thumbnail

Software Engineer AkteAI

Kadaster

George Hintzenweg 77, 3068 AX Rotterdam, Nederland

ACTIEF

Publicatiedatum:

25-11-2021

Sluitingsdatum:

07-12-2021

Begindatum:

01-01-2022

Einddatum:

31-12-2022

Uren per week:

32 - 40
€ 97,00
32 - 40 Zuid-Holland

Waar loopt de grens tussen uw tuin en die van uw buurman? En welk vastgoed is van wie? Het Kadaster registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. We hebben heel veel data over alles onder, op en boven de grond en willen maximale waarde halen uit deze data. Naast onze wettelijke taak, beheert het Kadaster ook voorzieningen van andere organisaties, de Landelijke Voorzieningen. Zo beheren wij onder andere de WOZ Landelijke Voorziening en de Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG): alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel en locatie op de kaart. 

Binnen Beheer en Ontwikkeling IT werken we met Scrum en DevOps en zijn de teams integraal verantwoordelijk voor de volledige technische dienstverlening, van idee tot productie. Vanuit een dynamische omgeving bieden wij een informele werksfeer, helaas door COVID 19 voorlopig nog voornamelijk vanuit huis, al zijn er in overleg met manager en team mogelijkheden op locatie te werken. Om even je zinnen te verzetten kan je hier met je teamgenoten een potje tafeltennis spelen, gamen of met de 3D printer een ontwerp realiseren. Ook hebben we een innovation hub om in een andere sfeer samen te werken.

Omdat het Kadaster innovatie hoog in het vaandel heeft staan wordt er 1x per maand een Innovation Friday georganiseerd waarin nieuwe, veelbelovende technieken worden uitgeprobeerd en worden er regelmatig “Taco” sessies gehouden waarin kennis wordt gedeeld.

Omschrijving project waarbinnen de medewerker te werk wordt gesteld:
Je wordt ingezet bij het AkteAI (Augmented Intelligence) team. Dit team ontwikkelt en beheert systemen waarmee met slimme technieken, waaronder eigen AI-modellen maar ook zelf ontwikkelde algoritmen, automatisch gestructureerde informatie uit aktes wordt gehaald. Deze systemen worden gebruikt tijdens het bijwerken van de gegevens in de kadastrale registratie op basis van gegevens in aktes die door het notariaat bij het Kadaster worden aangeboden (één van de primaire processen van het Kadaster). Dit bijwerkingsproces vereist veel data-entry werkzaamheden en is daardoor een arbeidsintensief en foutgevoelig proces. Het doel is om de doorlooptijd van deze bijwerking te verkorten en de kwaliteit van dit proces te verbeteren, door onnodige handelingen te automatiseren en de gebruiker te ondersteunen bij het herkennen van de belangrijke gegevens in de akte. De systemen van AkteAI hebben al voor een aanzienlijke vermindering van de verwerkingstijd gezorgd.

Behalve ondersteuning tijdens het bijwerkingsproces, worden de systemen van AkteAI ook ingezet om  uitval in het akteverwerkingsproces te verminderen. De inzet van AkteAI leidt doorgaans tot minimaal een halvering van handmatig te controleren uitval.

Vanwege deze goede resultaten wordt het AkteAI team steeds vaker ingeschakeld om een geautomatiseerde oplossing te bedenken voor een variatie aan ad-hoc uitdagingen (waarin volume vaak een rol speelt) binnen het Kadaster. Hierbij wordt een groot beroep gedaan op de creativiteit en het doorzettingsvermogen van het team. Het team staat bekend om hoge kwaliteit en betrouwbaarheid.

Het systeem is opgebouwd uit een aantal services welke met elkaar communiceren via een workflow engine. Vanwege de benodigde tijd voor akteverwerking is deze asynchroon.

Het ontsluiten van informatie uit de akte en interacteren met deze data gebeurt door middel van een door ons zelf gebouwde viewer (web component).

Opdrachtomschrijving

Binnen dit team zoeken wij een software engineer die kan helpen om de doorlooptijd van de bijwerking te verkorten en de kwaliteit van het proces te verbeteren en interesse heeft om ervaring op te doen met Artificial Intelligence / Natural Language Processing. De einddatum van dit proces is nog niet duidelijk, zodoende in eerste instantie één jaar met optie op twee keer één jaar verlenging.

Belangrijkste methodieken, technieken en tools           

 • Kubernetes, Azure, Docker en Jenkins;
 • Istio;
 • Minio;
 • Mysql;
 • Kotlin (of Java);
 • Python;
 • NLP (Spacy framework);
 • Promotheus, Grafana;
 • Git.

Verantwoordelijkheden

De belangrijkste competenties die benodigd zijn voor deze rol zijn:

 • Zelfstandig problemen / verbeterpunten signaleren, oplossingen voorstellen en oplossingen implementeren;
 • Passie voor simpele oplossingen;
 • Zeer vaardig zijn in het analyseren van bugs in een complexe omgeving;
 • Zeer vaardig in de integratie van verschillende componenten (software, Kubernetes, platform);
 • Een puzzelaar die niet opgeeft voordat het werkt;
 • Een doener met talent voor samenwerken en oprecht geïnteresseerd in anderen die teamsfeer belangrijk vindt.

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn: 

 • Bedenken en implementeren van slimme oplossingen
 • Ontwikkeling en beheer van de Kubernetes clusters
 • Ontwikkeling en beheer van de akte verwerking workflows
 • Leveren van (eerste lijns) support
 • Triage en zo mogelijk oplossen van bugmeldingen
 • Adviseren in en uitvoeren van (mogelijke) verbeteringen in  beheer

Taken

Zie omschrijving project voor de belangrijkste methoden, technieken en tools.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek je droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je opnemen. Na (telefonisch) contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Software Engineer AkteAI die deze organisatie zoekt?

JA, INSCHRIJVEN