thumbnail

Medior Software Engineer JAVA

Kadaster

George Hintzenweg 77, 3068 AX Rotterdam, Nederland

ACTIEF

Publicatiedatum:

25-11-2021

Sluitingsdatum:

06-12-2021

Begindatum:

13-12-2021

Einddatum:

12-12-2022

Uren per week:

40
€ 97,00
40 Zuid-Holland

Omschrijving Beheer en Ontwikkeling IT
Waar loopt de grens tussen uw tuin en die van uw buurman? En welk vastgoed is van wie? Het Kadaster registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. We hebben heel veel data over alles onder, op en boven de grond en willen maximale waarde halen uit deze data. Naast onze wettelijke taak, beheert het Kadaster ook voorzieningen van andere organisaties, de Landelijke Voorzieningen. Zo beheren wij onder andere de WOZ Landelijke Voorziening en de Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG): alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel en locatie op de kaart. 

Binnen Beheer en Ontwikkeling IT werken we met Scrum en DevOps en zijn de teams integraal verantwoordelijk voor de volledige technische dienstverlening, van idee tot productie. Vanuit een dynamische omgeving bieden wij een informele werksfeer, helaas door COVID 19 voorlopig nog voornamelijk vanuit huis, al zijn er in overleg met manager en team mogelijkheden op locatie te werken. Om even je zinnen te verzetten kan je hier met je teamgenoten een potje tafeltennis spelen, gamen of met de 3D printer een ontwerp realiseren. Ook hebben we een innovation hub om in een andere sfeer samen te werken.

Omdat het Kadaster innovatie hoog in het vaandel heeft staan wordt er 1x per maand een Innovation Friday georganiseerd waarin nieuwe, veelbelovende technieken worden uitgeprobeerd en worden er regelmatig “Taco” sessies gehouden waarin kennis wordt gedeeld.

Omschrijving project waarbinnen de inhuurkracht te werk wordt gesteld
Het Syvas-team is op zoek naar een medior Java engineer.

SYVAS is de naam van het nieuwe systeem waarmee aanbieders akten aan het Kadaster aanleveren. Het is de vervanger van een technisch verouderd systeem. In het traject wordt ook een stuk vernieuwing meegenomen.

Wij ontwikkelen een backend systeem en maken gebruik van Java 17, Kotlin, Kubernetes, testcontainers, Spring Boot, Postgres DB, FlyWay, Minio (S3 store), PDFBox, Splunk, Jenkins, JIRA, ServiceNow, Git, Cucumber, SOAP en REST.

We werken met een Continuous Deployment Pipeline. Het gros van onze testen zijn unittesten en daarnaast zijn we bezig met de opzet van systeemtesten.

Het systeem kent een groot aantal interfaces met zowel interne als externe klanten.

Opdrachtomschrijving
De Java-ontwikkelaar realiseert binnen een agile team op basis van user stories de uiteindelijke software componenten (code). Daarnaast helpt de engineer mee met de beheertaken van de bestaande systemen. Voor belangrijke ontwerpbeslissingen die de architectuur raken (of daar zelfs van afwijken), stemt hij/zij af met de projectarchitect.

Belangrijkste technieken, methoden en tools

 • Java 17;
 • Kotlin;
 • Spring Boot;
 • Hibernate;
 • SQL – Postgres.

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn

 • Bouwen en documenteren van software en testen;
 • Beheren van de ontwikkelde software, testen en documentatie;
 • Samenwerken met de overige teamleden (Agile / Scrum / DevOps);
 • Samenwerken met ‘aanpalende teams’.

Taken

 • Opzetten en wijzigen backend-applicatiecode en unittests d.m.v. Java en Kotlin;
 • Ondersteunen van testautomatisering (JUnit, testcontainers, Cypress, Mockito);
 • Automatiseren van Deployments (Jenkins, Kubernetes);
 • Deelnemen in een Scrum / DevOps team (Stand-ups, retrospectives, refinements en planningssessies);
 • Deelnemen in de Java community;
 • Toepassen en bijhouden van Java ontwikkelstandaarden.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek je droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je opnemen. Na (telefonisch) contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Medior Software Engineer JAVA die deze organisatie zoekt?

JA, INSCHRIJVEN