thumbnail

UI Designer

Kadaster

George Hintzenweg 77, 3068 AX Rotterdam, Nederland

ACTIEF

Publicatiedatum:

26-11-2021

Sluitingsdatum:

07-12-2021

Begindatum:

01-01-2022

Einddatum:

31-12-2022

Uren per week:

20-40
€ 92,00
20-40 Zuid-Holland

Omschrijving Beheer en Ontwikkeling IT
Waar loopt de grens tussen uw tuin en die van uw buurman? En welk vastgoed is van wie? Het Kadaster registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. We hebben heel veel data over alles onder, op en boven de grond en willen maximale waarde halen uit deze data. Naast onze wettelijke taak, beheert het Kadaster ook voorzieningen van andere organisaties, de Landelijke Voorzieningen. Zo beheren wij onder andere de WOZ Landelijke Voorziening en de Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG): alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel en locatie op de kaart. 

Binnen Beheer en Ontwikkeling IT werken we met Scrum en DevOps en zijn de teams integraal verantwoordelijk voor de volledige technische dienstverlening, van idee tot productie. Vanuit een dynamische omgeving bieden wij een informele werksfeer, helaas door COVID 19 voorlopig nog voornamelijk vanuit huis, al zijn er in overleg met manager en team mogelijkheden op locatie te werken. Om even je zinnen te verzetten en kan je met je teamgenoten een potje tafeltennis spelen, gamen of met de 3D printer een ontwerp realiseren. Ook hebben we een innovation hub om in een andere sfeer samen te werken. Daarnaast kan je in overleg met je team vanuit huis werken. 

Omdat het Kadaster innovatie hoog in het vaandel heeft staan wordt er 1x per maand een Innovation Friday georganiseerd waarin nieuwe, veelbelovende technieken worden uitgeprobeerd en worden er regelmatig “Taco” sessies gehouden waarin kennis wordt gedeeld.

Omschrijving project waarbinnen de inhuurkracht te werk wordt gesteld
Wil je werken aan websites en applicaties waar duizenden mensen per dag mee werken? En ben jij degene die de gebruikers een zo prettig mogelijke gebruikerservaring kan geven? Dan zit je als UI designer bij het Kadaster goed. We hebben UX/UI nog decentraal ingericht, maar willen dit uiteindelijk centraal. Tot die tijd en in het begin van het nieuwe team, zoeken we een UI designer op inhuurbasis.

Net als andere (semi)overheidsorganisaties is het Kadaster bezig om de online dienstverlening toegankelijker en gebruiksvriendelijker te maken. Je sluit aan bij een bevlogen team dat net begonnen is om deze enorme klus te klaren, samen met vele andere collega’s, van IT, Marketing, product managers, Klantenservice en inhoudelijke experts. In dit krachtenveld ben jij betrokken bij het onderzoek en het maken van prototypes voor nieuwe en bestaande websites en applicaties. Ook UX onderzoekstrajecten en het ‘bouwklaar maken’ van designs voor onze IT-teams zijn aan de orde van de dag.

Opdrachtomschrijving
We zoeken een interaction designer die het leuk vindt om in een team in opbouw te werken. Deels zijn er bestaande kaders en is er een design system in opbouw, maar in sommige projecten verricht je pionierswerk en worden je designs juist toegevoegd aan het design system. Naast je design werk wordt je ook gevraagd om deel te nemen aan UX onderzoekstrajecten. Je brengt je kennis over interactie en gebruikers(gedrag) mee en verzorgt de nodige schetsen en klikmodellen om tot een visueel resultaat te komen.

Je wordt blij van een goed opgeleverd design dat een front end developer kan gaan bouwen zonder problemen.

Belangrijkste technieken, methoden en tools

  • AdobeXD
  • Flowmapp
  • Miro
  • Jira
  • Github

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn

  • Onderzoeken en het maken van prototypes voor nieuwe en bestaande websites en applicaties
  • Maken van schetsen en klikmodellen
  • UX onderzoekstrajecten
  • Het bouwklaar maken van designs voor de IT teams
  • Kennis delen

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek je droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je opnemen. Na (telefonisch) contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de UI Designer die deze organisatie zoekt?

JA, INSCHRIJVEN