thumbnail
Regisseur Datagedreven werken

Hilversum

Dudokpark 1, 1217 JE Hilversum, Nederland

ICT
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
24 tot 32 Noord-Holland

Publicatiedatum:

03-08-2022

Sluitingsdatum:

09-08-2022

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

-

Uren per week:

24 tot 32

Gemeente Hilversum, een uitdagende werkgever in de Mediastad in het groen
De gemeente Hilversum luistert aandachtig naar de vraagstukken die haar burgers, bezoekers en bedrijven aan de orde stellen. We zoeken actief de dialoog op met onze inwoners en partners. We helpen hen om oplossingen te vinden. Soms door in coproductie samen te werken. En soms door de regie te voeren. Zo werken we aan een zelfredzame samenleving. Die samenleving verandert echter steeds sneller. Van ons wordt verwacht dat wij effectief en tijdig kunnen inspringen op nieuwe eisen en wensen.

Hiervoor hebben we een netwerkorganisatie gebouwd. Daarin werken ruim 600 collega’s aan wat er nodig is voor en in Hilversum. Dat zijn collega's die hun maatschappelijke betrokkenheid en ambitie kunnen omzetten naar concrete resultaten, waar de stad verder mee kan. Het zijn collega's die bereid zijn om steeds die extra stap te zetten, ook op de minder gebaande paden. Die anderen - binnen en buiten de organisatie - stimuleren en helpen om hetzelfde te doen. Collega's die flexibiliteit tonen in houding en gedrag. Die denken en handelen vanuit zelfvertrouwen en verantwoordelijkheid. Collega’s die politiek sensitief zijn, inzicht hebben in de processen en hun eigen rol binnen een politiek bestuurlijke omgeving.

Onze kernwaarden: klantgericht werken, initiatief nemen, samenwerken en samenlevingsgericht werken. De rode draad is dat we ons blijven ontwikkelen. Dan zijn we nu, maar ook in de toekomst, toegerust voor de (nieuwe) taken waar we als gemeente voor staan.

Opdracht
De CIO en directie heeft opdracht gegeven voor het programma Transitie Datagedreven Sturing.
Het programma richt zich op het realiseren van data als katalysator voor de maatschappelijke opgaven en het bouwen van het fundament ten behoeve van de verdere transitie van de organisatie naar datagedreven sturing.
Taken en werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd tijdens de opdracht:
Zorgen voor een goed intakeproces van onder andere use cases in het openbaar domein:
- Vaststellen methode intakeproces;
- Uitvoering intake met de business;
- Ophalen van vraagstukken uit de organisatie en stad en deze vertalen naar data behoefte;
- Zorg voor vaststelling planning use-case realisatie.

Regisseur uitvoering use-cases:
- Releasemanagement middels een Agile/Scrum werkmethode;
- Aansturen BI / Geo specialisten.

Uitbouwen dataplatform (open Hilversum):
- Adviseer de opbouw van het fundament van de dataorganisatie;
- Realisatie centraal Dataloket;
- Vaststelling dataprincipes;
- Werkafspraken data-eigenaarschap en datakwaliteit.

De regisseur werkt nauw samen met de programmamanager transitie naar datagedreven sturing. De activiteiten van de programmamanager liggen met name op strategische organisatieontwikkeling, realisatie fundament om datagedreven sturing in de toekomst verder uit te bouwen en partner van de business.

Buiten scope is de realisatie van datagedreven werken in de bedrijfsvoering.

Vereisten/ knock-outcriteria
1. Een afgeronde opleiding op minimaal wo bachelor niveau in de richting van bedrijfskunde;
2. Aantoonbare werkervaring met data gestuurd werken doormiddel van Smart City platformen (geef dit duidelijk aan in het cv);

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
3. Aantoonbare werkervaring met het inrichten van DataWareHouse en Dataplatforms binnen een gemeentelijke organisatie (30 punten);
4. Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 7 jaar met het doorvoeren van data gestuurd werken en Smart City gerelateerde projecten (30 punten);
5. Minimaal 2 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar als leidinggevende van een datateam (benoem dit duidelijk in het cv) (20 punten);
6. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met Scrum werken (20 punten). 

Competenties

  1. Verantwoordelijkheid (actie ondernemen)

  2. Oordeelsvorming (afwegen)

  3. Regisseren (afstemmen en deelproject leiden)

  4. Samenwerken

  5. Resultaatgericht (formuleert resultaten)

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 10. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht geen fee in rekening bij de winnende leverancier. 

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 11 augustus 2022. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 10 augustus 2022 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Regisseur Datagedreven werken die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.