thumbnail
thumbnail
Omgevingsmanager City

Nieuwegein

Stadsplein 1, 3431 LZ Nieuwegein, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€110
32-36 Utrecht

Begindatum:

1 jun 2022

Einddatum:

-

Uren per week:

32-36

Publicatiedatum:

6 mei 2022

Organisatie
Nieuwegein is een jonge, levendige stad met historische accenten. Een complete stad met veel ruimte en groen, uitstekende voorzieningen en moderne woningen. Nieuwegein ligt centraal gelegen en heeft eigen aansluitingen op de doorgaande autowegen A27, A2 en A12 en beschikt over efficiënt openbaar vervoer, waaronder een sneltramverbinding met de buurgemeenten IJsselstein en Utrecht. In deze complete stad ligt voor de Gemeente Nieuwegein ook een taak in het verduurzamen van de stad.

De Utrechtse regio doet het goed en dat leidt op dit moment aan een hausse aan ruimtelijke projecten en initiatieven in de gemeente Nieuwegein. De gemeente heeft daarbij de ambitie om de duurzaamste binnenstad van Nederland te realiseren. Het project City gaat uit van zeer duurzame en hoogstedelijke woningbouwontwikkeling, met hoogwaardig openbaar vervoer en een aantrekkelijke, duurzame buitenruimte. De ontwikkelingen daarvoor zijn al in volle gang. Zo wordt er verkend, ontwikkeld, gesloopt en gebouwd aan diverse projecten. Meer weten over de gebiedsontwikkeling van City? Je leest het hier: www.nieuwegein.nl/city.

Opdracht
Binnen het projectteam City zijn wij op zoek naar een ervaren Omgvingsmanager. Als Omgevingsmanager ben je verantwoordelijk voor de interactie met de omgeving en al haar stakeholders. Het projectteam City focust zich naast de bouw van 2.500 nieuwe woningen op onder andere de ontwikkeling en ontwerp van het openbaar gebied tot en met het definitief ontwerp, ondergrondse- en bovengrondse infrastructuur en andere inpassingsvraagstukken. Daarbij is optimale afstemming noodzakelijk met de ontwikkelende partijen, bewoners, winkeliers en andere belanghebbenden. Gedurende de ontwikkelingen moet City gewoon bereikbaar blijven en worden aan publieksvriendelijkheid en veiligheid hoge eisen gesteld.

Je bent als omgevingsmanager breed inzetbaar. In deze rol is het van belang dat je ook oog hebt voor politiek en bestuurlijk verhoudingen. Met jouw open blik en uitstekende communicatieve vaardigheden weet jij te verbinden, doortastend op te treden en draagvlak te creëren. Je bent sterk in het voeren van gesprekken, participatietrajecten, communicatie en hebt kwaliteit hoog in het vaandel staan. Je hebt dan ook veel ervaring met (bewoners)participatie en communicatie en spreekt de taal van bewoners, ondernemers en marktpartijen.

Je beschikt over het volgende profiel:

 • Je bent ervaren als omgevingsmanager in complexe projecten binnen binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen;

 • Je hebt kennis en ervaring in complexe processen met bewoners, ondernemers, initiatiefnemers en overheden;

 • Je bent gewend om besluitvorming mogelijk te maken op (politiek) gevoelige onderwerpen.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Minimaal een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van Bestuurskunde;
2. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 7 jaar als Omgevingsmanager aan de opdrachtgeverszijde;
3. Maximaal uurtarief van € 110,- exclusief BTW / inclusief reiskosten woon-werkverkeer en fee Flextender;

Gunningscriteria (weging)
4. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 7 jaar met (burger)participatie en interactie met belanghebbenden (overheid, initiatiefnemers, inwoners, bedrijven) (25 punten);
5. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar als Omgevingsmanager bij een middelgrote gemeentelijke organisatie (dit zijn gemeenten met 30.000 tot 80.000 inwoners) (benoem dit duidelijk in het cv) (25 punten);
6. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar als Omgevingsmanager bij een binnenstedelijk gebiedsontwikkelingsproject, bestaande uit minimaal 2000 woningen en een OV knooppunt voor tram en bus (benoem dit duidelijk in het cv) (25 punten);
7. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar met opstellen van het kader voor BLVC plannen, inclusief de coördinatie (15 punten);
8. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 7 jaar met contracten onder de UAV-GC voorwaarden. (10 punten).

Competenties

 • Verbindend;

 • Proactief;

 • Sociaal vaardig;

 • Representatief;

 • Flexibel;

 • Initiatiefrijk;

 • Doortastend;

 • Overtuigingskracht. 

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 11. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: In overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op vrijdag 20 mei 2022 tussen 13.00 uur en 15.00 uur. De gesprekken zullen plaatsvinden per MS Teams óf op het Stadhuis te Nieuwegein. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 19 mei 2022 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Omgevingsmanager City die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.