thumbnail
thumbnail
Consulent inburgering

Kon. Wilhelminalaan 2, 2264 BM Leidschendam, Nederland

Sociaal Domein
Deze inhuuropdracht is verlopen
€75
32-36 Zuid-Holland

Publicatiedatum:

22-11-2022

Sluitingsdatum:

29-11-2022

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

-

Uren per week:

32-36

Omschrijving van de opdracht

Werken bij Leidschendam-Voorburg
Dat betekent, werken voor een sociale en ondernemende gemeente met ongeveer 75.000 inwoners. We werken aan de gezamenlijke ambitie om de best mogelijke dienstverlening te bieden aan de inwoners, bedrijven en instellingen.

Wij werken informatiegestuurd en zijn toekomstgericht. We stimuleren klantgerichtheid en het nemen van eigen initiatief bij onze medewerkers. De lijnen zijn kort, we kennen elkaar en we weten wat er speelt. Dit alles doen we onder het motto: Vertrouwen, Verbinden en Verantwoordelijkheid. Het medewerkersonderzoek 2019-2020 wees uit dat medewerkers het vertrouwen van hun werkgever waarderen en dat het hen zelfstandiger en flexibeler maakt. Deze positieve waardering leverde het keurmerk “Beste werkgever” op.

Afdeling
Binnen de afdeling WIJZ werken wij met diverse teams samen op het gebied van Werk, Inkomen, Jeugd en Zorg. Wij verzorgen de complete dienstverlening, in samenwerking met onze partners, binnen het sociaal domein in Leidschendam-Voorburg. Dit doen wij ook op het gebied van werk en inkomen voor de gemeenten Wassenaar en Voorschoten, waarbij wij voor Wassenaar ook de leerplichtwet uitvoeren.

Plezier en hard werken gaan hand in hand binnen WIJZ en hierbij is de klant altijd ons uitgangspunt. Wat heeft iemand of een gezin nodig van ons? Waar kunnen wij ondersteuning bieden en toegevoegde waarde leveren? Samenwerking en team overstijgend verantwoordelijkheid nemen is hierin essentieel.

In de snelheid van alle ontwikkelingen binnen het sociaal domein inspireren we elkaar tot nieuwe ideeën. Van medewerkers vragen wij een open houding, (eigen) verantwoordelijkheid en flexibiliteit. We nodigen elkaar uit om vanuit betrokkenheid, respect en waardering samen te werken. Deze manier van werken draagt bij aan de groei van onze teams en die van jou.

Opdracht
Per 1 januari 2022 is de nieuwe Wet inburgering in werking getreden. Het doel van deze wet is dat inburgeringsplichtigen zo snel mogelijk meedoen in Nederland. De gemeente is verantwoordelijk voor de begeleiding van het inburgeringsproces van asielstatushouders, gezins- en overige migranten.

Als consulent inburgering ben je verantwoordelijk voor de totale begeleiding van de inburgeraar. Je helpt asielstatushouders, gezins- en overige migranten zo snel mogelijk de Nederlandse taal te leren en zorgt ervoor dat zij volwaardig aan de Nederlandse samenleving deelnemen, het liefst via betaald werk. Je bent contactpersoon voor zowel de inburgeraar als de ketenpartners en treedt op als procesbewaker, coach en ondersteuner van de inburgeraar

In het kort zien jouw werkzaamheden er als volgt uit:

  • -       Om de inburgeraar te leren kennen voer je een kennismakingsgesprek met de inburgeraar en een medewerker van het COA en zorg je gezamenlijk voor een warme overdracht;

  • -       Je voert een brede intake uit om een zo uitgebreid mogelijk beeld te krijgen van de inburgeraar;

  • -       Je stelt samen met de inburgeraar een Persoonlijk plan Inburgering en Participatie (PIP) op waarin alle afspraken rondom het inburgeringstraject staan;

  • -       Je volgt en houdt regie op de voortgang van de gemaakte afspraken in het PIP en handhaaft indien nodig;

  • -       Je speelt een rol bij het afnemen van de leerbaarheidstoetsen;

  • -       Je neemt belemmeringen, die het behalen van de opgenomen doelstellingen in de weg staan, zoveel mogelijk weg en organiseert extra ondersteuning waar nodig;

  • -       Je onderhoudt nauwe contacten met afdelingen binnen de gemeente en andere relevante partijen.

Vereisten / knock-outcriteria 
1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
2. Een maximaal uurtarief van €75,00 inclusief fee Flextender/reiskosten en exclusief BTW (10 punten)
3. ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad.
4. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als consulent inburgering.

Gunningscriteria (weging)
5. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van Social Work/SPD/MWD (20 punten);
6. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als consulent inburgering ( 35 punten);
7. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met de doelgroep statushouders/inburgeraars (duidelijk weergeven in het cv middels een voorbeeld/toelichting) (20 punten);
8. Aantoonbare kennis van de participatiewet en wet inburgering, opgedaan door een cursus/opleiding of werkervaring (15 punten);
9. Aantoonbare werkervaring met Suite4Work en MS office (duidelijk weergeven in het cv) (10 punten, 5 punten per onderdeel).

Competenties
- Flexibel;
- Plannen en organiseren;
- Oog voor detail;
- Communicatief vaardig in woord en geschrift.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 9. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 1 december 2022. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 30 november 2022 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Consulent inburgering die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.