thumbnail
thumbnail
Jeugdconsulent

Brinklaan 35, 1404 EP Bussum, Nederland

Sociaal Domein
Sluit over 3 dagen
Geen maximum
32 Noord-Holland

Publicatiedatum:

20-09-2022

Sluitingsdatum:

30-09-2022

Begindatum:

10-10-2022

Einddatum:

10-04-2023

Uren per week:

32

Omschrijving van de opdracht

Organisatie
Werken bij Gooise Meren is samen wonen, werken, ondernemen en plezier maken in een groen gebied met een rijke geschiedenis.
Gooise Meren is de jongste gemeente van het Gooi. Sinds 1 januari 2016 is de gemeente ontstaan uit een fusie van Bussum, Muiden, Muiderberg en Naarden. Het gebied barst van de historie en cultuur en staat bekend om zijn prachtige natuurgebieden en waterrijke omgeving aan het Naardermeer en IJmeer.
De gemeente heeft ongeveer 57.000 inwoners en 380 medewerkers. Al deze mensen zijn verschillend. In interesses, overtuigingen, afkomst, leeftijd en passies. We vinden het belangrijk om dit terug te zien in onze organisatie; diversiteit zorgt voor rijkere inzichten en betere resultaten.

Samen met inwoners, ondernemers en andere partijen werken we aan een omgeving waarin iedereen zich thuis voelt. Samen zoeken we continu naar mogelijkheden om Gooise Meren te blijven verbeteren.

Opdracht
Als consulent ben je verantwoordelijk voor de volgende taken:

 • Je onderzoekt de melding voor het verzoek om jeugdhulp.

 • Je gaat op huisbezoek om samen met de ouders en de jeugdige te bespreken en onderzoeken wat goed gaat en wat het knelpunt is. Ook bespreek je of ze bij de gemeente aan het juiste adres zijn. Zo mogelijk verwijs je door naar voorliggende of algemene voorzieningen. Indien nodig breidt je het onderzoek uit naar de school en voorgaande hulpverlening, zodat je een compleet beeld hebt van de jeugdige en het gezin. Ook heb je oog voor de eigen mogelijkheden van het gezin of hun netwerk.

 • Je schrijft een Plan van aanpak voor dit gezin en stemt af met de specialist jeugdhulp over de mogelijkheden en oplossingsrichting en doelen van de hulpverlening. Het is belangrijk dat deze tekst in begrijpelijke taal is geschreven. Het plan stuur je op naar het gezin en is de basis voor de aanvraag en de ingezette > in te zetten hulpverlening.

 • Je bent op de hoogte van de kosten van de ingezette jeugdhulp of voorziening. Je bent financieel bewust en bekijkt per situatie wat de beste oplossing is voor de vraag en of dit leidt tot de gewenste oplossing.

 • Je verwerkt en beoordeelt aanvragen voor jeugdhulp, wij werken vanuit het vierogen principe.

 • Je verwerkt wijzigingen.

 • Je maakt beschikkingen.

 • Je zorgt ervoor dat voorzieningen administratief tijdig worden stopgezet.

 • Je hebt contact voor het uitvoeren van specifieke hulp aan > met onze zorgaanbieders en samenwerkingspartners.

 • De gemeente heeft geen wijkteam.

Minimumeisen / knock-outcriteria
1. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring als Jeugdconsulent;
2. In het bezit van een SKJ-registratie (registratienummer en -datum vermelden in het cv);
3. Aantoonbare werkervaring met Suite4SD;
4. Aantoonbare werkervaring in het maken van beschikkingen.

Gunningscriteria (weging)
5. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar als Jeugdconsulent bij een gemeente, bij de toegang van de gemeente, of wijkteam (benoem dit duidelijk in het cv.) (40 punten);
6. Aantoonbare werkervaring met versterkte procesregie vanuit de rol van gemeentelijke consulent of Gecertificeerde Instelling (drang) (20 punten);
7. Aantoonbare kennis van en werkervaring met PGB’s (20 punten);
8. Beschikbaar voor minimaal 32 uur per week (20 punten).

Competenties

 • Snel in te werken;

 • Flexibel;

 • Daadkrachtig. 

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 10. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht geen fee in rekening bij de winnende leverancier. 

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente worden gepland op dinsdag 4 oktober 2022 tussen 12.00 uur en 15.30 uur of woensdag 5 oktober 2022 tussen 9.30 uur en 11.30 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 3 oktober 2022 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van de inhuuropdracht.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Jeugdconsulent die deze organisatie zoekt?