thumbnail
thumbnail
Sr. Projectmanager groen

Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€125
32 Utrecht

Begindatum:

15 nov 2023

Einddatum:

15 nov 2024

Uren per week:

32

Publicatiedatum:

14 nov 2023

Senior Projectmanager Groen
Periode: per direct voor de duur van 1 jaar met optie tot verlenging
Belasting: 32 uur per week gemiddeld
Tarief: Tot 125 euro per uur inclusief reiskosten, exclusief BTW

Korte beschrijving speelveld
De opgave voor de vergroening van de stad is groot. Er moet veel extra groen (400ha) aangelegd (zie Groene Schaalsprong en RSU2040) worden en het bestaande groen willen we meer biodivers maken. Hierbij hebben we in het bijzonder- oog voor de groenarme wijken en de waarde van het groen dat we toevoegen. Zo maken we de stad leefbaarder en toekomstbestendig.
Om dit te kunnen realiseren zullen we enerzijds een omslag moeten maken in ons werk om meer te doen tegen lagere kosten, op een goede manier samenwerken met de Utrechters en procesmatig oog hebben en houden voor efficientie in projectmanagement en processen.

Voor het natuurlijk beheer/ maaibeheer betekent dit bijvoorbeeld het dat we het ecologisch maaibeheer moeten opschalen en zo mogelijk standaardiseren om efficienter en kosteneffectiever te werken met een verhoogde biodiversiteit als kwalitatief en meetbaar resultaat.

Verder willen we op een efficiente manier samen met de bewoners straten vergroenen. Hiervoor voeren pilots uit en werken actief in de wijken aan groenprojecten, ondersteunende beleid- en beheerprojecten op verschillende schaalniveaus.
Je gaat werken voor de Ontwikkelorganisatie Ruimte en werkt nauw samen met de afdelingen Stadsingenieurs (SI) en Beheer Openbare Ruimte (BOR) en andere (interne) stakeholders.

De opdracht:
Er is een aantal opdrachten waar je aan gaat werken. Zo ga je o.a. werken aan de herziening en actualisatie van het groenbeheerbeleid. Je gaat aan de slag om de verandering in het beheer tot stand te brengen. Het eindresultaat is een aangepast beleid en werkwijze, nieuwe afspraken/ aangepaste contracten met de aannemers, een nieuwe maaikaart, aangepaste beheersystemen en afspraken over kosten(verdeling).
Daarnaast kijk je op welke manier je samen met bewoners straten en pleinen kunt vergroenen. Je past processen aan, werkt aan standaardisering en je werkt zelf ook aan een aantal vergroeningsprojecten. Tenslotte kun je nog aan projecten werken die naast vergroenen het spelen en bewegen bevordert en ten behoeve van het realiseren van koelteplekken. Bovendien adviseer en ondersteun je collega's desgevraagd en stelt bestuurlijke stukken op.

We zoeken een doortastend en resultaatgerichte projectmanager. Je hebt een sterke analytische blik op de diverse processen rond de opgaves en opdrachten en weet deze goed te doorgronden en op te adviseren. Hierbij acteer je hoofdzakelijk in het speelveld van groen en spelen.
Je weet makkelijk contact te leggen en werkt zelfstandig.

Jij hebt:

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding op het gebied van groen/projectmanagement.

 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in het vakgebied van projectmanagement in de openbare ruimte

 • Je hebt bij voorkeur recente opdrachten gedaan in het groene vakgebied in combinatie met projectmanagement

 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het werken bij de (Rijks) overheid

 • Bij voorkeur ervaring met het opstellen en uitwerken van groenbeleid

 • Je hebt bij voorkeur ervaring met aanbestedingen

Goed om te weten:
Gesprekken zijn gepland op 27 nov. Kandidaten die wij willen uitnodigen worden door ons gebeld.
Er kan niet geparkeerd worden bij het stadskantoor.

Door de weging van de antwoorden op de vragen in de uitvraag wordt de rangorde van de offertes in prijs/kwaliteit bepaald. Alleen van de 5 hoogst scorende offertes worden nader gewogen op de kwaliteit. Indien het aantal offertes de 10 niet overstijgt kunnen alle offertes nader op de kwaliteit beoordeeld worden.

Wanneer de hierboven beschreven opdracht door omstandigheden niet binnen de voorziene periode kan worden afgerond behoudt Gemeente Utrecht zich in alle geval het recht voor de opdracht te verlengen tot het moment dat een zorgvuldige afronding en overdracht kan worden gerealiseerd.

De gemeente Utrecht behoudt zich het recht voor om gedurende de eerste 3 maanden na gunning, bij gebleken ongeschiktheid of tussentijdse beeindiging, de opdracht te gunnen aan de nummer 2 aanbieder of opvolgend.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

  Vind jouw volgende opdracht

  Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

  Kies een opdracht
  Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
  Neem contact op met onze opdracht adviseur.
  Opdracht Adviseur Jan de Vries
  Jan de Vries
  opdracht adviseur
  ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

  Ben jij de Sr. Projectmanager groen die deze organisatie zoekt?

  Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
  Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.