thumbnail
thumbnail

Senior adviseur ruimtelijke ontwikkeling met aandachtsveld Landelijk Gebied

Gemeente Zutphen

's-Gravenhof 2, 7201 DN Zutphen, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 130,00
16 Gelderland

Begindatum:

15 apr 2024

Einddatum:

15 okt 2024

Uren per week:

16

Publicatiedatum:

26 mrt 2024

Opdracht omschrijving
De gemeente Zutphen is een gemeente vol beweging en ambities. Kijk op zutphen.nl voor meer informatie.

Wat ga je doen?
De werkzaamheden bestaan uit:

 • Beleidsvorming

 • Begeleiding ruimtelijke initiatieven

 • Advisering

 • Ondersteuning

Beleidsvorming: in 2015 heeft de gemeenteraad van Zutphen de Visie Landelijk Gebied vastgesteld. Nieuwe aandachtsvelden en belangrijke opgaven geven aanleiding tot een actualisatie van deze visie. Als adviseur stel je het plan van aanpak op, denk je actief mee over de inhoud van de actualisatie, breng je jouw kennis en ervaring in en ben je aanspreekpunt voor diverse interne en externe stakeholders. Je draagt zorg voor bestuurlijke afstemming en besluitvorming.

Begeleiding initiatieven: Je beoordeeld en begeleidt (politiek gevoelige) ruimtelijke initiatieven in het landelijk gebied. Dit kan gaan om initiatieven over (verblijfs)recreatie, (agrarische) bedrijven, natuurontwikkeling en wonen.

Op basis van geldende wet- en regelgeving, gemeentelijk beleid en jouw ervaring beoordeel je initiatieven en legt deze voor aan de intaketafel en omgevingstafel. Je stemt af met de aanvrager(s) en begeleidt de verdere procedure, zoals bijvoorbeeld het wijzigen van het omgevingsplan om een gewenste ontwikkeling mogelijk te maken.

Advisering: Je adviseert het college en de raad over (ruimtelijke) ontwikkelingen in het landelijk gebied en over concrete initiatieven. Indien nodig schuif je aan bij het portefeuillehoudersoverleg en de raadsvergaderingen. Je schrijft college- en raadsvoorstellen.

Ondersteuning: Je ondersteunt en je bent sparringpartner voor jouw collega’s van het team Ruimte, Economie en Duurzaamheid. Op basis van jouw kennis en ervaring denk je actief mee over diverse ontwikkelingen. Daarnaast doe je actief mee aan diverse grotere projecten waarbij meerdere ketenpartners zijn betrokken, zoals de dijkverzwaring langs de IJssel.

Verantwoordelijkheden
Wat vragen we?

Je beschikt over:

 • Je beschikt minimaal over een afgeronde relevante HBO-opleiding (met aantoonbare kennis van planologie en landelijk gebied) met ervaring (minimaal 3 jaar) in de rol van adviseur Ruimtelijke ontwikkeling landelijk gebied;

 • Je beschikt over werkervaring met de haalbaarheid en uitvoering van visies, beleid en projecten;

 • Je hebt affiniteit met participatie met bewoners, (maatschappelijke) organisaties en ontwikkelende partijen;

 • Je bent overtuigend op basis van je kennis en kunde.

Verder verwachten we het volgende van je:

 • Je bent daadkrachtig;

 • Je legt verbindingen;

 • Je hebt een duidelijke visie;

 • Je bent proactief zowel intern- en extern;

 • Je bent resultaatgericht;

 • Je bent in staat andere collega’s te inspireren;

 • Je beschikt over een goede politiek bestuurlijke antenne.

Beschikbaarheid
De kandidaat is inzetbaar vanaf 15 april 2024 tot 15 oktober 2024 voor 16 uur per week.De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

Eisen

 • U voegt een cv van maximaal 5 pagina's A4 toe.

 • Je hebt minimaal 3 jaar recente werkervaring op het gebied van ruimtelijke ordening Landelijk gebied bij voorkeur bij een gemeentelijke overheid.

 • Je bent in bezit van een VOG, gemeente Zutphen kan na gunning een VOG opvragen.

 • Je dient de rechtsgeldig vertegenwoordiger (naam + functie) aan te geven in je inschrijving (indien geen sprake is van een ZZP’ er). Upload hier een uittreksel KvK, inclusief BTW nummer, IBAN en e-mail adres voor facturen.

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau (met aantoonbare kennis van planologie en landelijk gebied) met ervaring (minimaal 3 jaar) in de rol van adviseur Ruimtelijke ontwikkeling landelijk gebied.

Wensen

Onderstaande blijkt uit uw motivatiebrief: De mate waarin je aantoonbare werkervaring hebt in het opstellen van Gebiedsvisies waarbij ervaring met Gebiedsvisie landelijk gebied een pré is (35%)

Onderstaande blijkt uit uw motivatiebrief: De mate waarin je aantoonbare ervaring hebt met onderzoek en uitvoering gebiedstransformaties (25%)

Onderstaande blijkt uit uw motivatiebrief: De mate waarin je in teamverband kunt werken en daarbij kritisch adviseur en sparringpartner zijn, met voldoende inhoudelijke kennis (40%)

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
Opdracht Adviseur
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Senior adviseur ruimtelijke ontwikkeling met aandachtsveld Landelijk Gebied die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.