thumbnail
thumbnail

DevOps Engineer 3D en MAP

Hofstraat 110, 7311 KZ Apeldoorn, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 90,00
40 Gelderland

Begindatum:

2 sept 2024

Einddatum:

31 aug 2025

Uren per week:

40

Publicatiedatum:

5 jul 2024

Omschrijving Beheer en Ontwikkeling IT
Waar loopt de grens tussen uw tuin en die van uw buurman? En welk vastgoed is van wie? Het Kadaster registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. We hebben heel veel data over alles onder, op en boven de grond en willen maximale waarde halen uit deze data. Naast onze wettelijke taak, beheert het Kadaster ook voorzieningen van andere organisaties, de Landelijke Voorzieningen. Zo beheren wij onder andere de WOZ Landelijke Voorziening en de Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG): alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel en locatie op de kaart. 

Binnen Beheer en Ontwikkeling IT werken we met Scrum en DevOps en zijn de teams integraal verantwoordelijk voor de volledige technische dienstverlening, van idee tot productie. Vanuit een dynamische omgeving bieden wij een informele werksfeer. Soms werkt het beter om even je zinnen te verzetten en kan je met je teamgenoten een potje tafeltennis spelen, gamen of met de 3D printer een ontwerp realiseren. Ook hebben we een innovation hub om in een andere sfeer samen te werken.

Omschrijving project waarbinnen de inhuurkracht komt te werken
Het team LVB en team KLIC zijn op zoek naar een DevOps Engineer 3D en MAP; met kennis van 3D en het Managed Application Platform (MAP).

De basisvoorziening 3D is een digitaal topografisch bestand met driedimensionale objecten. Het bestand is gebaseerd op de topografie uit de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) en de gebouwen uit de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). De volledig automatisch hoogte wordt gegenereerd uit luchtfotobeelden uit de Landelijke voorziening Beeldmateriaal (LVB) en het Actueel Hoogtebestand Nederland. Op dit moment worden reeds puntenwolken gegenereerd en staat de dienst voor de uitdaging software te ontwikkelen die hiermee een goede 3D-reconstructie kan maken én publiceren. Naast deze uitdaging beheren en ontsluiten wij een LVB portaal en bouwen, deployen en integreren wij al onze applicaties op het Managed Application Platform (MAP).

Omschrijving van de opdracht
De DevOps Engineer 3D en MAP maakt het technisch ontwerp en realiseert op basis hiervan ook de uiteindelijke software componenten (code). Voor belangrijke ontwerpbeslissingen die de integratie aspecten raken stemt hij/zij af met de integratie specialist. De opdracht is hoofdzakelijk drieledig: Het eerste deel beslaat ontwikkeling aan de interface voor het starten van workflows. Denk hierbij aan het selecteren van data die de gebruiker door de workflow wil laten verwerken en het beheer van projecten en organisaties. Het tweede deel is ontwikkeling aan de workflows zelf. Dit betreft o.a. het helpen omzetten van FME workbenches, het muteren van pointclouds zelf en het maken van cityjson-bestanden. Het derde deel betreft het bouwen en deployen van applicaties via MAP. De DevOps Engineer wordt geacht kennis te hebben van FME, 3D en MAP zodat deze direct inzetbaar is om onze projectdoelstellingen te behalen.

Belangrijkste technieken, methoden en tools

 • Azure Cloud technologie;

 • Argo(CD), Kubernetes en Docker;

 • MAP;

 • Tekton;

 • .Net/C#;

 • JavaScript (Vue.js);

 • Python.

Verantwoordelijkheden

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn

 • Deelnemen aan Scrum / DevOps sessies, waarin het team samen met de Product Owner en gebruikers spart over een gedegen oplossing;

 • Het verder automatiseren van processen met behulp van C#, Python en Argo;

 • Het doorontwikkelen van het portaal voor het starten van batch processing taken;

 • Het tijdig opleveren van een werkende en goed beheerbare applicatie;

 • Het nauw samenwerken met de andere teams en specialisten;

 • Afstemmen met de integratiespecialist.


Overige taken

 • Uitbouw van een Vue.js-webapplicatie;

 • Opzetten en wijzigen backend-applicatiecode;

 • Deelnemen in een Scrum / DevOps team (Stand-ups, retrospectives, refinements en planningssessies);

 • Peer-reviewing en borgen van kennis (documentatie en kennisdeling);

 • Toepassen en bijhouden van #C, Vue.js en Python ontwikkelstandaarden.

Beschikbaarheid
De kandidaat is inzetbaar vanaf 02-09-2024 tot en met 31-08-2025 voor 32-40 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd met 1 jaar. De opdrachtgever kan de overeenkomst eenzijdig tussentijds opzeggen met een opzegtermijn van één (1) maand. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend. Volgens Kadaster richtlijn dient iedere medewerker minimaal 2 dagen per week op kantoor aanwezig te zijn. Welke dagen dit zijn gaat in overleg met de manager en het team. NB in verband met reeds geplande vakanties van de manager en het team wordt deze aanvraag nu al gepubliceerd.

Verplichte opgave van uw gewaarmerkte KVK-uittreksel. Hieruit moet de tekenbevoegdheid van de ondertekenaar van de onderhavige overeenkomst blijken.

Eisen
U voegt slechts één Nederlandstalig curriculum vitae (cv) toe. Uit dit cv dient te blijken dat u voldoet aan onderstaande eisen. Indien u naar oordeel van het Kadaster niet voldoet aan de gestelde eisen, of uw cv uit meer dan 3 pagina's bestaat, zal uw offerte terzijde worden gelegd en niet worden meegenomen in de beoordeling van de gunningscriteria. Verzoek om het cv in PDF formaat aan te bieden. Onderstaand de eisen waar de kandidaat aan moet voldoen. Per eis (kort) toelichten waarom de kandidaat in uw ogen aan de eis voldoet. Verwijzen naar het CV volstaat niet.

Door de kandidaat zélf geschreven CV en motivatie in het Nederlands.

Aantoonbaar Academisch of HBO werk- en denkniveau op het gebied van software development.

Minimaal 2 jaar ervaring met een organisatie die, als ZBO, wettelijke taken uitvoert en werkt in een breed stakeholderveld.

Taalniveau Nederlands minimaal B2.

Minimaal 3 jaar ervaring met .Net/C#.

Minimaal 3 jaar ervaring met Python.

Minimaal 2 jaar ervaring met JavaScript (Vue.js).

Aantoonbare ervaring met succesvol samenwerken in multidisciplinaire (agile) teams en omgevingen, met een politiek/bestuurlijk karakter.

Minimaal 1 jaar aantoonbare kennis en ervaring met het Managed Application Platform (MAP).

Minimaal 2 jaar ervaring met Azure Cloud technologie.

Minimaal 2 jaar ervaring met Argo.

Minimaal 2 jaar ervaring met Kubernetes en Docker.

Minimaal 2 jaar ervaring Tekton en tenminste één van de volgende tools: HELM charts of Kustomize.

Competenties waar de kandidaat over dient te beschikken: • Besluitvaardig en vasthoudend; kan zijn/haar eigen pad trekken in complex krachtenveld; • Communicatief zowel schriftelijk als mondeling sterk; • Proactief en initiatiefrijk; • Zowel zelfstandig als in teamverband opererend; • Analytisch vermogen; • Oog voor detail.

Wensen
40 %

U geeft een beschrijving van aanpak (max. 400 woorden) voor de uit te voeren werkzaamheden gezien het specifieke vraagstuk van het Kadaster (zie ook opdrachtomschrijving en verantwoordelijkheden). Beoordeling: De mate waarin de beschrijving van aanpak aansluit bij de wensen van het Kadaster.

30 %

U beschrijft 2 cruciale knelpunten (max. 300 woorden) die zich vaak voor doen in dit soort processen / opdrachten en geeft hierbij aan hoe u deze oplost (zie ook opdrachtomschrijving en verantwoordelijkheden). Beoordeling: De mate waarin de knelpunten relevant zijn en de oplossingen aansluiten bij de wensen van het Kadaster.

30 %

U toont duidelijk aan (max. 300 woorden) welke wijze de door u geleverde expertise en competenties binnen de geschetste situatie een bijdrage leveren aan te behalen resultaten (zie ook opdrachtomschrijving en verantwoordelijkheden). Beoordeling: Hoe beter de expertise en competenties aansluiten bij de wensen van het Kadaster en de geschetste situatie hoe hoger de score.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 / britt.emmen@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Britt Emmen
Britt Emmen
Opdracht Adviseur

Ben jij de DevOps Engineer 3D en MAP die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.