thumbnail
thumbnail
(Medior) Handhavingsjurist

Nieuwegein

Stadsplein 1, 3431 LZ Nieuwegein, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Utrecht

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

1 jun 2024

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

17 nov 2023

Organisatie
Nieuwegein is een jonge, levendige stad met historische accenten. Een complete stad met veel ruimte en groen, uitstekende voorzieningen en moderne woningen. Nieuwegein ligt centraal gelegen en heeft eigen aansluitingen op de doorgaande autowegen A27, A2 en A12 en beschikt over efficiënt openbaar vervoer, waaronder een sneltramverbinding met de buurgemeenten IJsselstein en Utrecht. In deze complete stad ligt voor de Gemeente Nieuwegein ook een taak in het verduurzamen van de stad.

Opdracht
Heb je zin om met uitdagende juridische onderwerpen aan de slag te gaan voor de gemeente Nieuwegein? Dit niet alleen, maar juist samen met betrokken collega’s en partners? Als Handhavingsjurist liggen er volop kansen om met jouw juridische kennis van toegevoegde waarde te zijn én jezelf te blijven professionaliseren.

We zijn op zoek naar een Handhavingsjurist. Ben je een ervaren handhavingsjurist? Dan hebben we plek voor jou! Je komt terecht in een hecht en vakkundig team. We vinden ons vak leuk, vooral omdat we elke dag te maken krijgen met nieuwe en onvoorspelbare casuïstiek.

Wat ga je doen als Handhavingsjurist
In de functie van Handhavingsjurist ligt het accent op:

 • Juridische handhavingszaken en -procedures op een breed (alle regelgeving waar de afdeling TVL Toezicht, Veiligheid en Leefbaarheid een taak heeft) en complex terrein. Je stelt handhavingsbesluiten op, voert gesprekken (met interne en externe partijen/ belanghebbenden), stemt af met vergunningverlening en voert verweer bij de bezwarencommissie of bij de Rechtbank/Raad van State.

 • Je behandelt dossiers met een hoge politieke/bestuurlijke gevoeligheid met betrekking tot strategische problematiek en lastigere dossiers.

 • Overzicht zien op het geheel aan (beleids-)werkzaamheden en adviezen geven die bijdragen aan oplossingen voor de langere termijn, zo stel je bijvoorbeeld adviezen op voor een strategische visie (en lange termijnaanpak) op verschillende rechtsgebieden.

 • Een bijdrage leveren op strategisch niveau, bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van het handhavingsbeleid, beleidsplan Omgevingsrecht en Integraal veiligheidsplan. Hier volgen jaarlijkse actieplannen uit en wordt beleid geformuleerd.

 • Je vertaalt diverse (landelijke) ontwikkelingen naar beleids-(richtlijnen) en/of beleidsproducten op een specifiek beleidsterrein;

 • Je onderhoudt netwerken op regionaal en lokaal niveau;

 • Je draagt zorg voor in- en externe afstemming, procesbegeleiding en – ondersteuning;

 • Je vertaalt beleid, wet- en regelgeving naar praktisch uitvoerbare procedures.

Om deze allround rol goed te kunnen vervullen heb je de nodige kennis over de toepassingsmogelijkheden van een breed pallet aan bestuursrechtelijke instrumenten.
Om jouw werk goed te kunnen doen, werk je nauw samen met alle toezichthouders en buitengewoon opsporingsambtenaren van het domein Toezicht, Veiligheid en Leefbaarheid (TVL). Samen zijn we verantwoordelijk voor de lopende handhavingstrajecten. We worden gezamenlijk aangesproken op de juridische kwaliteit van het product. Onze juridische vakkennis én samenwerking komt dus goed van pas!  

Het is belangrijk dat de juridische kwaliteit van de handhaving op niveau is en continu wordt geoptimaliseerd. Dit doe je door:

 • Goed af te stemmen met je directe collega handhavingsjuristen en regelmatig met elkaar te sparren;

 • Het verbinden met én het betrekken van collega’s zodat we de toename van complexe vraagstukken met elkaar aan kunnen. Hierin ligt jouw meerwaarde; naast jouw inhoudelijke vakkennis zorg je ook voor verbinding!

Je bent elke dag met diverse mensen in gesprek en met uitdagende onderwerpen bezig. Je bent continu aan het schakelen tussen denken en doen. Uiteindelijk willen we overtredingen met elkaar voorkomen. Handhaving is hierbij het laatste redmiddel.

Wat neem je verder mee als Handhavingsjurist?
Een politiek-sensitieve houding en het ”out of the box’’ kunnen denken is erg handig in de functie van Handhavingsjurist. Met jouw goede analytische vermogen en stressbestendigheid pak je uitdagingen met beide handen aan en ga je problemen en conflicten niet uit de weg. Daarnaast heb je vakinhoudelijke kennis en je bent een teamplayer. Samen komen we verder!

Ook vind je het niet vervelend om beschikbaar te zijn op niet-courante werktijden. Het komt namelijk wel eens voor dat er in geval van incidenten of acties direct, of in een kort tijdsbestek en onder hoge tijdsdruk, juridisch advies gegeven moet worden over een spoedeisende handhavingskwestie of acuut voorval.

Als je, in jouw dagelijkse werk, ook nog verbinding weet te leggen met onze organisatiefilosofie ”Werken vanuit de bedoeling’’, dan ben je écht geknipt voor deze mooie rol!

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau op het gebied van Staats- en Bestuursrecht;
2. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als jurist bij een gemeente;

Gunningscriteria (weging)
3. Een afgeronde opleiding op minimaal WO niveau op het gebied van Staats- en Bestuursrecht (20 punten);
4. Aantoonbare kennis van en werkervaring met de Algemene wet bestuursrecht en kennis van bestuursrechtelijke en strafrechtelijke handhavingsprocessen (benoem dit duidelijk in het cv) (20 punten);
5. Aantoonbare werkervaring als handhavingsjurist bij een gemeente (30 punten);
a. Tot 3 jaar (0 punten);
b. 3 tot 5 jaar (10 punten);
c. 5 tot 7 jaar (15 punten);
d. Meer dan 7 jaar (30 punten);
6. Aantoonbare werkervaring met bestuursrechtelijk handhaven op het terrein van (1) bouwen en milieu, (2) drank en horeca en (3) openbare orde en veiligheid (30 punten);
a. Geen aantoonbare werkervaring met bovengenoemde terreinen (0 punten);
b. Aantoonbare werkervaring met bestuursrechtelijk handhaven op 1 terrein (10 punten);
c. Aantoonbare werkervaring met bestuursrechtelijk handhaven op 2 terreinen (20 punten);
d. Aantoonbare werkervaring met bestuursrechtelijk handhaven op alle 3 terreinen (30 punten).

Competenties

 • Politiek sensitief,

 • Zorgvuldig,

 • Teamplayer,

 • Stressbestendig,

 • Analytisch.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 11. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg. Werken vanaf huis of op afstand is alleen in overleg mogelijk.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 30 november 2023 tussen 13.00 uur en 17.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 29 november 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Voor de zzp'er

 • De aanbestedende dienst vraagt om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

 • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.

 • Akkoord met een SROI regeling in de overeenkomst m.b.t. Social Return.

 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

 • Uitzend-/ en uitleenbedrijven moeten voldoen aan de voorwaarden voor disculpatie als gesteld in de wijziging leidraad invordering nr. BLKB2012/1062M.

  • Indien u beschikt over een G-rekening, zal 25% op deze rekening worden gestort. Indien u geen SNA certificaat kunt overleggen zal er 55% op de G-rekening worden gestort.

  • Indien u niet beschikt over een G-rekening, moet er per kwartaal een verklaring van betalingsgedrag van de Belastingdienst worden overlegt.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de (Medior) Handhavingsjurist die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.