gesprekken bij de gemeente zijn gepland op dinsdag 28 november 2023 tussen 13.00 uur en 17.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 27 november 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Voor de zzp'er

 • De aanbestedende dienst vraagt om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

 • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.

 • Akkoord met een SROI regeling in de overeenkomst m.b.t. Social Return.

 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

 • Uitzend-/ en uitleenbedrijven moeten voldoen aan de voorwaarden voor disculpatie als gesteld in de wijziging leidraad invordering nr. BLKB2012/1062M.

  • Indien u beschikt over een G-rekening, zal 25% op deze rekening worden gestort. Indien u geen SNA certificaat kunt overleggen zal er 55% op de G-rekening worden gestort.

  • Indien u niet beschikt over een G-rekening, moet er per kwartaal een verklaring van betalingsgedrag van de Belastingdienst worden overlegt.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 / sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Sybren Hindriks
Sybren Hindriks
Opdracht Adviseur

Ben jij de Projectleider Kindcentrum Vreeswijk die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.