thumbnail
thumbnail

Manager begeleiding langdurig verzuim Lelystad

Laan van Puntenburg 100, 3511 ER Utrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€85
24 Utrecht

Begindatum:

22 apr 2024

Einddatum:

21 okt 2024

Uren per week:

24

Publicatiedatum:

27 mrt 2024

Omschrijving van de opdracht

Startdatum: maandag 22-04-2024
Einddatum: maandag 21-10-2024
Locatie: Lelystad
Uiterlijk aanbieden: donderdag 04-04-2024
Selectiegesprekken: week 15
Maximum tarief*: €85.00
*Let op: Bovenstaand tarief is een max. all-in uurtarief (incl. o.a. reiskosten, faciliteiten, eventuele vergoedingen en de fee(s) voor onze contractmanager FastFlex, excl. btw). Het tarief weegt mee in het selectieproces.

Dit ga je doen
Niet alleen je werk goed kunnen uitvoeren, maar dit ook gezond kunnen doen; binnen NS Service en Operatie is dit een van de speerpunten. Een belangrijk onderdeel hiervan is goede begeleiding van collega’s die langdurig ziek zijn. Om hier nog beter in te ondersteunen willen we jou inzetten, die zich volledig richten op de begeleiding van collega’s die langdurig ziek zijn. Hierdoor kan de teammanager zich richten op de dagelijkse operatie en wordt de collega die langdurig ziek is optimaal ondersteund!

Daarom kies je voor de opdracht van manager begeleiding langdurig verzuim

 • Je werkt mee en zorgt voor het begeleiden van medewerkers die langdurig zijn uitgevallen.

 • Onafhankelijk en mensgericht voer je samen met de collega in langdurig verzuim regie op zijn/haar duurzame re-integratie. 

 • Met jouw inzet, kennis en kunde draag je direct bij aan het werkgeluk van de collega’s in de operatie.

Hier ga je werken

Zo werkt het
In deze rol zorg jij ervoor dat collega’s die te maken krijgen met langdurig verzuim de persoonlijke aandacht en begeleiding krijgen die ze nodig hebben en werk jij in lijn met Wet Verbetering Poortwachter. Dit met als doel om collega's te laten re-integreren in een voor hen duurzame passende functie. 

Je stuurt proactief op het re-integratieproces in het kader van Wet Verbetering Poortwachter, bewaakt de voortgang en bent er met aandacht en coaching voor de medewerker in langdurig verzuim. Dit doe je samen met de casemanager verzuim, betreffende teammanagers en andere betrokken partijen. Je bent verantwoordelijk dat de re-integratie duurzaam, tijdig, goed en volgens wet- en regelgeving verloopt. Je werkt binnen de kaders van ons beleid van duurzame inzetbaarheid en verzuim en staat daarbinnen voor de belangen van jouw medewerkers. De verwachting is dat je rond de 15/20 medewerkers in langverzuim begeleidt, afhankelijk van het aantal uren. Jij bent met jouw inlevingsvermogen van onschatbare waarde. Jij:

 • bent de vertrouwde gesprekspartner voor medewerkers bij langdurig verzuim en de andere betrokkenen die ondersteunen in de re-integratie. Je staat mensen bij met raad en daad. 

 • Kent de procedures en processen en ziet erop toe dat de juiste stappen en afspraken met betrekking tot de Wet Verbetering Poortwachter gevolgd worden en zaken goed worden afgesproken en vastgelegd.

 • Tegelijkertijd ben je in staat om de situatie van elke medewerker in (dreigend) langdurig verzuim apart te beoordelen en te managen, met oog voor mens en bedrijf. 

 • In jouw rol als regievoerder heb jij een sturende en coördinerende rol. Hierin heb je veelvuldig contact met de spelers binnen het verzuimproces. Je stuurt deze partijen bij als dat nodig is. Belangrijke stakeholders zijn o.a. casemanagers verzuim, interne en externe partijen uit de NS providerboog (o.a. arbodienst, arbeidsdeskundige, de partij die NS ondersteunt bij re-integratie 1e en 2e spoor) en de oorspronkelijke leidinggevende.

Hier ga je werken
Je komt te werken bij Service en Operatie, het hart van NS! Onze medewerkers Veiligheid & Service zijn hét gezicht van NS. Deze medewerkers zijn specialist in hun vak en staan voor hun werk, het is niet voor niets dat veel medewerkers al vele jaren werkzaam zijn bij NS. 
Onze collega’s zijn werkzaam door het hele land en deze rol staat uit in verschillende regio’s. NS ondersteunt hybride werken waar mogelijk, maar in deze rol is het maken van een goede connectie essentieel, daarom vragen we dat je 3 dagen per week op de betreffende standplaats(en) aanwezig bent. 

Functioneel zal je samenwerken met de casemanagers verzuimen de Expert Vitaliteit. Daarnaast werk je veel samen met het management uit de operatie, de teammanager, de regiomanager en de Manager S&O.

Dit zijn de eisen

 • Je hebt een hbo-opleiding in een relevante richting

 • Minimaal 3 jaar ervaring met een sturende rol m.b.t. Wet verbetering Poortwachter

 • Je hebt ruime ervaring met het aansturen medewerkers in verzuim

 • Je hebt ervaring met sturing geven in een complexe operationele omgeving

 • Ervaring met grote (semi-)overheidsorganisaties is een pre

 • Goede communicatieve vaardigheden en een goede dosis organisatie sensitiviteit

 • Goed kunnen samenwerken met diverse stakeholders

 • Verschillende cases kunnen overzien en beheren

 • Uiteenlopende belangen, taaie trajecten en sterke karakters slaan je niet uit het veld. Sterker nog: jouw onafhankelijkheid, verbindingsvermogen en daadkracht leiden je naar gezamenlijk resultaat.

 • Je bent, stressbestendig en resultaatgericht; daarmee overzie je de complexiteit en werk je binnen de deadlines.

Op NS kun je rekenen
Werken bij NS betekent dat jij hét verschil kunt maken in de wereld van duurzame mobiliteit. Jij helpt mee om Nederland bereikbaar te houden, voor iedereen. Bij NS krijg je veel vrijheid. We beloven je dat geen dag hetzelfde is. De kernwaarden van NS zijn open en betrouwbaar. Wij gaan voor resultaat en willen vooruit.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
Opdracht Adviseur
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Manager begeleiding langdurig verzuim Lelystad die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.