thumbnail
thumbnail

Consulent Inburgering & Werk

Kon. Wilhelminalaan 2, 2264 BM Leidschendam, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Zuid-Holland

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

1 jul 2024

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

10 feb 2024

Organisatie
Een sociale en ondernemende gemeente met ruim 75.000 inwoners. Hier werken we samen met 650 collega’s aan de best mogelijke dienstverlening voor inwoners, bedrijven en instellingen. De lijnen zijn kort, we kennen elkaar en we weten wat er speelt. Onder het motto: vertrouwen, verbinden en verantwoordelijkheid.

Afdeling
Over de afdeling Werk, Inkomen, Jeugd en Zorg (WIJZ)

Werken voor WIJZ is werken aan het vangnet voor mensen die in kwetsbare omstandigheden terecht zijn gekomen. Bijvoorbeeld inwoners die ondersteuning nodig hebben om aan het werk te komen, inwoners met schulden of inkomensproblemen, ouderen met zorgproblematiek en kinderen in nood. Je onderhoudt nauw contact met externe partijen, zoals zorgaanbieders en scholen. Dit is de afdeling waar je écht verschil kunt maken voor mensen die het alleen even niet redden.

Opdracht
Dit is een functie met een mooie uitdaging: aan de ene kant werk je vanuit de Nieuwe Inburgeringswet 2021 bij het begeleiden van de inburgeraar tijdens het inburgeringstraject én aan de andere kant vanuit de Participatiewet om de inburgeraar naar werk toe te begeleiden. Dit maakt dat jij regiehouder bent van A tot Z.

Als Consulent Inburgering & Werk begeleidt jij onze inburgeraars met het inburgeringsproces. Jij hebt de regie over de taalverplichting vanuit de Nieuwe Wet Inburgering (2021). Als uitvoerder van de wet nodig jij de inburgeraar uit voor een brede intake, neem je de leerbaarheidstoets af, en stel jij de PIP op. Vanuit de Participatiewet bepaal jij, samen met de inwoner, de beste route naar werk. Dit gebeurt duaal aan elkaar. Hierbij wordt er gekeken naar het hoogst haalbare en de best passende trajecten/ondersteuning die nodig zijn om ons hoofddoel te bereiken: een verantwoorde en duurzame uitstroom uit de uitkering. Mensen klaar maken om zo zelfredzaam mogelijk door het leven te gaan. Uiteraard ben jij verantwoordelijk voor je eigen caseload en monitor jij het verloop. Als consulent Inburgering & Werk bij Leidschendam-Voorburg kan jij erg goed balanceren tussen het toepassen van de menselijke maat, maar ook het werken binnen de kaders vanuit de organisatie en wetten. Als dienstverlener wijzen wij de inwoners op hun rechten, maar zeker ook hun plichten. Duidelijkheid in de communicatie is dan ook erg van belang.

Naast de inburgeraar werken. Dat is waar wij voor staan.

Vereisten / knock-outcriteria
1. ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop (geen iPad); de werkplekken van de gemeente Leidschendam-Voorburg zijn voorzien van USB-C (Thunderbolt) docking beeldschermen.
2. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met GWS4all (Suit4Work), Suwinet en het BRP;
3. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met de Nieuwe Wet Inburgering en de Participatiewet;
4. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring als Consulent werk of Jobcoach;

Gunningscriteria (weging)
5. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als consulent inburgering met gezingsmigranten en statushouders (20 punten);
6. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als consulent werk binnen een gemeentelijke instelling (20 punten);
7. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met het houden van een Brede intake en PIP (20 punten).
8. Minimaal 1 jaar ervaring met het afnemen van de Leerbaarheidstoets (15 punten).
9. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar met GWS4ALL (Suite4Work) (10 punten);
10. Een maximaal uurtarief van € 72,50 exclusief btw en inclusief Fee Flextender en reiskosten woon-/ werkverkeer (15 punten).

Competenties

 • Verantwoordelijkheid;

 • Resultaatgericht;

 • Cultuursensitief;

 • Analytisch Vermogen;

 • Oordeelsvorming;

 • Klantgerichtheid;

 • Kwaliteitsgerichtheid;

 • Proactief;

 • Duidelijkheid richting inwoner kunnen bieden;

 • Je bent fraudealert, flexibel, creatief, doortastend;

 • Je bent een teamplayer, waarbij hostmanship zeer belangrijk is;

 • Stressbestendig;

 • Je hebt een ‘no nonsense’ mentaliteit.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland in week 8 van 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 20 februari 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Voor de zzp'er
De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken. ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Consulent Inburgering & Werk die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.