thumbnail
thumbnail
Senior DevOps Engineer

Hofstraat 110, 7311 KZ Apeldoorn, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 85,00
40 uur Gelderland

Begindatum:

5 dec 2023

Einddatum:

4 dec 2024

Uren per week:

40 uur

Publicatiedatum:

16 nov 2023

Omschrijving Beheer en Ontwikkeling IT
Waar loopt de grens tussen uw tuin en die van uw buurman? En welk vastgoed is van wie? Het Kadaster registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. We hebben heel veel data over alles onder, op en boven de grond en willen maximale waarde halen uit deze data. Naast onze wettelijke taak, beheert het Kadaster ook voorzieningen van andere organisaties, de Landelijke Voorzieningen. Zo beheren wij onder andere de WOZ Landelijke Voorziening en de Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG): alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel en locatie op de kaart. 

Binnen Beheer en Ontwikkeling IT werken we met Scrum en DevOps en zijn de teams integraal verantwoordelijk voor de volledige technische dienstverlening, van idee tot productie. Vanuit een dynamische omgeving bieden wij een informele werksfeer. Soms werkt het beter om even je zinnen te verzetten en kan je met je teamgenoten een potje tafeltennis spelen, gamen of met de 3D printer een ontwerp realiseren. Ook hebben we een innovation hub om in een andere sfeer samen te werken.

Omdat het Kadaster innovatie hoog in het vaandel heeft staan wordt er 1x per maand een Innovation Friday georganiseerd waarin nieuwe, veelbelovende technieken worden uitgeprobeerd en worden er regelmatig “Taco” sessies gehouden waarin kennis wordt gedeeld.

Omschrijving project waarbinnen de inhuurkracht te werk wordt gesteld
Het team BRT is op zoek naar een Senior DevOps Engineer.

Het Kadaster is verantwoordelijk voor het maken van de topografische kaarten van Nederland. Hiervoor wordt onder meer gebruik gemaakt van ESRI-kaartsoftware en ruimtelijke analysesoftware voor zowel desktop-applicaties en enterprise-applicaties in combinatie met eigen maatwerk tooling. De server- en werkplekapplicaties hiervoor worden beheerd door team BRT. Dit is een multidisciplinair team dat zich met name richt op .Net applicaties. Naast het bouwen en onderhouden van .Net (web)applicaties beheert het team ook Oracle en PostgreSql databases en ESRI software. Momenteel werkt het team bijvoorbeeld aan de cloudgang van werkplekken. Op het programma staat tevens het verpakken van applicaties in een container met Docker.

Opdrachtomschrijving
De software engineer werkt aan het technisch beheer van de Esri ArcGIS Enterprise omgeving.

Daarnaast bouwt hij of zij mee aan een verscheidenheid aan applicaties, zowel front end als back end. Hiervoor is de software engineer betrokken van ontwerp tot uitrol in productie.  Tevens is ondersteuning nodig bij het bouwen en draaien van FME workspaces.

Belangrijkste technieken, methoden en tools

 • C# .Net met MS Visual Studio;

 • ESRI Arcade scripting;

 • ArcGIS Enterprise;

 • FME;

 • Sweet.

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn

 • Inrichten en optimaliseren van ArcGIS Enterprise omgevingen;

 • Bouwen en beheren van Sweet applicaties;

 • Bouwen en beheren van back-end applicaties;

 • Actief deelnemen aan de scrum-meetings en backlog refinements.

Taken

 • Bouwen en beheren van C# .Net applicaties;

 • Automatiseren van het software ontwikkelproces, onder andere van deployments (met Jenkinsfiles en Docker);

 • Inrichten en beheer van monitoring met behulp van Grafana en Prometheus;

 • Oracle en PostgreSql databasebeheer;

 • Automatiseren van Deployments (Jenkins, Docker swarm, XL Deploy);

 • Incident afhandeling;

 • Toepassen en bijhouden van .Net ontwikkelstandaarden.

Beschikbaarheid
De kandidaat is inzetbaar vanaf 5 december 2023 tot en met 4 december 2024 voor 40 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd met 1 keer 1 jaar. De opdrachtgever kan de overeenkomst eenzijdig tussentijds opzeggen met een opzegtermijn van één (1) maand.

De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

Volgens Kadaster richtlijn dient iedere medewerker minimaal 2 dagen per week op kantoor aanwezig te zijn. Welke dagen dit zijn gaat in overleg met de manager en het team.

Eisen

 • Verplichte opgave van uw gewaarmerkte KVK-uittreksel. Hieruit moet de tekenbevoegdheid van de ondertekenaar van de onderhavige overeenkomst blijken.

 • U voegt slechts één Nederlandstalig curriculum vitae (cv) van maximaal 3 pagina's A4 toe. Uit dit cv dient te blijken dat u voldoet aan onderstaande eisen. Indien u naar oordeel van het Kadaster niet voldoet aan de gestelde eisen, of uw cv uit meer dan 3 pagina's bestaat, zal uw offerte terzijde worden gelegd en niet worden meegenomen in de beoordeling van de gunningscriteria.

  Onderstaand de eisen waar de kandidaat aan moet voldoen. Per eis (kort) toelichten waarom de kandidaat in uw ogen aan de eis voldoet. Verwijzen naar het CV volstaat niet.

 • Minimaal 10 jaar ervaring met .NET en C#.

 • Minimaal 2 jaar ervaring met ESRI Arcade.

 • Minimaal 2 jaar ervaring met FME.

 • Minimaal 2 jaar ervaring met Postgres.

 • Minimaal 2 jaar ervaring met beheer van ArcGIS Enterprise.

 • Aantoonbare ervaring met succesvol samenwerken in multidisciplinaire (agile) teams en omgevingen.

 • In bezit in van certificering:
  o Microsoft Certified Professional Developer: Web Application;
  o Microsoft Certified Technology Specialist: Web Client Development.

 • Taalniveau Nederlands minimaal B2.

 • Door de kandidaat zélf geschreven CV en motivatie.

 • Competenties: Zie PDF.

Gunningscriteria

 • We willen geografische data van heel Nederland uit verschillende bronnen vergelijken en daar complexe bewerkingen op doen. De data uit deze bronnen is te omvangrijk om met de beschikbare middelen heel Nederland in 1 keer te kunnen processen. Hoe zou u dit aanpakken in FME en welke veel voorkomende knelpunten komen daarbij kijken?

  U geeft een beschrijving van aanpak (max. 400 woorden) over hoe je dit probleem gaat aanpakken.

  Beoordeling: De mate waarin de knelpunten relevant zijn en de oplossingen aansluiten bij de wensen van het Kadaster.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Senior DevOps Engineer die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.