thumbnail
thumbnail

Gemeente Almelo - Beleidsmedewerker (16 uur p/w)

Inhuurdesk Inkada

Wierdensestraat 33, 7607 GE Almelo, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
16 Overijssel

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

30 sept 2023

Uren per week:

16

Publicatiedatum:

9 mrt 2023

Organisatie
Almelo heeft ruim 73.000 inwoners en er zijn zo’n 5000 bedrijven. Daar doen we het voor! Doe je mee? Almelo is een stad waar je fijn woont, werkt en recreëert. Met ruimte, groen, prima voorzieningen en oog voor elkaar. Met inwoners die ondanks hun Twentse nuchterheid trots zijn op hun historie, de prachtige bedrijven en de steeds mooiere binnenstad langs de waterboulevard.

Almelo heeft steeds meer te bieden en daar zorgen inwoners, bedrijven, organisaties en de gemeente samen voor. Dat maakt Almelo tot een vitale stad waar inwoners centraal staan. Onze strategische politieke opgaven voeren we uit in programma’s, zoveel mogelijk samen met de stad. En daar hoort een andere manier van werken, houding en gedrag bij. Meer contact met de stad, samenwerken en de juiste rol kiezen. Dat zie je terug in onze kernwaarden: we zijn nabij, aanspreekbaar, geïnteresseerd, denken mee over maatschappelijke opgaven en werken op basis van vertrouwen.

Omschrijving van de opdracht
De gemeente Almelo werkt aan het bereiken van haar veranderdoelen via programma’s. Eén van de programma’s is het programma Sociaal en Vitaal. Dit programma heeft een looptijd van 2023-2026. Binnen dit programma werken we samen aan de centrale missie:

 • Kinderen in Almelo ontwikkelen zich optimaal naar eigen vermogen, ongeacht waar hun wieg heeft gestaan.

 • Onze inwoners helpen elkaar en kijken naar elkaar om. En iedereen is en voelt zich onderdeel van de samenleving.

 • Onze inwoners zijn weerbaar en veerkrachtig. Al onze inwoners krijgen hierbij gelijke kansen. Zodat iedereen ook mee kan en gaat doen aan onze samenleving.

We doen dit door te werken aan 3 strategische doelen:

 • Strategisch doel 1: In 2026 hebben we een beter werkend ecosysteem waardoor onze kwetsbare inwoners zich beter redden met minder hulp van de overheid en mentaal weerbaarder en veerkrachtiger zijn.

 • Strategisch doel 2: Onze inwoners zijn zich bewuster van de noodzaak om gezond en vitaal te leven.

 • Strategisch doel 3:Onze 0-23 jarigen krijgen de ruimte hun eigen talenten beter te ontwikkelen.

 • Voor het eerste strategische doel zijn wij op – tijdelijk – op zoek naar een strategisch adviseur/projectleider.

Ook in Almelo ervaren we incidenten met problematiek rondom psychisch kwetsbaren. Mensen met vaak complexe meervoudige problematiek op het gebied van wonen, welzijn, zorg of bestaanszekerheid. In de politieregistraties van meldingen voor overlast door personen met verward gedrag zien we dat het aantal stijgende is en in het derde kwartaal van 2022 zit dit op 29,61 meldingen per 10.000 inwoners (NL 20,97).

Er bestonden al langer zorgen over de weerbaarheid en veerkracht van mensen, maar de coronacrisis heeft bestaande problemen verergerd. Daarbij is de samenleving steeds ingewikkelder vormgegeven, stelt hoge eisen aan mensen en legt een grote nadruk op prestaties en zelfredzaamheid. Depressie, angststoornissen en problemen met alcohol en drugs treffen jaarlijks zo’n 1,8 miljoen Nederlanders in de leeftijdsgroep van 18 tot 65 jaar. Scholieren ervaren steeds meer druk op school. Ongeveer 840.000 jongeren ervaren mentale uitdagingen en/of klachten en 1 op de 15 jongeren in Nederland kampt met een depressie. Mentale problemen ontstaan vaak al op jonge leeftijd. Driekwart ontstaat voor het 25ste levensjaar en de helft zelfs voor het 15de levensjaar. Eén op de zeven jongeren heeft last van depressieve gedachten en één op de drie ervaart prestatiedruk. Tegelijkertijd neemt de sociale cohesie af en neemt de druk op de arbeidsmarkt toe. In 2019 hadden 1,3 miljoen mensen last van burn-out klachten. En dat terwijl een goede mentale gezondheid geassocieerd is met een 15 tot 20 jaar langere levensverwachting, onder meer door sneller herstel van lichamelijke ziekten.

Hoe ziet de problematiek er in Almelo uit? Hoe kunnen we onze inwoners weerbaarder maken, hen begeleiden tijdens de kritische momenten in hun leven en voorkomen dat hun problematiek escaleert? Want als kwetsbare inwoners beter kunnen omgaan met tegenslagen en daarvan weten te herstellen, dan zijn ze gezonder en lopen ze minder gezondheids- en veiligheidsrisico’s.

We willen daarom werken aan een beter werkend en rijker gevuld ecosysteem waardoor ons kwetsbare inwoners zich beter kunnen redden met minder hulp. Niet alleen een behandelingsmogelijkheid bij een geïndiceerde behandelaar, waarvoor je eerst een half jaar op een wachtlijst staat, maar ook preventief of algemeen aanbod tijdens de wachttijden en ter voorkoming van verergering. Wij willen hierbij leren van de ervaringen in Deventer en Doetinchem. Wij willen dit niet alleen doen, maar juist samen met onze partners de huidige keten beter in beeld brengen, beter laten werken en waar nodig ontbrekende elementen toevoegen.

We zijn op zoek naar een strategisch adviseur/beleidsmedewerker en projectleider. Iemand die als gangmaker een nieuwe beweging kan starten, als innovator buiten de gebaande paden denkt en als netwerker de samenwerking met de ketenpartners vorm geeft. Iemand die het gedachtengoed van Machteld Huber hierbij omarmt en als uitgangspunt voor de ontwikkeling neemt. En die inzet op eigen kracht en meedoen.

Eisen

 • Kandidaat beschikt minimaal over een relevante HBO opleiding.

 • Kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring binnen het sociaal domein.

 • Kandidaat heeft minimaal 3 jaar werkervaring binnen een gemeentelijke organisatie.

Gunningscriteria

 • Het all-in uurtarief (exclusief btw) dat u wenst te rekenen voor de inzet van de kandidaat.

 • Is uw kandidaat per direct beschikbaar?

 • Hoeveel jaar werkervaring heeft uw kandidaat binnen het Sociaal Domein?

 • Hoeveel jaar werkervaring heeft uw kandidaat in gemeentelijke organisaties?

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

  Vind jouw volgende opdracht

  Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

  Kies een opdracht
  Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
  Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
  Opdracht Adviseur
  Jan de Vries
  opdracht adviseur
  ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

  Ben jij de Gemeente Almelo - Beleidsmedewerker (16 uur p/w) die deze organisatie zoekt?

  Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
  Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.