thumbnail
thumbnail
Selectiepsycholoog (30fte)

Doelwater 5, 3011 AH Rotterdam, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 100,00
0 - 36 Zuid-Holland

Begindatum:

1 feb 2024

Einddatum:

31 jan 2025

Uren per week:

0 - 36

Publicatiedatum:

14 nov 2023

Type inzet
Wij richten ons met deze aanvraag tot álle potentiële aanbieders/inschrijvers; zowel aanbieders die een kandidaat offreren, als ZZP'ers die zichzelf offreren. Inzet is op projectmatige basis.

Omschrijving van de opdracht
Psychologisch onderzoeken voor de intredeselecties van de politie.

Vanwege de vervangingsvraag van 17.000 initiële medewerkers zit de politie op dit moment in de piek van de instroomopdracht. Om deze opdracht uit te kunnen voeren heeft de politie naast de eigen psychologen een poule van inhuurpsychologen nodig die voor een periode van 12 maanden (met mogelijke verlenging van tweemaal 12 maanden) de psychologische onderzoeken kunnen uitvoeren voor de intredeselecties van de politie.

Doelstelling
Door de vervangingsvraag voor initiele medewerkers is er extra behoefte aan psychologische onderzoeken, waarvoor interne capaciteit niet beschikbaar is. De externe schil heeft als gezamelijke doelstelling, 2500 assesment per jaar af te nemen.

Verantwoordelijkheden
Ten behoeve van de intrede van nieuwe agenten voer je assessments uit waarin je kandidaten beoordeelt op verschillende competenties, met als doel de geschiktheid voor de functie van onder andere agent te bepalen. Voor een psychologisch onderzoek staat 3 uur voor een onderzoek op locatie.

Contacten

 • contact met kandidaten die solliciteren voor een functie binnen de politie.

 • contact met psychologen voor casuïstiekbesprekingen.

Opleiding
WO opleiding psychologie.

Professionele kennis en werkervaring

 • Minimaal 3 jaar werkervaring als selectiepsycholoog

 • Ervaring met competentiegerichte interviewen

Competenties

 • Initiatief

 • Klantgerichtheid

 • Mondelinge uitdrukkingsvaardigheid

 • Oordeelsvorming

 • Overtuigingskracht

 • Probleemanalyse

 • Stressbestendigheid

 • Sociale vaardigheid

Beschikbaarheid
De Externe is inzetbaar vanaf 01-02-2024 (of indien mogelijk zoveel eerder als de screening akkoord is) tot en met 31-01-2025 voor 0 tot 36 uur per week.

Het contract kan door de Opdrachtgever optioneel worden verlengd voor maximaal 12 maanden.

De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van het kandidaten onderzoek. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de Opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de aanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

Eisen

 • Onder een cv verstaan wij een overzicht van de werkervaring van de Externe.

  Dit in het Nederlands gesteld in PDF-formaat, van maximaal 7 pagina's A4.

  U dient gebruik te maken van het bijgevoegde template. Maakt u geen gebruik van bijgevoegd template zal uw bieding terzijde worden gelegd.

 • De kandidaat heeft een afgeronde, erkende en volwaardige WO-opleiding Psychologie.

  Dit is een eis en moet duidelijk blijken uit het CV van de kandidaat. De kandidaat dient voor het verificatiegesprek het bewijsmiddel te kunnen overleggen. Wanneer blijkt dat de kandidaat niet over het gevraagde diploma beschikt, zal dit leiden tot uitsluiting van de aanvraag.

 • De kandidaat is aangesloten bij het NIP (Nederlands instituut Psychologen).

  Dit is een eis en moet duidelijk blijken uit het CV van de kandidaat. De kandidaat dient voor het verificatiegesprek het bewijsmiddel te kunnen overleggen. Wanneer blijkt dat de kandidaat niet over het gevraagde diploma beschikt, zal dit leiden tot uitsluiting van de aanvraag.

 • De kandidaat heeft in de afgelopen 8 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als selectiepsycholoog.

  Benoem het nummer van deze eis expliciet in het CV bij de werkzaamheden. Geef een beschrijving in het CV waar deze ervaring uit blijkt, benoem de naam van de opdrachtgever(s) en de perioden (mm-jjjj t/m mm-jjjj).

 • Vereiste competenties/vaardigheden:

  Initiatief - Signaleert kansen. Handelt ernaar en durft daarbij risico’s te nemen om uiteindelijk een bepaald herkenbaar voordeel voor de organisatie te behalen. Begint liever uit zichzelf dan passief af te wachten.

  Klantgerichtheid - Herkent en onderzoekt de wensen en behoeften van anderen en speelt daarop in.

  Mondelinge uitdrukkingsvaardigheid - Maakt feiten, meningen en ideeën aan anderen in begrijpelijke taal mondeling duidelijk.

  Oordeelsvorming - Weegt (nieuwe) gegevens en mogelijke handelwijzen tegen elkaar af in het licht van relevante criteria en komt tot een realistische en onderbouwde beoordeling.

  Overtuigingskracht - Toont gedrag dat er op is gericht om anderen te overtuigen van een bepaald standpunt en instemming te krijgen met bepaalde plannen of ideeën.

  Probleemanalyse - Signaleert problemen, zoekt en herkent belangrijke informatie, rafelt vraagstukken uiteen en legt verbanden tussen gegevens.

  Stressbestendigheid - Blijft effectief presteren onder hoge werk- en tijdsdruk, bij tegenspel en druk door anderen en in onzekere omstandigheden.

  Sociale vaardigheid - Beweegt zich tactvol en gemakkelijk in contacten met anderen. Is in staat met zijn optreden emoties en de sociale interactie te beïnvloeden.

  Bovenstaande competenties, gevraagde werk -en denkniveau en/of vaardigheden hoeven niet in het CV te worden benoemd/uitgeschreven maar dienen middels concrete voorbeelden duidelijk aangetoond te worden tijdens het verificatiegesprek. Wanneer blijkt dat de kandidaat niet over de gevraagde competenties beschikt, zal dit leiden tot het terzijde leggen van de bieding.

Gunningscriteria

 • De kandidaat heeft in de afgelopen 8 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met competentiegericht interviewen.

 • De kandidaat heeft aantoonbare werkervaring met de doelgroepen binnen het veiligheidsdomein.

 • De kandidaat heeft aantoonbare werkervaring binnen de (Semi-)/overheid en/of Politie.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Selectiepsycholoog (30fte) die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.