thumbnail
thumbnail
Senior Projectmanager

Doelwater 5, 3011 AH Rotterdam, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 100,00
36 Zuid-Holland

Begindatum:

20 nov 2023

Einddatum:

31 okt 2026

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

13 sept 2023

Type inzet
Wij richten ons met deze aanvraag tot alle potentiële aanbieders/inschrijvers; zowel aanbieders die een kandidaat offreren, als ZZP’ers die zichzelf offreren.

Bij deze aanvraag gaat het om een werkrelatie op basis van een resultaatgerichte opdrachtdefinitie. De uitvoering vindt plaats vanuit van de vakinhoudelijke professionaliteit, zelfstandigheid, kennis en vaardigheden (expertise) van de kandidaat. Er is geen sprake van inzet op basis een arbeidsverhouding en dient ook niet als zodanig te worden aangemerkt. De opdracht start op het moment dat de kandidaat start en de opdracht stopt op het moment dat het resultaat door de politie goedgekeurd is (decharge). Tussentijds evaluatie zal periodiek en in afstemming plaatsvinden.

Omschrijving van de opdracht
Binnen de Landelijke Meldkamer Samenwerking ( LMS ) zorgt het Projectmanagement team ervoor verandering gestructureerd en transparant van A naar B te brengen. Draag jij je steentje bij? Wij zoeken ervaren senior projectmanagers.

Word jij de nieuwe Senior Projectmanager bij de Landelijke Meldkamer Samenwerking

Werken bij de  Landelijke Meldkamer Samenwerking (LMS) als Senior Projectmanager

Een kans die je niet voorbij wilt laten gaan!  Elke dag kun jij een unieke bijdrage leveren aan een toekomstbestendige landelijk IT-infrastructuur voor alle meldkamers. Dé plek waar burgers in nood direct worden geholpen door brandweer, politie,  of ambulance. Je draagt bij aan continuïteit en innovatie.

Doelstelling
Een verandering met een IT-component realiseren heeft nogal wat voeten in de aarde. Zeker als je zoals bij ons direct met de meldkamers te maken krijgt. Het kan ook gaan om een intern verandertraject met meerdere deelprojecten, zoals werken aan de technologische basis van de toekomst die veilig, betrouwbaar en wendbaar is, of de vernieuwing van het bedrijfsvoeringslandschap.

Je zult veel koffie (mag ook thee zijn) moeten drinken met opdrachtgever(s), meldkamer gebruikers, beheerders en nog heel veel meer mensen om de ’neuzen dezelfde kant‘ op te krijgen. Hierbij wordt van jou verwacht dat je het voortouw neemt, knopen doorhakt, bijeenkomsten organiseert maar ook zware gesprekken voert. Dit alles in een omgeving waarin jij niet de enige bent met een veranderopdracht en waar planmatig wordt gewerkt zodat het belastinggeld verantwoord wordt uitgegeven. Je bent gepokt en gemazeld door ervaring en met een drive om projecten te realiseren, bij voorkeur met ervaring bij de overheid.

Vanuit het portfolio voor het komend jaar zullen naast een groot aantal lopende programma's en projecten, ook weer nieuwe trajecten gestart gaan worden. De vraag naar project professionals is daarmee groter dan de beschikbare interne capaciteit en dat leidt ertoe dat het nodig is om extra capaciteit extern in te huren om een bijdrage te leveren aan het succesvol afronden van programma’s en projecten.

Je houdt je onder andere bezig met:

 • de planning, voortgang, kwaliteit, kostenbewaking en een goed eindresultaat;

 • signaleren en mitigeren van risico’s en issues, zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft;

 • een goede teamspirit;

 • het coachen van medewerkers binnen je project in hun vakinhoudelijke expertise;

 • het bijdragen aan verdere professionalisering.

Verantwoordelijkheden
Om de doelstelling te behalen heb je als senior projectmanager de volgende taken/verantwoordelijkheden:

 • Eindverantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van een projectplan (PID).

 • Eindverantwoordelijk voor de oplevering en borging van integrale IV ontwikkel- en implementatieprojecten, technische ICT projecten en/of verandertrajecten.

 • Overleg binnen de context van het project met de gebruikersorganisatie, ketenpartners en externe partijen om de (implementatie)activiteiten op elkaar af te stemmen.

 • Zorgdragen voor de tijdige oplevering van de projectmanagement producten vanaf start tot einde project.

 • Zorgdragen voor de planning, voortgang, kwaliteit, kostenbewaking en op te leveren eindresultaat voor de eigen projecten.

 • Inspireren van het projectteam om de noodzakelijke resultaten neer te zetten.

 • Een volwaardige gesprekspartner voor de leiding en ook voor de medewerkers, wat blijkt uit senioriteit en vakbekwaamheid. Schakelt moeiteloos op verschillende niveaus, maatschappelijk georiënteerd, is klantgericht en beschikt over goede netwerkvaardigheden. Is zich bewust van de positie binnen de organisatie: hieruit blijkt de sterke politieke en organisatiesensitiviteit.

 • Verantwoordelijk voor de realisatie van een complexe en sterk organisatorische projecten op het gebied van informatievoorziening, waarbij daarnaast zorg wordt gedragen voor de implementatie van de oplossingen.

Verantwoordelijkheden
Zie bovenstaande tekst.

Contacten
Vanuit de rol van senior projectmanager is er contact met de stuurgroep, programmamanager, deelprojectmanagers, projectteamleden, stakeholders binnen de LMS organisatie en contactpersonen binnen de meldkamers.

Opleiding

 • Een volwaardige, afgeronde en erkende HBO opleiding, bij voorkeur in de richting Informatica, Technische bedrijfskunde of gelijkwaardig.

 • IPMA-C certificering, of aantoonbare werkervaring op dit niveau

Professionele kennis en werkervaring

 • Aantoonbare werkervaring als senior projectmanager in complexe integrale IV ontwikkel- en implementatieprojecten met interne en externe ketenpartners.

 • Aantoonbare werkervaring met het leiden van complexe integrale IV ontwikkel- en implementatieprojecten van initiatie tot project décharge.

 • Aantoonbare werkervaring met inhoudelijke aansturing van complexe projecten en processen in een politiek-bestuurlijke context.

 • Aantoonbare werkervaring met programma- en projectmatig werken binnen grote (1000+) organisaties.

 • Aantoonbare werkervaring met de projectmanagementmethode Prince2.

 • Aantoonbare werkervaring binnen een Agile omgeving (SAFe, LeSS, etc.) is een pré.

 • Aantoonbare werkervaring als projectverantwoordelijke bij de overheid of semi-overheid.

 • Door antoonbare werkervaring opgedane technische kennis van een IV omgeving.

Competenties

Wie ben jij?

Onder hoge druk het speelveld blijven overzien? Dat levert jou geen problemen op! Met een berg energie weet jij je onderwerpen snel eigen te maken en betrek je je stakeholders daarbij. Daarnaast beschik je over een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, kun je goed analyseren, ben je klant- en kwaliteitsgericht en dat zonder 9-tot-5-mentaliteit. Als ervaren projectmanager sta je zelfstandig aan de lat voor de realisatie van een vooraf gedefinieerd doel. Ook kan het zijn dat je deel uit maakt van een groter project- of programmateam. Als senior projectmanager ben je een volwaardig gesprekspartner voor de leiding, maar ook voor de projectmedewerkers in je projectteam, en weet je meerdere stakeholders te sturen binnen een complex krachtenveld. Je bent verantwoordelijk voor projecten waarvan alleen de oplossingsrichting bekend is. Ook kan je goed samenwerken, beschik je over overtuigingskracht en heb je oog voor politiek-bestuurlijke verhoudingen binnen- en buiten de organisatie.

 • Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid

 • Organisatiesensitiviteit

 • Overtuigingskracht

 • Organisatievermogen

 • Klantgerichtheid

 • Netwerkvaardigheid

 • Systeemdenken

 • Politiek-bestuurlijke sensitiviteit

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Senior Projectmanager die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.