thumbnail
thumbnail
Beleidsmedewerker Onderwijs

Kon. Wilhelminalaan 2, 2264 BM Leidschendam, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
28-32 Zuid-Holland

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

1 apr 2024

Uren per week:

28-32

Publicatiedatum:

9 sept 2023

Organisatie
Een sociale en ondernemende gemeente met ruim 75.000 inwoners. Hier werken we samen met 650 collega’s aan de best mogelijke dienstverlening voor inwoners, bedrijven en instellingen. De lijnen zijn kort, we kennen elkaar en we weten wat er speelt. Onder het motto: vertrouwen, verbinden en verantwoordelijkheid.

Afdeling
Over de afdeling Maatschappelijke en Ruimtelijke Ontwikkeling (MRO).
Werken voor MRO is werken voor de afdeling die het dichtst bij het bestuur staat. Hier maak je beleid en bepaal je hoe je gemeentelijke doelstellingen het best realiseert. Maar je doet veel meer dan achter je bureau beleid schrijven. Je gaat ook naar buiten om te zien wat er bij onze inwoners en maatschappelijke partners speelt. Jij helpt de gemeente met resultaatgerichte strategie.

De ontwikkelafdeling Maatschappelijke en Ruimtelijke Ontwikkeling (MRO) kent ongeveer 85 enthousiaste medewerkers verdeeld over 3 teams: Maatschappelijke Ontwikkeling, Locatieontwikkeling en Ruimte. De afdeling is verantwoordelijk voor het realiseren en faciliteren van ruimtelijke- en maatschappelijke opgaven en draagt hiermee bij aan een duurzame leefomgeving. De teams doen dit integraal, samen met burgers, bedrijven, plaatselijke en regionale partners.

Opdracht
Er komen veel ontwikkelingen op ons af in het onderwijsveld. Daarom zoeken wij ter ondersteuning van onze onderwijscollega’s op korte termijn een ervaren beleidsmedewerker onderwijs en kinderopvang. Om aan de slag te gaan in dit uitdagende en ambitieuze werkveld met een groot maatschappelijk belang èn in een enthousiast team met superleuke collega’s.

Samen met het onderwijs, de (voorschoolse) partners en de regionale en lokale collega’s werk je aan de ontwikkeling van de jeugd en het onderwijs. Binnen het brede jeugd- en onderwijsdomein werk je in ieder geval aan de volgende aandachtsvelden: (LEA) en de implementatie hiervan, nieuwe lokaal educatieve agenda. kansengelijkheid, aansluiting onderwijs-jeugdhulp en talentontwikkeling.

Je volgt voor deze aandachtsvelden de relevante ontwikkelingen, analyseert wat deze betekenen voor het gemeentelijke beleid en vertaalt dit naar adviezen of een voorstel. Het ontwikkelen van beleid doe je samen met je collega’s van de vakgroep jeugd en onderwijs. En natuurlijk met onze klanten, bestaande uit het bestuur, inwoners, onze partners en onze collega’s van de uitvoering. Je zoekt actief verbinding en samenhang met de maatschappelijke partners en je collega’s in de regio.

 Vereisten / knock-outcriteria
1. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als beleidsmedewerker binnen een gemeentelijke instelling op het gebied van onderwijs;
2.  ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad;

Gunningscriteria (weging)
3. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als projectleider en/of beleidsadviseur op het gebied onderwijs en/of kinderopvang (30 punten);
4. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als projectleider en/of beleidsadviseur in het sociaal domein bij een gemeente (25 punten);
5. Aantoonbare werkervaring met zowel het opstellen al implementeren van (gemeentelijk) beleid in het sociaal domein (15 punten);
6. Aantoonbare werkervaring met het participeren in overleggen met partners uit het sociaal domein (duidelijk weergegeven in het cv) (15 punten);
7. Afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau (15 punten).

Competenties
Ondernemingszin
Je pakt in het werk nieuwe zaken op en doet voorstellen voor verbeteringen of vernieuwingen waardoor nieuwe wegen kunnen worden ingeslagen en nieuwe werkterreinen kunnen worden ontwikkeld.

Creativiteit
Je bent in staat om met verschillende mogelijkheden te komen voor het oplossen van problemen en weet geheel nieuwe werkwijze te bedenken ter vervanging van bestaande methoden en technieken.

Omgevingsbewustzijn
Je bent je bewust van maatschappelijke en politieke ontwikkelingen of andere omgevingsfactoren en speelt in op deze ontwikkelingen en vertaalt deze naar het eigen werkgebied. Politiek-bestuurlijke sensitiviteit is hierbij van groot belang.

Regisseren
Je bent in staat belangen opinies en inbreng van diverse partijen samen te brengen en geeft vorm aan en richting aan (uiteenlopende) samenwerkingsverbanden en realiseert een gemeenschappelijk resultaat.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 11.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

CV-eisen
Opgesteld in het Nederlands, met referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: In overleg

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland maandag 25 september 2023. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 22 september 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Voor de zzp'er
De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken. ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Beleidsmedewerker Onderwijs die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.