thumbnail
thumbnail

Projectleider Burgerberaad

Gemeente Zutphen

's-Gravenhof 2, 7201 DN Zutphen, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 100,00
gemiddeld 12 uur Gelderland

Begindatum:

1 aug 2024

Einddatum:

31 dec 2024

Uren per week:

gemiddeld 12 uur

Publicatiedatum:

8 jul 2024

Opdracht omschrijving
In het Coalitieakkoord 2022-2026 ‘Natuurlijk betrokken, gelijk vooruit’ is opgenomen dat we starten met het organiseren van burgerberaden, te beginnen met een burgerberaad over de energietransitie. Burgerberaden zijn een bewezen effectief middel voor de gemeenteraad om moeilijke beslissingen te nemen, onder andere over de energietransitie. Het leidt tot snellere besluitvorming, beter beleid voor langere termijn, en meer wederzijds vertrouwen tussen inwoners en politiek. We bereiden het eerste burgerberaad voor in 2022 en voeren het eerste uit in 2023. We stellen hiervoor duidelijke spelregels op, zodat zowel de inwoners als het gemeentebestuur dezelfde verwachtingen hebben.
Een burgerberaad is een door loting samengestelde groep burgers, die op basis van uitgebreide informatie en overleg, aanbevelingen over beleid doet. Dit past bij de vraag uit onze stad en dorp voor meer invloed op de beslissingen die de gemeente maakt.

Kijk op zutphen.nl voor meer informatie over de gemeente.

Verantwoordelijkheden
Je gaat als aanloop naar de start van het daadwerkelijke Burgerberaad allereerst een aanbesteding organiseren om te komen tot de selectie van het bureau dat het Burgerberaad daadwerkelijk gaat begeleiden. Onderwijl ben jij de contactpersoon aan de kant van de gemeente en dat blijf je tot en met de evaluatie achteraf.

Eisen
Het blijkt duidelijk uit jouw CV dat:

  • je minimaal beschikt over HBO werk- en denkniveau;

  • je minimaal drie jaar ervaring hebt als adviseur/projectleider;

  • je hebt aantoonbaar tenminste 3 participatieprojecten van enige omgang en betekenis begeleid.

Beschikbaarheid
De kandidaat is inzetbaar vanaf 1 augustus 2024 tot en met 31 december 2024 voor gemiddeld 12 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

Eisen

  • Je voegt een cv van maximaal 5 pagina's A4 toe.

  • Je beschikt minimaal over HBO werk- en denkniveau;

  • Je hebt minimaal drie jaar ervaring als adviseur/projectleider;

  • Je hebt aantoonbaar tenminste 3 participatieprojecten van enige omgang en betekenis begeleid.

  • Je bent in bezit van een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). De VOG kan door de gemeente worden opgevraagd bij (voorlopige) gunning.

Wensen

  • Onderstaande blijkt uit je motivatiebrief: De mate waarin je politiek-bestuurlijk sensitief bent (35%)

  • Onderstaande blijkt uit je motivatiebrief: De mate waarin u ervaring heeft met participatietrajecten bij een gemeente in de afgelopen 3 jaar (65%)

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 / sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Sybren Hindriks
Sybren Hindriks
Opdracht Adviseur

Ben jij de Projectleider Burgerberaad die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.